• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Transfers JPL: Refaelov doet er nog 2 jaar bij in Antwerpen

  Sinds 1 januari is de draaimolen van het internationale voetbal weer open. Wie komen en gaan er bij de Belgische clubs? Volg het op deze pagina.

  Fase per fase

  1. Antwerp heeft nog een versterking voorgesteld. De Portugees David Simao is een volledig nieuw gezicht. De 28-jarige linksvoetige centrale middenvelder komt over van Boavista en ondertekende op de Bosuil een contract voor 2,5 seizoenen. Simao is een voormalig jeugdproduct van Benfica die in Portugal zeven clubs op de teller heeft staan. Hij speelde ook nog een jaartje bij CSKA Sofia in Bulgarije. In de kern van Antwerp zitten al wat middenvelders, maar Sambou Yatabaré is blessuregevoelig en Geoffry Hairemans is al langer in beeld bij andere clubs.
  2. Gehuurde Refaelov maakt definitieve overstap

   Lior Refaelov heeft bij Antwerp een contract getekend voor de komende 2 seizoenen. Ook dit seizoen speelt de flankspeler al bij de club. Hij werd voor 1 seizoen gehuurd van Club Brugge. In Antwerpen zijn ze duidelijk tevreden over zijn inbreng met 6 doelpunten en 3 assists. Na dit seizoen zou hij een vrije speler zijn.
  3. Dubbele transfer voor STVV

   Een drukke dag voor STVV, want Sint-Truiden heeft twee inkomende transfers in enkele minuten voorgesteld. De Japanse spits Kosuke Kinoshita komt over uit Zweden. "Een sterke en snelle aanvaller met twee uitstekende voeten", meldt STVV. Met de Sloveen Erik Gliha is er ook een aanwinst voor de linksachterpositie, waar Casper De Norre vertrokken is.
  4. Kotysch naar OHL

   Sascha Kotysch trekt van STVV naar 1B. Hij tekende voor anderhalf jaar bij OH Leuven. De verdediger speelde meer dan 9 jaar bij Sint-Truiden. "Het nummer 23 maakte de titel in tweede klasse mee waar hij steevast als een rots in de branding werd gezien. Hij vond in Sint-Truiden ook zijn grote liefde, Larissa, waarmee hij ook trouwde. Hij stak ook een deel van zijn vrije tijd in de jeugdopleiding van STVV, dat smaakte misschien nog wel naar meer?", schrijft STVV.