• home
 • video
 • pas verschenen

  Opdracht volbracht, Belgisch zaalvoetbalteam groepswinnaar

  De Belgische mannen zijn uitstekend begonnen aan de kwalificaties voor het WK futsal in 2020. De eerste ronde sluiten ze af als groepswinnaar.

  Fase per fase

  1. In oktober naar Frankrijk

   België en Zweden stoten allebei door naar de volgende groepsfase. Die vindt in oktober plaats. De Belgische zaalvoetballers komen terecht in een poule met Servië, Frankrijk en Zwitserland. Frankrijk is gastheer.
  2. Belgen groespwinnaar

   Het Belgische Fustalteam heeft ook zijn 3e wedstrijd gewonnen. Gastland Zweden ging met 8-5. Opdracht volbracht dus voor de zaalvoetballers, die de eerste kwalificatieronde afsluiten als groepwinnaar.
  3. België klopt ook Armenië

   België heeft ook zijn tweede match gewonnen. De futsallers klopten Armenië met 6-2. Leo (2x), Karapetyan (owngoal), Chaibai (penalty), Adnane en Diniz Pinheiro tekenden voor de Belgische goals. Zaterdag speelt de ploeg van Luca Cragnaz nog tegen Zweden. Als Zweden donderdagavond Malta klopt, stoot België door naar de volgende kwalificatieronde.
  4. België blikt Malta in

   Een eitje, meer was de ontmoeting met Malta niet voor de Belgen. Diniz Pinehiro (2x), Ndjeka, Ouadi (2x), Sababti, Chaibai (2x), Zammit (owngoal), Dujacquier, Adnane en Cordier tekenden voor de doelpunten in de 12-0-zege.
  5. 4 hordes

   Om een ticket voor het WK te veroveren moet België nog een lange weg afleggen. Als de Belgische futsalmannen deze week in de top 2 eindigen in hun groep, volgen nog de hoofdronde (22-27 oktober), de eliteronde (eind januari 2020) en de play-offs (9-12 april 2020). Het WK zelf vindt in Litouwen plaats van 12 september tot 4 oktober 2020.
  6. WK-kwalificatie Belgische futsalmannen

   De Belgische futsalmannen beginnen aan hun avontuur richting het WK futsal 2020. In Zweden moeten ze de eerste van vier hordes nemen. Volg hier hun resultaten.