• home
 • video
 • pas verschenen

  Het is niet het jaar van PSG: Rennes wint Franse beker, horrortackle Mbappé

  Niet PSG, maar Stade Rennais heeft de Coupe de France op zijn naam geschreven. Na een strafschoppenreeks bleek PSG niet opgewassen tegen Rennes (6-5). Mbappé pakte in minuut 118 nog donkerrood na een schandalige tackle.

  Bekijk een samenvatting van de finale:

  Finale

  Rennes PSG 2-2 (pen: 6-5)

  1/2e finales

  Lyon Rennes 2-3
  PSG Nantes 3-0

  Fase per fase

  1. 28-04-2019.
  2. 23 uur 56. Finale. Na de uitschakeling in de Champions League en de dramatische uitschakeling in de Coupe de la Ligue tegen Guingamp (kwartfinales) mag PSG nu ook de Franse Beker op zijn buik schrijven. Het kwam 0-2 voor dankzij Dani Alves en Neymar, maar een eigen doelpunt van Kipembe en een goal van Mexer brachten Rennes weer langszij. Verlengingen volgden, maar daar werd er niet gescoord. in de 118e minuut werd Mbappé nog wel donkerrood van het veld gestuurd na een gruwelijke tackle. In minuut 121 werd Nkuku voor PSG het veld nog opgestuurd, maar voor hem werd het een horroravond. Hij miste de beslissende penalty in de strafschoppenreeks, wat PSG dus de Beker kost. .
  3. 27-04-2019.
  4. 23 uur 23. De finale vindt einde deze maand plaats in het Stade de France in Parijs. PSG kan de Franse beker voor het 5e jaar op een rij winnen.
  5. 23 uur 19. PSG speelt opnieuw de finale. PSG plaatst zich voor de finale na een 3-0-zege tegen Nantes. Verratti, Mbappé en Dani Alves maakten de doelpunten voor de miljoenenploeg uit Parijs. Mbappé scoorde vanaf de stip, nadat hij al een elfmeter gemist had. Bij Nantes viel Anthony Limbombe in de slotminuten nog in.
  6. 03-04-2019.
  7. 23 uur 45. Geen finale voor Denayer. Rennes is de eerste finalist in de Coupe de France. Op het veld van Lyon kwam Rennes twee keer op voorsprong, maar de thuisploeg knokte zich twee keer op gelijke hoogte. Een derde goal van de bezoekers was er te veel aan. Jason Denayer, de hele match op het veld, mag zich dus niet opmaken voor een finale in het Stade de France.
  8. 02-04-2019.