• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Rotseizoen van Marseille kent triest vervolg in beker

  In de Coupe de France zijn we aan de 1/32e finales aanbeland, waarbij ook de eersteklassers voor het eerst meedoen. Voor enkele topclubs is het al meteen het einde van de rit.

  Fase per fase

  1. Ook Bordeaux sneuvelt, PSG zonder problemen

   Met Bordeaux is er nog een laatste grote naam van het Franse voetbal gesneuveld in de 1/32e finales, thuis tegen tweedeklasser Reims dan nog. PSG had heel wat minder problemen. Bij vijfdeklasser Pontivy beleefden ze wel de avond van hun leven met de komst van de sterren Neymar en Mbappé, die allebei scoorden in een 0-4-zege.
  2. Afgang voor Marseille

   Marseille toonde zich vorig seizoen nog een bekerploeg door de finale van de Europa League te bereiken, maar nu beleefde het niet alleen een afgang in de Europa League maar ook in de Franse beker. Vierdeklasser Andrézieux was met 2-0 te sterk, met goals van Ngwabije en Florian Milla (een ver familielied van de legendarische Roger Milla).
  3. Viry-Châtillon klopt bekerfinalist van 2017

   Het ene seizoen is het andere niet, zo beseft nu ook eersteklasser Angers. In 2017 speelde het nog de finale van de beker tegen PSG, nu blameert het zich al vroeg in het toernooi, tegen Viry-Châtillon, een club uit de 6e klasse. Mahamadou Sacko vergaarder eeuwige roem met de enige goal. Ook voor Montpellier, 4e in de competitie, eindigde het feest al snel, tegen derdeklasser Sannois-St-Gratien. Nîmes, de club van Baptiste Guillaume, liep een zware 3-0 op tegen een andere derdeklasser, Lyon Duchère.
  4. Nantes wint makkelijk van tweedeklasser

   Nantes heeft een makkelijke zege geboekt tegen Châteauroux. Drie spelers met een verleden in de Belgische eerste klasse kwamen aan de aftrap. Nantes begon met Kara (Anderlecht), Limbombe (Club Brugge) en Coulibaly (AA Gent). Die laatste twee scoorden ook elk een keer in de 4-1-zege.
  5. Duel tussen Grenoble en Staatsburg uitgesteld

   De koude temperatuur en de staat van het veld zijn spelbreker geworden in het duel tussen tweedeklasser Grenoble en eersteklasser Straatsburg, de ploeg van doelman Sels. "De integriteit van de spelers was niet gegarandeerd", was de uitleg. Wanneer de wedstrijd wordt ingehaald is nog niet bekend.