• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Quintero schenkt River Plate met wereldgoal 4e Copa Libertadores

  Finale Copa Libertadores

  einde
  31

  River Plate heeft voor de 4e keer in zijn clubgeschiedenis de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de CL, gewonnen. De Argentijnse topclub versloeg in de return van de finale aartsrivaal Boca Juniors na verlengingen: 3-1. De wedstrijd werd gespeeld in Madrid.

  Aartsrivalen houden elkaar in evenwicht na 90 minuten

  De terugwedstrijd van de finale stond oorspronkelijk op het programma op 24 november. Na supportersgeweld in Argentinië werd de wedstrijd uitgesteld, om uiteindelijk plaats te vinden in de Spaanse hoofdstad Madrid.

   

  In een opperbeste sfeer begonnen aartsrivalen River Plate en Boca Juniors afwachtend aan de beslissende wedstrijd. 

   

  Vlak voor de rust brak de return eindelijk open. Benedetto (foto) werd door Nandez knap vrijgespeeld, ontweek twee verdedigers en werkte koel af voorbij Armani. Bernabeu ontplofte een eerste keer.

   

  Na de pauze ging River Plate meteen op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er na goed een kwartier spelen ook. Lucas Pratto rondde een snelle aanval perfect af: 1-1. De tweede helft was verder een maat voor niets. 

  Boca Juniors kraakt met 10 man in de verlengingen

  Verlengingen moesten voor de beslissing zorgen. Daarin ging het van kwaad naar erger voor Boca Juniors. Barrios verdween vroeg in het extra halfuur met een tweede gele kaart naar de kant. Het begin van het einde voor de "bezoekers".

   

  In de tweede verlenging werd het mannetje minder Boca Juniors fataal. Met een fantastische plaatsbal bezorgde invaller Quintero River Plate opnieuw de voorsprong.

   

  Boca Juniors kwam via Jara nog dichtbij de 2-2, maar die mikte zijn volley op de paal. In de tegenaanval zette Martinez de 3-1-eindstand op het bord. Na zeges in 1986, 1996 en 2015 is het voor River Plate de vierde Copa Libertadores.

  De heerlijke streep van Quintero:

  Fase per fase

  1. 23 uur 02. Einde. River Plate wint voor de vierde keer in zijn clubgeschiedenis de Copa Libertadores. Het verslaat aartsrivaal Boca Juniors met 3-1 in de return van de finale.
  2. 23 uur 01. 3-1! River Plate maakt het helemaal af op de counter. Andrada staat niet in zijn doel en het is Martinez die de 3-1-eindstand op het bord zet. De Copa Libertadores is voor River Plate.
  3. 23 uur 01. De paal redt River. Daar is de 2-2 dan toch nog bijna. Invaller Jara trapt een volley op de paal. Armani was geklopt.
  4. 22 uur 59. Het lijkt er niet meer in te zitten voor Boca Juniors. De spelers raken niet meer in de buurt van Armani.
  5. 22 uur 58. Voor Gago zit de wedstrijd er vroegtijdig op. Boca met z'n negenen nu.
  6. 22 uur 57. De 3-1 is dichter dan de 2-2. Andrada moet nog eens alles uit de kast halen op een goed schot.
  7. 22 uur 55. Armani gaat goed plat op een streep van Gago. De spanning is te snijden in Madrid.
  8. 22 uur 55. Andrada gaat mee op elke stilstaande fase van Boca Juniors. De tijd dringt voor de "bezoekers".
  9. 22 uur 51. De fans van River Plate weten met zichzelf geen blijf. Hun ploeg is nog acht minuten verwijderd van een vierde eindzege in de Copa Libertadores.
  10. 22 uur 51. Barros brengt Carlos Tevez voor verdediger Buffarini. Boca zet nu alles op alles.