• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Veel goals, veel spektakel, maar geen winnaar in Italiaans bekerduel 

  Lazio-Milan en Fiorentina-Atalanta zijn de halve finales in de Coppa Italia. Wie komen elkaar straks tegen in de finale?

  Halve finales

      heen terug
  Lazio Milan 0-0 24/04
  Fiorentina Atalanta 3-3 24/04

  Fase per fase

  1. Ook Fiorentina en Atalanta houden het spannend

   Net als in Lazio-Milan is er in de andere halve finale, tussen Fiorentina en Atalanta, geen winnaar uit de bus gekomen. Atalanta had in de kwartfinales Juventus uitgeschakeld, onder meer door een goal van Castagne, en kwam ook nu weer 0-2 voor. Maar nog voor de rust maakte Fiorentina weer geluk dankzij Chiesa en Benassi. De Nederlander De Roon leek de balans toch weer in de richting van Bergamo te doen overhellen, maar het evenwicht werd hersteld door Muriel. Alles is nog mogelijk in de terugmatch over 2 maanden.
  2. Lazio laat Milan ontsnappen

   Lazio Roma probeert na Inter nu ook stadsgenoot Milan uit te schakelen in de beker, maar dan had het wel wat beter mogen afwerken in de heenmatch. Lazio kreeg een handvol kansen, met name voor Immobile, Correa en Milinkovic-Savic, maar Donnarumma was niet te passeren. De terugmatch in San Siro wordt pas over 2 maanden gespeeld.
  3. Nainggolan mist beslissende penalty

   Na Juve, Napoli en Roma is ook Inter uitgeschakeld in de kwartfinales van de beker. Alle spanning in Milaan werd opgespaard tot de verlengingen. Daarin leek Lazio te gaan winnen na een goal van Immobile in de 116e minuut. Zeker omdat Inter-speler Asamoah daarna rood kreeg, maar die kaart werd op aangeven van de VAR om onbegrijpelijke redenen omgezet in een gele. Inter kreeg tot overmaat van ramp voor Lazio nog een penalty in de 120e minuut: 1-1. Een penaltyreeks moest de beslissing brengen. Invaller Nainggolan miste bij 3-3 zijn strafschop. Hij schoot hoog over. Lucas mocht Lazio meteen daarna naar de halve finale schieten.
  4. Castagne scoort en stunt tegen Juventus

   Atalanta heeft in de kwartfinales bekerhouder Juventus uitgeschakeld met 3-0. Rode Duivel Timothy Castagne maakte het eerste doelpunt. Cristiano Ronaldo speelde de hele wedstrijd bij Juve, maar hij vond geen antwoord tegen Castagne en co.
  5. Timothy Catsagne (r) is dolblij met zijn doelpunt tegen Juventus.
  6. Kevin Mirallas speelde de hele wedstrijd bij Fiorentina. De Belg was betrokken bij de 1-0 en de 2-0, gescoord door Chiesa. In de halve finales neemt Fiorentina het op tegen Atalanta of bekerhouder Juventus.
  7. Fiorentina maakt gehakt van Roma: 7-1

   Roma heeft een zware nederlaag geleden in de kwartfinales. De ex-ploeg van Nainggolan verlaat het toneel na een 7-1-pandoering bij Fiorentina. Kolarov was de enige Romein die kon scoren, Dzeko liep bij 4-1 tegen een rode kaart aan.