• home
 • video
 • pas verschenen

  Castagne blijft met lege handen achter, Lazio wint Coppa Italia

  Na drie bekerfinales in vijf jaar is het eindelijk prijs voor Lazio Roma. In de  finale van dit jaar versloeg het seizoensrevelatie Atalanta met 2-0. Rode Duivel Timothy Castagne speelde 85 minuten. Silvio Proto bleef op de bank bij Lazio.

  Wissel van de wacht was verzekerd in de Italiaanse beker. Na vier opeenvolgende eindzeges van Juventus, zat de Oude Dame niet in de finale. Atalanta, ook al in de competitie dé absolute revelatie, schakelde Juventus uit in de kwartfinales. Voor Lazio was het de derde finale in vijf jaar. Twee keer was Juve te sterk gebleken.

   

  Lazio en Atalanta hielden elkaar lang in evenwicht. Pas in de 82e minuut scoorde Milinkovic-Savic (ex-Genk) met het hoofd de 1-0 na een corner. Snel daarna verliet Castagne het veld bij Atalanta. Hij zag hoe de Argentijn Correa het werk afmaakte in de 90e minuut op de tegenaanval na een knappe individuele actie.

   

  Voor Lazio is het de 7e eindzege in de Italiaanse beker. De vorige zege dateert van 2013. Atalanta blijft steken op een beker, die het behaalde in 1963. Door de zege is Lazio ook al zeker van deelname aan de Europa League.

   

  Silvio Proto zat als reservedoelman de volledige match op de bank. Jordan Lukaku ontbrak door een blessure. Bij Lazio speelde Marusic (ex-KV Oostende) wel de hele match.

  De openingsgoal van Milikovic-Savic

  Halve finales

      heen terug
  Lazio Milan 0-0 1-0
  Fiorentina Atalanta 3-3 1-2

  Fase per fase

  1. 26-04-2019.
  2. 22 uur 44. Atalanta houdt Fiorentina uit bekerfinale. Niet Kevin Mirallas (Fiorentina) maar Timothy Castagne (Atalanta) speelt op 15 mei de finale van de Coppa Italia tegen Lazio. Na de 3-3 uit de heenmatch maakte Fiorentina in Bergamo nochtans een droomstart. Muriel vond al na 3 minuten de weg naar doel. Maar na een kwartier maakte Ilicic vanaf 11 meter de gelijkmaker na een overtreding op Gomez. Diezelfde Gomez zette na de rust de 2-1 op het bord na een flater van de bezoekende doelman, die een voorzet van Gomez in eigen doel werkte.
  3. 25-04-2019.
  4. 23 uur 55.

   Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming gegeven. Klik hier om dit toe te laten of ga naar https://www.youtube.com/watch?v=JdsXwP637w8
  5. 22 uur 48. Lazio in de 7e hemel. Lazio heeft buitenshuis toch afstand kunnen nemen van Milan. De Milanezen waren tevreden dat ze een 0-0 uit de heenmatch konden meenemen, maar die gunstige uitgangspositie konden ze niet verzilveren. Correa, sowieso al de gevaarlijkste man bij de bezoekers, strafte op de tegenaanval een slechte corner van Milan af. Lazio haalt zo voor de 4e keer in 7 jaar de bekerfinale, telkens in de oneven jaren (2013, 2015, 2017 en 2019).
  6. 24-04-2019.
  7. 23 uur 46. Ook Fiorentina en Atalanta houden het spannend. Net als in Lazio-Milan is er in de andere halve finale, tussen Fiorentina en Atalanta, geen winnaar uit de bus gekomen. Atalanta had in de kwartfinales Juventus uitgeschakeld, onder meer door een goal van Castagne, en kwam ook nu weer 0-2 voor. Maar nog voor de rust maakte Fiorentina weer geluk dankzij Chiesa en Benassi. De Nederlander De Roon leek de balans toch weer in de richting van Bergamo te doen overhellen, maar het evenwicht werd hersteld door Muriel. Alles is nog mogelijk in de terugmatch over 2 maanden.
  8. 27-02-2019.
  9. 23 uur 03. Lazio laat Milan ontsnappen. Lazio Roma probeert na Inter nu ook stadsgenoot Milan uit te schakelen in de beker, maar dan had het wel wat beter mogen afwerken in de heenmatch. Lazio kreeg een handvol kansen, met name voor Immobile, Correa en Milinkovic-Savic, maar Donnarumma was niet te passeren. De terugmatch in San Siro wordt pas over 2 maanden gespeeld.