• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Coppa Italia: Roma wint makkelijk, Castagne levert assist

  In de Italiaanse beker beloven het spetterende kwartfinales te worden. Zaterdag verzekerden Lazio, Milan en Juventus zich al van een ticket, zondag voegden Fiorentina, Inter en Napoli zich in dat rijtje.

  1/8e finales

  Lazio  Novara (III) 4-1
  Sampdoria Milan 0-2 (n.v.)
  Bologna Juventus 0-2
  Torino Fiorentina 0-2
  Inter Benevento 6-2
  Napoli Sassuolo 2-0
  Cagliari Atalanta 0-2
  Roma Virtus Entella 4-0

  Fase per fase

  1. Roma wint vlot van derdeklasser

   Roma heeft zich zonder moeite geplaatst voor de kwartfinales van de Italiaanse beker. Het klopte Entella, de vijfde in de derde klasse, met 4-0. Schick scoorde twee keer, Marcano en Pastore deden de rest.
  2. Geen Mertens in de kern

   Met Napoli zit er nog een Italiaanse topclub bij de laatste 8. Voor eigen volk klopte Napoli Sassuolo met 2-0. Milik scoorde de eerste goal en bracht de tweede aan. Ruiz was de afwerker met dienst. Dries Mertens zat niet in de kern.
  3. Inter is goed bij schot

   Inter heeft een rustig avondje achter de rug. Tegen Benevento legde het 6 appels in het mandje. De toeschouwers werden weliswaar niet verwend, aangezien er geen toeschouwers toegelaten waren. Inter zit een schorsing van twee matchen achter gesloten deuren uit na de racistische incidenten met Napoli-verdediger Koulibaly. Candreva en Martinez scoorden allebei twee keer in de 6-2-zege tegen Benevento, Nainggolan bleef 90 minuten op de bank.
  4. Fiorentina dankt Chiesa

   Fiorentina heeft een plaatsje in de kwartfinales geboekt. Het mag daarvoor wel goudhaantje Chiesa bedanken, want die maakte tegen Torino het verschil in de slotfase met goals in de 87e en 93e minuut. Kevin Mirallas werd na 52 minuten vervangen bij Fiorentina.
  5. Geen zorgen voor Juventus

   Juventus heeft zijn ticket voor de kwartfinales bemachtigd. Tegen Bologna, de club van Filippo Inzaghi, kwam het nooit echt in de problemen. Juve liet enkele sterkhouders, Ronaldo op kop, op de bank en die aanpak werd niet afgestraft. Bernardeschi effende na 9 minuten het pad, Kean verdubbelde kort na de pauze de score. Ronaldo maakte het laatste halfuur vol. Juve won de voorbije 4 jaar de Italiaanse beker.