• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Flames krijgen late koude douche van Zwitserland in WK-barrage

  De Belgische voetbalvrouwen hebben zichzelf geen dienst bewezen door thuis niet verder te geraken dan een 2-2 tegen Zwitserland. De Red Flames waren baas, maar gaven 2 keer een voorsprong uit handen. Dinsdag is de return.

  Barrages WK voetbal 2019
  België 2
  Zwitserland 2

  Ruime samenvatting van de Red Flames tegen Zwitserland (2-2)

  Dominante Flames geven bonus twee keer uit handen

  Ives Serneels bracht dezelfde ploeg op het veld als diegene die Italië had geklopt om een plaats in deze barrages af te dwingen. Dat was volgens de bondscoach hun sterkste prestatie tot nu toe en ook vandaag domineerden de Red Flames bijna de hele partij. De match kon ook niet beter beginnen voor de Belgen.

   

  De meer dan 6.000 toeschouwers in Leuven zagen hoe Cayman al na 5 minuten de score opende. Na een actie van Wullaert rolde de bal voor haar voeten en ze knalde hard binnen. De lange Zwitsers dreigden vooral op stilstaande fases, maar doelvrouw Evrard liet zich niet op een fout betrappen.

   

  Ook na de pauze bleven de Flames zoeken naar een tweede goal, maar plots viel de gelijkmaker op hun dak. De verdediging liet zich verrassen door een diepe bal en Lehmann duwde in doel. Een opdoffer, maar de Belgen herstelden zich snel. En hoe. De Neve nam een hoekschop goed aan en pegelde vanaf zo'n 20 meter onhoudbaar binnen: 2-1.

   

  De zege leek binnen voor de autoritaire Flames, maar Lehmann ontpopte zich andermaal tot boeman. Net voor affluiten verdween haar knal via de dwarslat in doel: 2-2. De Caigny kreeg nog een kopkans, maar die ging er niet in. Zo moeten de Flames dinsdag vol aan de bak in de terugmatch in Zwitserland.

  Bekijk de goals uit België-Zwitserland (2-2)

  Serneels: "We moeten met vertrouwen naar Zwitserland trekken"

  "De ontgoocheling is groot omdat je 5 minuten voor tijd denkt dat de winst binnen is, maar ik ben wel trots op wat we bij momenten getoond hebben", zei Serneels. "We hebben een goeie match gespeeld.  We hebben misschien soms iets te veel respect getoond door te laag te zakken. En we hadden misschien iets efficiënter kunnen zijn."
   
  "We hebben getoond dat we ons mannetje kunnen staan tegen goeie teams uit Europa. We staan in de WK-barrages, we spelen niet tegen janneke en mieke. Op voorhand had ik gezegd dat niet verliezen een goed resultaat zou zijn tegen deze sterke tegenstander. "
   
  "We moeten met vertrouwen naar Zwitserland trekken. Nu is er even teleurstelling, maar we moeten recupereren en dan zo fris mogelijk op het vliegtuig stappen. Voor mij zijn de kansen nog fiftyfifty. Als we moeten winnen, kunnen we winnen."

  Wullaert: "We hebben gevoel dat we beter zijn dan Zwitserland"

  Fase per fase

  1. 22 uur 18. Einde: 2-2. De Red Flames trekken met een 2-2 naar Zwitserland. Ze hadden lang een overwinning in handen, maar 3 minuten voor tijd kregen ze een ijskoude douche.
  2. 22 uur 17. Kopbal De Caigny! Dit lijkt de kans voor de red Flames om de partij toch nog te winnen. De Zwitsers even een cadeautje in de defensie. De Caigny kan koppen, maar mikt recht op de doelvrouw.
  3. 22 uur 17. De Flames lijken verslagen. Ze laten Lehmann opnieuw gevaarlijk worden. De invalster zoekt Calligaris heel diep, maar Evrard klemt net op tijd. .
  4. 22 uur 14. "Zo ga je van een uitstekende uitgangspositie plots naar miserie.". Aster Nzeyimana.
  5. 22 uur 14. Alweer Lehmann: 2-2. Een koude douche voor de Red Flames. Lehmann knalt net voor het einde de 2-2 binnen. Haar schot botst via de lat voorbij Evrard. .
  6. 22 uur 11. "De Flames lijken alles onder controle te hebben.". Aster Nzeyimana.
  7. 22 uur 10. Een voorzet van Van Kerkhoven valt bijna voor e voeten van De Caigny, maar de Zwitsers zijn nog alert.
  8. 22 uur 05. Ives Serneels wisselt ook. Davina Vanmechelen krijgt een welverdiend applaus. Ella Van Kerkhoven krijgt haar kans in de spits. Wullaert en Cayman schuiven een beetje op.
  9. 22 uur 04. Wullaert slikt geel. Tessa Wullaert is de eerste Belgische die in het boekje van de scheidsrechter komt. Ze slikt terecht geel voor een tackle.