• home
 • video
 • pas verschenen

  Herbeleef een bewogen dag voor het Belgische voetbal

  Woensdag is er een bom ontploft in het Belgische voetbal. Er zijn gisterenochtend huiszoekingen gehouden in een onderzoek naar financiële fraude, witwassen en matchfixing. De politie viel binnen bij Belgische topclubs, voetbalmakelaars, bestuursleden, scheidsrechters en trainers.

  Onderzoek naar financiële fraude in Belgisch voetbal

  Fase per fase

  1. 22 uur 28. De Afspraak was volledig gewijd aan het onderzoek naar het Belgisch voetbal. Gasten: voetbaljournalist Peter Vandenbempt, voetbalmakelaar Stijn Francis , sporteconoom Wim Lagae en minister van Sport Philippe Muyters. Herbekijk de aflevering hieronder.
  2. 21 uur 39. "Ik behoud het vertrouwen in de 3 bestuurders die zijn meegenomen en heb nu nog een wrangere nasmaak bij de degradatie vorig seizoen.". KV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans.
  3. 21 uur 23. VVJ bevestigt: 2 journalisten worden nog vastgehouden. De twee regiosportjournalisten, van Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws, die werden verhoord in het grootschalige fraudeonderzoek, worden nog altijd vastgehouden. Dat zegt Pol Deltour, nationaal secretaris van de Vlaamse Vereniging voor Journalisten (VVJ). "Inhoudelijk weet ik niet meer over het dossier. De twee volgen KV Mechelen en worden wellicht verhoord voor hun contacten met Dejan Veljkovic, de huismakelaar van de club. "De redacties hebben het gevoel dat het in hun geval om pesterijen gaat en zien niet in wat hun journalisten verkeerd kunnen hebben gedaan", aldus Deltour.
  4. 20 uur 40. 3 KV Mechelen-bestuurders ondervraagd: "Niet meer informatie". KV Mechelen heeft vanavond bevestigd dat 3 mannen van het bestuur ondervraagd worden door het parket: hoofdaandeelhouder Olivier Somers, sportief directeur Stefaan Vanroy en financieel directeur Thierry Steemans. "De club beschikt momenteel niet over meer informatie en wacht een verdere communicatie van het parket de komende uren of dagen af.".