• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Valencia verrast Barcelona in zinderende Spaanse bekerfinale

  einde
  12

  Valencia mag dit seizoen de Copa del Rey in zijn prijzenkast zetten. Het klopte in Sevilla kampioen Barcelona na een spannende finale: 1-2. Barça grijpt zo naast de Spaanse dubbel, voor Valencia is het de 8e bekerzege.

  Doelpunten:

  • 21' Gameiro 0-1
  • 33' Rodrigo 0-2
  • 73' Messi 1-2

  Valencia pakt zijn 8e beker

  Valencia begon als underdog aan de finale, maar was niet naar Sevilla gekomen om zich in te graven. In de openingsminuut deelde het al meteen een flinke waarschuwing uit. Piqué voorkwam met een ultieme tussenkomst op de lijn een vroege achterstand van Barcelona.

   

  Het was voor Barça een voorbode voor wat nog zou komen, want Messi en co keken na 45 minuten voetballen tegen een verrassende 0-2-achterstand aan. Gameiro mikte halfweg de 1e helft koelbloedig de 0-1 tegen het net en Rodrigo verdubbelde de score met een rake kopbal, na goed voorbereidend werk van Soler.

   

  Barcelona reageerde pas na de rust, uiteraard via Messi. Na een geweldige actie likte het schot van de Argentijn de paal. In de 73e minuut had Messi meer succes. Hij stond goed opgesteld om de rebound binnen te schuiven na een kopbal van Lenglet.

   

  In een zenuwslopend slot duwde Barcelona het gaspedaal nog flink in, maar het zette zo ook de deur open voor Valencia. Guedes verkwanselde in de extra tijd nog twee gouden kansen en zo bleef het voor de Valencia-fans bibberen tot het laatste fluitsignaal. Voor de club is het de 8e eindzege in de Copa del Rey. Barcelona, dat de voorbije 4 edities van het bekertoernooi gewonnen had, grijpt naast de Spaanse dubbel.

  VIDEO: Bekijk hieronder de goals en grootste kansen

  Fase per fase

  1. 25-05-2019.
  2. 22 uur 53. Valencia kijkt Barcelona in de ogen. Valencia mag het tegen Barcelona opnemen in de finale van de Copa del Rey. Real Betis was vanavond het kind van de rekening. Betis had zich in de heenmatch al in de voet geschoten door een 2-0-bonus uit handen te geven. Valencia beschikte dankzij de 2-2 uit de heenmatch over de beste kaarten voor de return en klaarde voor eigen volk de klus. Rodrigo scoorde net voor het uur de enige goal van de match, ook al domineerde Betis.. Valencia kan eind mei een eerste prijs sinds 2008 pakken.
  3. 28-02-2019.
  4. 27-02-2019.