• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Koster klopt Van den Brom in halve finales na penaltydebacle van AZ

  In Nederland gaat de bekerfinale tussen Ajax en Willem II. Ajax vloerde Feyenoord in het hol van de leeuw, Willem II trok aan het langste eind na een strafschoppenreeks.

  Halve finales
  Feyenoord Ajax 0-3
  Willem II AZ 1-1 (pen: 2-1)

  Fase per fase

  1. Ajax-Willem II is de finale

   Het Willem II van Adrie Koster speelt de finale van de Nederlandse beker. Tegen het AZ van John van den Brom kwam het tot penalty's. Daarin lieten de bezoekers het helemaal afweten. De Duitse keeper Timon Wellenreuther was de gevierde man: hij stopte drie pingels, AZ schoot een vierde misser tegen de paal.
  2. Ajax wint topper in De Kuip

   De kraker tussen Feyenoord en Ajax is in het voordeel van de bezoekers beslecht: 0-3 werd het. De Ligt scoorde op slag van rust in zijn 100e duel voor Ajax, kort na de pauze zorgde Tagliafico voor een nog moeilijkere opdracht. Van de Beek legde de eindscore vast. Er waren 47.500 toeschouwers in De Kuip. Zij zagen me lede ogen toe hoe de bezoekers revanche namen voor de bittere 6-2 in de competitie van vorige maand. Op 5 mei speelt Ajax de finale tegen Willem II of AZ. Die match is ook in De Kuip.
  3. Ajax naar de halve finales

   Afgelopen weekend liet Ajax de leidersplaats nog liggen tegen Heerenveen, maar in de beker kon het de Friezen wel verslaan. Frenkie de Jong stond ondanks de commotie van de voorbije dagen gewoon in de basis. Toch was het een andere middenvelder die de aandacht trok: Donny van de Beek was goed voor 2 van de 3 treffers. In het slot liet Ajax het lopen, maar Lammers liet na om het nog écht spannend te maken. Hij miste bij 3-1 een penalty.
  4. Feyenoord dankt Van Persie

   Feyenoord heeft een ruime zege geboekt in zijn kwartfinale tegen Fortuna Sittard. De bezoekers begonnen wel goed in De Kuip, maar botsten uiteindelijk op Robin van Persie. Hij nam met twee goals zijn ploeg op sleeptouw. In de slotfase kon de thuisploeg de score nog wat uitdiepen.
  5. Twee keer goed nieuws voor Willem II

   Willem II heeft zich bij de laatste vier geschaard in de Nederlandse beker. Op het veld van FC Twente kwamen de bezoekers twee keer op achterstand, maar Willem II toonde veerkracht en ging in het slot op en over Twente. Voor Willem II is het een fijne dag: het strijkt nog enkele miljoenen op door de transfer van jeugdproduct Frenkie de Jong en stoot dus door in de beker.