• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Feyenoord en Vitesse mogen kaarsje branden voor toegevoegde tijd

  In Nederland zijn ze deze week de tickets voor de kwartfinales in de beker uitgedeeld. Lees er op deze pagina alles over.

  Fase per fase

  1. Feyenoord en Vitesse

   Met Feyenoord en Vitesse zijn de laatste kwartfinalisten in het Nederlandse bekertoernooi bekend. Feyenoord was dominant tegen Utrecht, maar deed het erg zuinig: 1-0. In de extra tijd ontsnapte het bovendien aan de gelijkmaker en verlengingen. De toegevoegde tijd was een zege voor Vitesse, dat (gewezen) toptalent Odegaard in de 92e minuut het winnende doelpunt zag maken.
  2. In de voetsporen van Van Gaal

   Voor het eerst sinds 2013-2014 staat Ajax nog eens in de kwartfinales van de beker. Tegen tweedeklasser Roda JC kostte het wel meer moeite dan verwacht. Ajax-coach Erik ten Hag liet veel sleutelspelers rusten en na 120 minuten stond het 1-1. Penalty's dus, en voor die serie kopieerde Ten Hag een truc van Louis van Gaal. Van Gaal had op het WK van 2014 doelman Cillessen vervangen door Krul kort voor de penaltyserie tegen Costa Rica en die aanpak loonde. Ten Hag haalde vanavond Lamprou in de 118e minuut naar de kant voor Onana en de eerste doelman stopte een penalty in de reeks. Hij werd uiteindelijk mee de held.
  3. Willem II en Twente stoten door

   RKC Waalwijk heeft zijn stunt van tegen PSV niet kunnen verzilveren. Twente stelde de kwalificatie tegen RKC pas in het slot veilig. Ook Willem II is al zeker van de kwartfinales.
  4. Pijnlijke avond voor Rigo en Verreth

   PSV heeft, op de Supercup na, zijn eerste nederlaag in eigen land geleden dit seizoen. Mark van Bommel koos voor de match tegen tweedeklasser RKC wel voor zijn reserven, onder meer met de Belgen Rigo en Verreth, maar na goals van Gutierrez en Mauro Junior rekende het zich iets te snel rijk. In de 91e minuut maakte Maatsen nog gelijk en diezelfde Maatsen werd met de 2-3 in de verlengingen matchwinnaar. Bij RKC kwamen de Belgen Seys (goed voor de assist voor de 1-1) en Tahiri in actie. Het is van 2012 geleden dat PSV de beker nog eens kon winnen.