• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Duitse beker: overuren voor Bayern, Schalke goed bij schot

  Bayern München en Schalke 04 zijn de laatste kwartfinalisten in de Duitse beker. Bayern vierde pas na verlengingen. Dinsdag werd Borussia Dortmund uit de beker gekegeld.

  1/8e finales

  Heidenheim (2) Leverkusen 2-1
  Hamburg (2) Nürnberg 1-0
  Dortmund Werder Bremen 3-3 (pen: 2-4)
  Duisburg (2) Paderborn (2) 1-3
  Holstein Kiel (2) Augsburg 0-1
  Leipzig Wolfsburg 1-0
  Schalke 04 Düsseldorf 4-1
  Hertha BSC Bayern München 2-3 (n.v.)

  Fase per fase

  1. Bayern en Schalke stoten door

   Bayern München heeft zich niet zonder slag of stoot geplaatst voor de kwartfinales. Hertha Berlijn opende al na drie minuten de score, maar Gnabry maakte erg snel gelijk. Diezelfde Gnabry tekende na de pauze voor een Beierse bonus, maar Hertha dwong verlengingen af. Daarin besliste Coman de match in het voordeel van de bezoekers. Ook Schalke 04 zit bij de laatste acht. Invaller Lukebakio zag hoe er na 90 minuten 4-1 op het scorebord stond.
  2. Sane viert een van zijn twee goals tegen Düsseldorf

  3. Werder elimineert Dortmund

   Axel Witsel mag een eerste mogelijke trofee op zijn lijstje wegstrepen, want met Dortmund gaf hij tot 2 keer toe een voorsprong uit handen. In de 119e minuut maakte Harnik de 3-3, met dank aan de blunderende invallersdoelman Oelschlägel. In de penalty's ging het meteen fout voor Dortmund. Witsel was als nummer 3 pas de eerste die er een kon scoren. Bij Werder miste er niemand.
  4. Bundesligaclubs sneuvelen

   Bayer Leverkusen had afgelopen weekend nog Bayern München geklopt, maar vanavond volgde de ontnuchtering. Tweedeklasser Heidenheim klopte Leverkusen met 2-1. Met Nürnberg verdween nog een eersteklasser uit de Duitse beker. Traditieclub Hamburg was de boosdoener in die 1/8e finale.