• home
 • video
 • pas verschenen

  DEADLINE DAY: Karelis keert terug naar Griekenland, Rode Ster haalt Marin en Boakye

  De laatste dag van de zomermercato in de meeste Europese competities zit erop. Wie verhuisde nog last minute van land of club? En wat deden de Belgische clubs op de slotdag? Ontdek de belangrijkste transfers hier.

  Fase per fase

  1. 12 uur . Cahill (38) voetbalt nog even in India. Tim Cahill waagt zich in de herfst van zijn carrière nog aan een exotisch avontuur: de 38-jarige recordtopschutter van Australië gaat voor Jamshedpur FC in India voetballen. "Ik wil de club helpen groeien en kinderen aanzetten tot voetballen", zegt de aanvallende middenvelder. Cahill kwam de voorbije zes maanden uit voor zijn jeugdliefde Milwall. Cahill hield het na zijn 4e WK voor bekeken als international. De ex-speler van Everton maakte 50 goals voor zijn land.
  2. 11 uur 26. Marko Marin (ex-Anderlecht) naar Rode Ster Belgrado. Serviës landskampioen Rode Ster Belgrado, dat de groepsfase van de Champions League haalde, heeft met Marko Marin een naam in huis gehaald. De Bosnisch-Servische Duitser groeide bij Mönchengladbach uit tot international, waarna hij naar Werder Bremen en Chelsea trok. Daar kon hij evenwel niet doorbreken. In 2015 zat hij even bij Anderlecht, in de zomer van 2016 haalde Olympiakos hem binnen.
  3. 11 uur 25. Rode Ster haalt ook topspits terug uit China. Rode Ster Belgrado versterkt zich danig voor de Champions League. Met Richmond Boakye, vorige winter lang in beeld bij Anderlecht, haalde het zijn topspits terug uit China. De Ghanees was in februari naar Jiangsu Suning getrokken, maar belandt weer op het oude nest. Bij Rode Ster maakte hij in 13 maanden 39 goals in 48 wedstrijden. RS zit in de CL in een groep met PSG, Liverpool en Napoli.
  4. 08 uur 58. Kortrijk haalt 2 jonge Congolezen bij TP Mazembe. TP Mazembe is een Congolese topclub die wel meer zaakjes doet met eersteklasseclubs uit België. Op de valreep verzekerde Kortrijk zich van de diensten van Prince Malele Kasongo en Abel Mufind Kasong. Allebei zijn ze 19 jaar. De eerste is een verdediger, de tweede een middenvelder. Ze worden voor 2 seizoenen gehuurd.
  5. 08 uur 55. Tubeke huurt 2 youngsters van Manchester City. De Engelse kampioen, Manchester City, heeft 2 20-jarige talenten bij Tubeke gestald. De Ghanese middenvelder Ernest Agyiri en de Franse aanvaller Aaron Nemane komen bij de nummer 6 van 1B terecht. Tubeke heeft 3 punten na 3 gelijke spelen. Ook vorig seizoen werden de 2 uitgeleend: Agyiri bij Valerenga (Noo), Nemane bij Rangers (Sch).
  6. 08 uur 51. Standard laat Ryan Mmaee seizoen in Denemarken spelen. De Belgische belofte-international Ryan Mmaee werkt de rest van het seizoen bij Aarhus in Denemarken af. De 20-jarige spits van Marokkaanse origine is een jeugdproduct van de Luikenaars. Vorig seizoen was hij op uitleenbasis bij Waasland-Beveren aan de slag. Aarhus bedong een aankoopoptie.