• home
 • video
 • pas verschenen

  Liveblog WK: Vader Özil is de kritiek beu: "In zijn plaats zou ik stoppen als Duits international"

  Na 2 slopende kwartfinaledagen zijn we weer toe aan 2 rustdagen. Het belangrijkste niet-Duivelse WK-nieuws vindt u op deze pagina.

  Fase per fase

  1. 18 uur 17. Russische spelers worden gehuldigd in Moskou. In tegenstelling tot de Braziliaanse ploeg kreeg het Russische team wel een massale ontvangst ondanks de WK-uitschakeling. Een dag na de nederlaag tegen Kroatië werd het Russische team gehuldigd door duizenden fans in Moskou. Met een kwartfinale presteerden de Russen beter dan verhoopt. "Zonder jullie waren we daar nooit geraakt, sprak bondscoach Stanislav Tsjertsjesov de menigte toe. "Over 4 jaar in Qatar zullen we het nog beter doen, maar we hebben jullie aanmoedigingen ook de komende jaren nodig.".
  2. 15 uur 20. Vader Özil: "Hij zou beter stoppen als international". De vader van de Duitse international Mesut Ôzil vindt dat zijn zoon te vaak als zondebok wordt aangeduid na de vroegtijdige uitschakeling van de Mannschaft in de eerste ronde op het WK. Hij wil zelfs dat Özil stopt als international. "Als we verliezen, is dat dan de schuld van Mesut?", vraagt vader Mustafa zich af in Bild am Sonntag. "Hij wordt uitgefloten en is een zondebok geworden. Ik begrijp dat hij zich beledigd voelt. In zijn plaats zou ik zeggen: "Schönen Dank, maar hier houdt het op."".
  3. 13 uur 52. Russische bondscoach Stanislav Tsjertsjesov: "Onmogelijk om nu te zeggen of ik blijf of niet". Tsjertsjesov gaat "alles analyseren" en dan pas een beslissing nemen over zijn toekomst aan het hoofd van de nationale ploeg. "Het is onmogelijk om nu te zeggen dat ik blijf of niet. De toekomst zal het uitwijzen. Nu moeten we alles analyseren", aldus de bondscoach. Rusland eindigde in zijn poule op de 2e plaats. In de 1/8e finales zorgde het voor een stunt door Spanje uit te schakelen na strafschoppen. In de kwartfinales kwamen de Russen opnieuw dichtbij een stunt, maar nu zegevierde Kroatië na penalty's.
  4. 13 uur 49. Tite: "Ik beslis later". De 57-jarige Tite was sinds de zomer van 2016 de sportieve baas van de Seleçao. Eind juli loopt zijn contract af. Vrijdag na de nederlaag tegen de Belgen weigerde hij zich uit te laten over zijn toekomst. "Ik kan niet op die vraag antwoorden. Ik moet nog bekomen van de match. Binnen dit en 2 weken zullen we de zaken met een frisse blik kunnen evalueren.".
  5. 13 uur 48. Tite krijgt contract tot 2022, spelers steunen hem. Ondanks de uitschakeling in de kwartfinale tegen België heeft de Braziliaanse bond coach Tite een nieuw contract tot het WK 2022 gegeven. De spelers staan pal achter die beslissing: "Hij heeft schitterend werk verricht", zegt Miranda. "Hij legde met ons een sterk WK af. We mogen zijn werk niet beoordelen op basis van één match. Met hem blijven we op het juiste pad.".