• home
 • video
 • pas verschenen

  Liveblog WK: Granqvist verkiest kwartfinale boven geboorte

  Drie weken geleden begon het WK. Vandaag zijn we aan de tweede rustdag op een rij toe, morgen beginnen de kwartfinales met Uruguay-Frankrijk en Brazilië-België. Voor het belangrijkste WK-nieuws van de dag kunt u hier terecht.

  Fase per fase

  1. 20 uur 12. "Colombia is de vuilste ploeg". John Stones heeft donderdag nog eens teruggeblikt op de 1/8e finale tegen Colombia. "Het was de vuilste ploeg waartegen ik al gespeeld heb", zegt de verdediger. "Colombia had verschillende rode kaarten verdiend. Ik heb nooit eerder tegen zo'n vuil spelend elftal gespeeld. Toen wij een strafschop kregen, omsingelden ze de scheidsrechter en duwden ze hem. Iedereen heeft ook de kopstoot van Wilmar Barrios op Jordan Henderson gezien. Tot slot trapten ze ook de stip nog eens kapot. Je zag veel zaken die niets met voetbal te maken hebben. Wij hebben van onze kant veel karakter getoond, zijn koelbloedig gebleven en hebben het spel niet ondergaan.".
  2. 20 uur 12. Kempes wil Argentijns bondscoach worden. Mario Kempes, wereldkampioen met Argentinië in 1978, is kandidaat om bondscoach van zijn land te worden. De positie van de huidige bondscoach Jorge Sampaoli lijkt immers onhoudbaar na de uitschakeling in de 1/8e finales. "Er is veel werk te doen, maar er is ook voldoende tijd om een mooi project te realiseren. Het is een zeer interessante uitdaging, die ik succesvol zou invullen. Daar ben ik zeker van", zegt de 63-jarige Kempes, die in zijn trainerscarrière geen grote successen kon boeken.
  3. 16 uur 46. Granqvist verkiest kwartfinale boven geboorte. Andreas Granqvist moet mogelijk de geboorte van zijn kind missen omdat Zweden zaterdag zijn kwartfinale speelt tegen Engeland. De geboorte was uitgerekend voor afgelopen dinsdag. De 33-jarige verdediger en zijn partner zijn al voorbereid op de situatie. "Ik ben van plan in Rusland te blijven. Ik heb een sterke vrouw en we wisten hoe de situatie was voor ik naar het WK vertrok. Als het mogelijk is om snel naar huis te vliegen, zal ik dat doen. Maar de kwartfinale wil ik niet missen.".
  4. 16 uur 45.
  5. 12 uur 17. Scheidsrechter Felix Brych naar huis gestuurd. Na de Mannschaft moet nu ook de Duitse scheidsrechter Felix Brych vroegtijdig het WK verlaten. De FIFA heeft hem laten weten dat hij niet meer aangeduid zal worden voor de resterende wedstrijden in Rusland. Brych heeft slechts één wedstrijd geleid op het WK, het niet onbesproken groepsduel tussen Servië en Zwitserland. De Servische voetbalbond diende na die wedstrijd klacht in bij de FIFA tegen de Duitse scheidsrechter voor een niet-gefloten strafschopovertreding op Aleksandar Mitrovic. "Mijn WK-parcours is een bittere ontgoocheling voor mij en mijn team, maar het leven gaat door en we zullen terugkomen", reageerde de 42-jarige scheidsrechter.
  6. 10 uur 40. Ekdal twijfelachtig voor kwartfinale. Zorgen bij Zweden want Albin Ekdal raakt mogelijk niet fit voor de kwartfinale van zaterdag tegen Engeland. De 28-jarige middenvelder van Hamburg liep in de 1/8e finale tegen Zwitserland een voetblessure op en trainde sindsdien nog niet. Ekdal is een belangrijke schakel in het team van Janne Andersson, hij was basisspeler in de 4 WK-wedstrijden van Zweden. .
  7. 09 uur 58. Ibrahimovic gelooft in kansen Zweden. "Het team dat het best zijn emoties onder controle kan houden, zal een voordeel hebben", zegt topschutter aller tijden van Zweden Zlatan Ibrahimovic. "Het maakt nu niet uit hoe goed je bent. Zweden kan winnen van Engeland indien ze het niveau halen van in hun andere wedstrijden".
  8. 08 uur 49. Japan: Nishino out, Klinsmann in (?). De Japanse voetbalbond heeft beslist om het contract van bondscoach Akira Nishino niet te verlengen. "We zullen Nishino niet proberen te overtuigen om door te gaan. Zijn tijd als bondscoach van Japan zit erop", verklaart de federatie. De 63-jarige Nishino stond pas sinds midden april aan het roer bij de Japanse ploeg. Volgens een Japanse sportkrant wordt de Duitser Jürgen Klinsmann de nieuwe coach van Japan.