• home
 • video
 • pas verschenen

  Liveblog WK: Rooney jent Ibrahimovic: "Ik ben er voor je als je wil praten"

  Gisteren zorgden onze Rode Duivels voor een stunt van formaat na de overwinning tegen Brazilië. Vandaag staan de 2 andere kwartfinales op het programma. Maken Engeland en Kroatië hun favorietenrol waar, of krijgen we opnieuw een verrassing?

  Zaterdag 7 juli
  • Zweden - Engeland: 16.00u
  • Rusland - Kroatië: 20.00u
  • Braziliaanse pers zwaait Seleçao uit: "Neymar Ciao"

  Fase per fase

  1. 17 uur 41. "Werd gesteund door mijn teamgenoten, familie en vele vrienden". Na zijn blunder in de verloren kwartfinale tegen Frankrijk kijkt doelman Fernando Muslera alweer naar de toekomst. "We hebben een groots WK gespeeld en we hebben alles gegeven. Helaas heb ik een fout gemaakt en zijn we daardoor uitgeschakeld. Maar we moeten blijven doorgaan. Ik werd gesteund door mijn teamgenoten, familie en vele vrienden, het hoort bij het voetbal." Ook kapitein Diego Godin troostte de doelman na het laatste fluitsignaal. "Natuurlijk is hij verdrietig. Het is altijd spijtig om een WK op zo'n manier te verlaten. Maar ik heb hem al verteld dat hij ons in veel andere wedstrijden al heeft gered. Fernando heeft persoonlijkheid, hij kan dit wel verwerken.".
  2. Muslera na blunder tegen Frankrijk: "We hebben een groots WK gespeeld. Dit hoort bij het voetbal.". 17 uur 41.
  3. 17 uur 04. Franse linksachter Mendy traint opnieuw niet mee met groep. De Franse verdediger Benjamin Mendy heeft opnieuw niet deelgenomen aan de groepstraining voor de wisselspelers die vrijdag niet in actie kwamen in de kwartfinale tegen Uruguay (2-0). De Manchester City-speler sukkelt met een dijblessure en werkte de voorbije dagen individueel. Of hij fit geraakt voor de wedstrijd tegen de Belgen, is nog niet duidelijk. .
  4. 15 uur 59. Voor de vijfde keer in de WK-geschiedenis komen vier halvefinalisten uit Europa. België en Frankrijk schakelden vrijdag met respectievelijk Brazilië en Uruguay de twee laatste niet-Europese landen uit in de kwartfinales. De twee andere halvefinalisten komen sowieso uit Europa, omdat de twee nog te spelen kwartfinales volledig bestaan uit Europeanen. De laatste keer dat de vier halvefinalisten volledig Europees waren, was in 2006. Voordien gebeurde het ook in 1934, 1966 en 1982.