• home
 • video
 • pas verschenen

  Liveblog WK: Granqvist mist geboorte dochter, WK afgelopen voor Danilo

  Het kaf is van het koren gescheiden: vandaag barsten de kwartfinales los op de Wereldbeker. Volg alle nieuwtjes over de uitgeschakelde en overgebleven landen in dit artikel.

  Vrijdag 6 juli:
  • 16u Uruguay-Frankrijk
  • 20u Brazilië-België
  • Braziliaan Danilo is out voor de rest van het WK

  Fase per fase

  1. 16 uur 20. Scolari: "Neymar kan nooit aan Pelé tippen". Ook al loodst Neymar Brazilië naar de wereldtitel, hij zal altijd in de schaduw blijven van Pelé. Dat vindt Luis Felipe Scolari, de voormalige Braziliaanse bondscoach. "Er is maar één Pelé en er komt nooit een tweede. Een speler kan heel goed zijn, spectaculair zelfs, maar hij zal nooit zo goed zijn als Pelé. Die heeft een erfgenaam. Niemand zal ooit aan hem kunnen tippen.".
  2. 16 uur 20.
  3. 13 uur 22. Granqvist mist dan toch de geboorte. Andreas Granqvist was enkele dagen geleden nog over en weer gevlogen naar Zweden om er zijn hoogzwangere vrouw bij te staan, maar zonder hem is het enkele dagen later ook gelukt. Sofie Granqvist gaf iets na middernacht het leven aan Mika. "Ons leven is nu compleet", liet ze weten. Morgen kan vader Andreas zijn droomweek helemaal af maken door Engeland uit te schakelen.
  4. 13 uur 09.
  5. 11 uur 49. Japanner Sakai houdt ermee op. Gotoku Sakai zet op zijn 27e een punt achter zijn Japanse interlandcarrière. De verdediger van Hamburg kwam op het WK alleen in actie in de groepsmatch tegen Polen. In de 1/8e finale tegen België (2-3) bleef hij op de bank. "Het is altijd mijn doel geweest de nationale ploeg te ondersteunen. Maar als ik eerlijk ben, vind ik dat ik dit vertrouwen nooit met prestaties heb kunnen rechtvaardigen. Daarom denk ik dat het tijd is om plaats te maken voor jongere spelers", zegt hij. Sakai, geboren in New York, verzamelde sinds zijn debuut in 2012 42 caps.
  6. 07 uur 31. Colombianen zijn thuis. Na hun pijnlijke uitschakeling met penalty's tegen Engeland zijn de Colombianen teruggekeerd naar huis. Daar hebben ze een warm welkom gekregen van hun landgenoten. "We hebben alles gegeven voor ons land, onze kleuren en alle Colombianen. We liggen uit het WK, wat ons droef stemt, maar we zullen sterker terugkomen", laat Radamel Falcao weten op de sociale media.
  7. 07 uur 17. Raakt Vardy fit? Engeland neemt het morgen op tegen Zweden. Achter de naam van Jamie Vardy staat een groot vraagteken. De spits sukkelt met zijn lies. Vardy is sowieso wel maar tweede keuze, aangezien Harry Kane de aanvalsleider van de Engelsen is.
  8. 07 uur 15. WK-exit voor Danilo. Danilo moet een kruis maken over het restant van het WK. De Braziliaanse rechtsachter heeft gisteren op training een blessure aan zijn linkerenkel opgelopen. De speler van Manchester City heeft gevraagd om bij de selectie te mogen blijven, puur als supporter.