• home
 • video
 • pas verschenen

  Liveblog WK: Marcelo start op de bank tegen Mexico

  Op het WK komen vandaag Spanje, Rusland, Kroatië en Denemarken in actie. De andere ploegen staan op het trainingsveld. Hier bundelen we wat er gebeurt op het wereldkampioenschap vandaag.

  Vandaag op het WK

  • 1/8e finales Spanje-Rusland en Kroatië-Denemarken
  • Blessure Rodriguez valt mee: geen scheur, maar vochtophoping
  • Messi vliegt alleen naar Spanje

  Fase per fase

  1. 21 uur 41. Marcelo out. Brazilië kan tegen Mexico wellicht geen beroep doen op linksachter Marcelo. Die heeft last van een rugblessure, naar verluidt omdat hij op een te zachte matras geslapen heeft. De Brazilianen missen met Danilo ook al hun eerste keuze op de rechtsachter. Zo komen Fagner en Filipe Luis wellicht aan de aftrap tegen Mexico.
  2. 18 uur 13. Geen Marcelo bij Brazilië tegen Mexico. Niet alleen de Rode Duivels, maar ook de Mexicanen en de Japanners hebben vandaag met de pers gesproken. Bij de Mexicanen klinkt het in koor dat Brazilië favoriet is. Bij Brazilië was er wat meer diversiteit in de commentaren. Kapitein Thiago Silva vond dat het team "sinds de eerste wedstrijd al een flinke evolutie doormaakte". Bondscoach Tite wist dan weer te vertellen dat Marcelo morgen op de bank start. Filipe Luis is zijn vervanger.
  3. 16 uur 38. Mendy traint nog altijd niet. Een dag na de zege tegen Argentinië daagden maar 11 spelers op op de training van Frankrijk. De elf basisspelers van gisteren kregen rust. Ook geen Benjamin Mendy, die last heeft van een spierblessure en die tegen Argentinië ook al niet kon meedoen.
  4. 13 uur 38. Uruguayanen als helden onthaald, Cavani steekt zijn duim op naar de fans.

   Uruguayanen als helden onthaald, Cavani steekt zijn duim op naar de fans

  5. 12 uur 56. Messi vliegt alleen naar huis. Lionel Messi heeft de spelersgroep van Argentinië al verlaten. Hij keerde na de uitschakeling tegen Frankrijk terug naar het basiskamp in Bronnitsi, maar vertrok zondag in zijn eentje naar zijn huis in Spanje. Ook 10 ploegmaats, onder wie Mascherano en Agüero, hebben zelf hun vlucht uitgekozen. Zo willen ze het aantal air miles beperken. De chartervlucht van Argentinië vertrekt maandagnacht naar Buenos Aires.
  6. 11 uur 02. Suarez: "Kruisen onze vingers voor Cavani". Edinson Cavani was de held bij Uruguay maar blesseerde zich een kwartier voor tijd aan de linkerkuit. "We duimen allemaal voor Edi", zei Luis Suarez na afloop. "We spelen al jaren samen en kennen elkaar heel goed. We willen het beste voor ons team. We hopen dan ook allemaal dat zijn blessure niet te ernstig is en dat hij snel terug op het veld staat. Hij toont al jaren aan een stuk hoe belangrijk hij is voor de selectie." .
  7. 10 uur 40. Blessures voor Rodriguez en Borja. James Rodriguez heeft een vochtophoping in zijn rechterkuit, maar er is niets gescheurd. Dat heeft de Colombiaanse voetbalbond na onderzoek bekendgemaakt. Het is nog onzeker of de speler van Bayern München wedstrijdfit zal geraken voor de achtste finale van dinsdag in Moskou tegen Engeland. Het is ook niet zeker of Miguel Borja de achtste finales haalt. De 25-jarige aanvaller sukkelt met de knie en werkte individueel. De medische staf van de Colombianen volgt zijn evolutie op de voet.