• home
 • video
 • pas verschenen

  UEFA-preses over succes van Europese landen op WK: "Geen toeval"

  Een dag voor de halve finale tegen Frankrijk hebben de Rode Duivels nog een keer getraind in hun thuisbasis, waarna ze afgereisd zijn naar Sint-Petersburg. Daar spraken Roberto Martinez en Kevin De Bruyne met de pers.

  Fase per fase

  1. 20 uur 09. Cakir fluit Kroatië-Engeland. De Turkse scheidsrechter Cüneyt Cakir moet Kroatië-Engeland in goede banen leiden, met de Nederlander Björn Kuipers als 4e scheidsrechter. De 41-jarige Cakir floot op dit WK al Marokko-Iran en Nigeria-Argentinië. Vier jaar geleden mocht de Turk met Nederland-Argentinië ook al een halve finale leiden.
  2. 20 uur 09.
  3. 20 uur 02. UEFA-baas: "Europees voetbal is beter". UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin is niet verrast dat de Europese landen het hoogste woord voeren op de Wereldbeker. "Dat is geen toeval. Het voetbal in Europa is nu eenmaal beter georganiseerd. Er is meer infrastructuur, meer technische begeleiding. We werken helemaal anders dan andere continenten en dat verschil wordt elk jaar groter.".
  4. 20 uur .
  5. 19 uur 56. "België topfavoriet". Volgens statistiekenbureau Gracenote is België de nieuwe topfavoriet om het WK te winnen. De Rode Duivels doen met 30% kans nipt beter dan Frankrijk (29%). Engeland heeft 24% kans, Kroatië (17%) volgt als vierde. Voor de start van het WK was Brazilië (21%) de topfavoriet volgens Gracenote. België was toen pas 9e met 4%.
  6. 18 uur 42. De Bruyne: "Het kan dat de wedstrijd tegen Frankrijk meer gesloten wordt".

   De Bruyne: "Het kan dat de wedstrijd tegen Frankrijk meer gesloten wordt"

  7. 18 uur 36. "Het werk van Marc Wilmots was goed. Ik heb het nog proberen te verbeteren. Zijn goal tegen Brazilië werd onterecht afgekeurd, dus hopelijk hebben we nu wat wraak kunnen nemen.".
  8. 18 uur 36. Vier Europese teams in de halve finales, maar geen Zuid-Amerikanen? "Daar heb ik geen verklaring voor. Brazilië was favoriet, maar ze verloren in de kwartfinales.".
  9. 18 uur 34. "De Bruyne kreeg te weinig erkenning in de groepsfase. Misschien was zijn rol minder aantrekkelijk, maar tegen Panama en Tunesië was hij wel belangrijk. Hij is een moderne spelmaker. Hij gaat nog sneller dan je kan zien. Maar hij kan verschillende rollen aan, de ene rol aantrekkelijker dan de andere. Maar altijd speelt hij op het hoogste niveau.".
  10. 18 uur 32. "Tegen Brazilië had ik als coach veel werk. We veranderden onze aanpak en moesten op andere aspecten letten. Ik moest de spelers dus veel helpen. Je moet bijna kunnen voorspellen wat er zal gebeuren in balbezit. Normaal vertrouw ik mijn spelers en kijk ik graag naar de wedstrijd. Hopelijk is het tegen Frankrijk dus rustiger.".