Ga naar de inhoud
Andres Cunha leidde Spanje-Iran.
Andres Cunha leidde Spanje-Iran.

Uruguayaanse WK-debutant leidt Frankrijk-België

 ma 9 juli 2018 00:06

Zondag is er opnieuw volop gefocust op wat nog moet komen: de halve finale tegen Frankrijk. En dat met alle spelers, want volgens de bondsdokter geraakt iedereen fit voor de volgende wedstrijd. 

De zondag van de Rode Duivels:
  • Eerste training voor de Rode Duivels na de wedstrijd tegen Brazilië
  • van de 11 basisspelers tegen Brazilië waren Courtois, Fellaini, Chadli en De Bruyne present
  • Alderweireld en Vertonghen  concentreerden zich apart op versnellingen
  • Nacer Chadli en Thomas Vermaelen spraken de pers toe 

Fase per fase

22:00

Uruguayaanse ref dinsdagavond

De FIFA heeft de 41-jarige Uruguayaan Andres Cunha aangesteld als scheidsrechter voor Frankrijk-België, dinsdag in Sint-Petersburg (20u). Het wordt de eerste keer dat Cunha een duel van de Rode Duivels leidt. Het is zijn derde partij op deze Wereldbeker. Hij floot eerder al de groepsmatchen tussen Frankrijk en Australië (2-1) en tussen Iran en Spanje (0-1), beide in Kazan. De Uruguayaan is bezig aan zijn eerste Wereldbeker.
18:25

Bekijk de persconferentie met Thomas Vermaelen

18:24

Vermaelen: "Vol voor wereldtitel, anders zal er toch beetje teleurstelling zijn"

17:59

Chadli: "Tegen Frankrijk wordt het een heel andere wedstrijd"

17:58

Bekijk de persconferentie met Nacer Chadli

17:53

"Courtois heeft een ongelooflijke wedstrijd gespeeld tegen Brazilië. Maar iedereen heeft goed gewerkt in die wedstrijd, al stak Courtois er wel bovenuit."

Thomas Vermaelen
17:50

"Als er één speler is bij Frankrijk die de match kan beslissen, dan is het Mbappé. Maar ze hebben nog meer goede spelers zoals bijvoorbeeld Dembélé, Giroud en Kanté."

Thomas Vermaelen
17:49

"We zijn nu één van de favorieten om het WK te winnen en we moeten in onze kansen geloven. We kunnen al trots zijn dat we de halve finales bereikt hebben, maar we willen tot het einde gaan."

Thomas Vermaelen
17:45

"Als ik zou spelen of invallen, wordt de wedstrijd tegen Frankrijk één van de grootste uit mijn carrière."

Thomas Vermaelen
17:42

"Umtiti is een heel complete verdediger, het zal niet gemakkelijk worden voor Lukaku. Maar Romelu heeft veel goed werk verricht tegen Brazilië en zal dat ook tegen Frankrijk doen."

Thomas Vermaelen
17:41

"Frankrijk is één van de favorieten voor de eindzege. Misschien wordt het wel een moeilijkere wedstrijd dan tegen Brazilië. Organisatorisch staan ze sterker."

Thomas Vermaelen
17:39

"We waren allemaal heel blij na de zege tegen Brazilië, maar we hebben de focus toch snel weer verlegd. Als we de finale niet halen, zal dat toch een teleurstelling zijn."

Thomas Vermaelen
17:38

"We hebben nu toch een grote tegenstander uitgeschakeld. De ervaringen van het verleden hebben ons toch geholpen."

Thomas Vermaelen
17:37

"Jammer genoeg kunnen we het niet beleven zoals de Belgische fans, maar we hebben toch wat van de vreugde mee gekregen. We hopen dat er in de halve finale wat meer Belgen in het stadion zullen zijn."

Thomas Vermaelen
17:36
Na Nacer Chadli is het nu de beurt aan Thomas Vermaelen.
17:17

"Normaal zijn Zuid-Amerikaanse ploegen moeilijke tegenstanders, misschien hadden ze op dit WK wat pech. Ik denk dat de Europese ploegen het ook gewoon goed gedaan hebben."

Nacer Chadli
17:15

"Brazilië verslaan was een grote stap voor ons, ook voor ons vertrouwen. We zijn heel trots op wat we gepresteerd hebben."

Nacer Chadli
17:12

"Thierry Henry werkt vooral met de aanvallers, maar hij helpt iedereen met zijn ervaring. We luisteren voortdurend naar hem."

Nacer Chadli