• home
 • video
 • pas verschenen

  Uruguayaanse WK-debutant leidt Frankrijk-België

  Zondag is er opnieuw volop gefocust op wat nog moet komen: de halve finale tegen Frankrijk. En dat met alle spelers, want volgens de bondsdokter geraakt iedereen fit voor de volgende wedstrijd. 

  De zondag van de Rode Duivels:
  • Eerste training voor de Rode Duivels na de wedstrijd tegen Brazilië
  • van de 11 basisspelers tegen Brazilië waren Courtois, Fellaini, Chadli en De Bruyne present
  • Alderweireld en Vertonghen  concentreerden zich apart op versnellingen
  • Nacer Chadli en Thomas Vermaelen spraken de pers toe 

  Fase per fase

  1. 22 uur . Uruguayaanse ref dinsdagavond. De FIFA heeft de 41-jarige Uruguayaan Andres Cunha aangesteld als scheidsrechter voor Frankrijk-België, dinsdag in Sint-Petersburg (20u). Het wordt de eerste keer dat Cunha een duel van de Rode Duivels leidt. Het is zijn derde partij op deze Wereldbeker. Hij floot eerder al de groepsmatchen tussen Frankrijk en Australië (2-1) en tussen Iran en Spanje (0-1), beide in Kazan. De Uruguayaan is bezig aan zijn eerste Wereldbeker. .
  2. 18 uur 25. Bekijk de persconferentie met Thomas Vermaelen.

   Bekijk de persconferentie met Thomas Vermaelen

  3. 18 uur 24. Vermaelen: "Vol voor wereldtitel, anders zal er toch beetje teleurstelling zijn".

   Vermaelen: "Vol voor wereldtitel, anders zal er toch beetje teleurstelling zijn"

  4. 17 uur 59. Chadli: "Tegen Frankrijk wordt het een heel andere wedstrijd".

   Chadli: "Tegen Frankrijk wordt het een heel andere wedstrijd"

  5. 17 uur 58. Bekijk de persconferentie met Nacer Chadli.

   Bekijk de persconferentie met Nacer Chadli

  6. 17 uur 53. "Courtois heeft een ongelooflijke wedstrijd gespeeld tegen Brazilië. Maar iedereen heeft goed gewerkt in die wedstrijd, al stak Courtois er wel bovenuit.". Thomas Vermaelen.
  7. 17 uur 50. "Als er één speler is bij Frankrijk die de match kan beslissen, dan is het Mbappé. Maar ze hebben nog meer goede spelers zoals bijvoorbeeld Dembélé, Giroud en Kanté.". Thomas Vermaelen.
  8. 17 uur 49. "We zijn nu één van de favorieten om het WK te winnen en we moeten in onze kansen geloven. We kunnen al trots zijn dat we de halve finales bereikt hebben, maar we willen tot het einde gaan.". Thomas Vermaelen.
  9. 17 uur 45. "Als ik zou spelen of invallen, wordt de wedstrijd tegen Frankrijk één van de grootste uit mijn carrière.". Thomas Vermaelen.
  10. 17 uur 42. "Umtiti is een heel complete verdediger, het zal niet gemakkelijk worden voor Lukaku. Maar Romelu heeft veel goed werk verricht tegen Brazilië en zal dat ook tegen Frankrijk doen.". Thomas Vermaelen.