Ga naar de inhoud

LIVEBLOG Rode Duivels: Januzaj twijfelachtig voor Japan na tik tegen knie

 zo 1 juli 2018 17:52

De Rode Duivels reizen vandaag naar Rostov. Daar spelen de Belgen morgen hun achtste finale tegen Japan. Hoe stoomt Roberto Martinez de ploeg klaar? Volg de nieuwtjes van de dag hier.

De dag van de Rode Duivels

  • Dries Mertens heeft het nog één keer over zijn haar: "Mijn eigen idee, maar niet de bedoeling dat het zo geel zou zijn."
  • Duivels vlogen vanochtend van Moskou naar Rostov
  • Adnan Januzaj is twijfelachtig voor match tegen Japan
  • In de namiddag trainen de Duivels, maar niet in het stadion

Fase per fase

17:34
17:33
17:32
17:31
17:30
17:07

Martinez: "Verwacht een heel moeilijke match tegen Japan"

17:01
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
16:50

Hazard: "Moeten het serieus aanpakken van de eerste tot de laatste minuut"

16:26
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
16:25

Martinez: "Iedereen is fit met uitzondering van Januzaj"

16:05

Hazard: "De sleutel om Japan te verslaan? Vroeg scoren"

15:59

Hazard wil op dit WK schitteren tot in de finale.

15:57

"Dit is het moment om te schitteren. Ik wil naar de finale, maar ik ben natuurlijk niet de enige"

Eden Hazard
15:57

Hazard: "Gisteren was een trieste dag voor de neutrale voetbalsupporter"

Nadat gisteren eerst Messi, en daarna Ronaldo, het toernooi moesten verlaten, was Hazard wat triest. "Een beetje ja. Als voetbalsupporter was het een trieste dag. Maar het WK gaat door, en er zijn nog genoeg geweldige spelers over." Zoals Eden Hazard? "Ja, maar die is niet de enige. Er zijn ook nog spelers zoals Neymar, Mbappé en nog enkele andere."
15:49

Hazard: "We moeten als 1e scoren tegen Japan"

Ook Eden Hazard werd even aan de tand gevoeld door Ruben Van Gucht. "Hoe we moeten winnen tegen Japan? Door als eerste te scoren. In de 1/8e finales is het belangrijk om vroeg te scoren, want die ploeg wint dan meestal."
15:47

"Honger na zo lang stilzitten? We hebben altijd honger"

Eden Hazard
15:42

Martinez: "Japan gunde spelers ook rust"

Martinez liet enkele basisspelers rusten tegen Engeland. Zijn zij nu ongeduldig? "Nee, ze maakten juist plezier, want ze maken deel uit van een team. Iedereen is nu fysiek en mentaal klaar om het team te helpen. Soms moet je spelers rust geven, zeker na zo'n zwaar seizoen. Japan deed het trouwens ook."
15:33

Martinez: "Japan heeft geen geheimen voor ons"

Roberto Martinez kijkt uit naar de 1/8e finales tegen Japan. De Belgische bondscoach wil hen niet onderschatten. "We hebben al tegen ze gespeeld, en toen hebben we maar nipt gewonnen. Er is wel een andere coach, maar de spelers zijn dezelfde. Er zijn geen geheimen, iedereen wil vanaf nu zijn dromen najagen. We zijn klaar."