• home
 • video
 • pas verschenen

  WK-liveblog: snelste gele kaart in WK-geschiedenis, verrassingsbezoekje bij Brazilië

  Nog twee speeldagen in de groepsfase en we kennen de laatste 16 gladiatoren op het WK in Rusland. Volg de laatste nieuwtjes in deze liveblog.

  Fase per fase

  1. 17 uur 30. Geluk en ongeluk ten huize Neymar. De zus van Neymar heeft haar schouder ontwricht toen ze vorige vrijdag het doelpunt van haar broer tegen Costa Rica vierde. Rafaella Santos vierde de goal van haar broer zo enthousiast dat ze zich tegen een vriendin stootte en zich aan haar schouder blesseerde. Op sociale media postte ze een foto van haar arm in een mitella.
  2. 16 uur 46. Jesus Gallardo duikt de geschiedenisboeken in: na 13 seconden kreeg hij al geel in Mexico-Zweden. De verdediger kreeg de snelste gele kaart op een WK.

   Jesus Gallardo duikt de geschiedenisboeken in: na 13 seconden kreeg hij al geel in Mexico-Zweden. De verdediger kreeg de snelste gele kaart op een WK.

  3. 15 uur 34. Engelse vlag in plaats van Britse. Theresa May zal tijdens de komende wedstrijden van Engeland op het WK niet de Britse, maar de Engelse vlag boven Downing Street 10, haar ambtswoning in Londen, laten wapperen. De Prime Minister zet zo een traditie van haar voorgangers voort en gaat nog een stapje verder. Volgend jaar wil ze "The Cross of St George" ook bij het WK vrouwenvoetbal uit de kast halen. Ze spoorde de parlementsleden bovendien aan om ook aan andere overheidsgebouwen de Engelse vlag boven te halen. Engelse vlaggen zijn niet zo vaak te zien bij voetbal- en andere sportevenementen. Omdat vooral de rechtervleugel ermee pronkt, wordt de vlag vaak geassocieerd met nationalisme en racisme.
  4. 14 uur 23. Dani Alves toch op het WK. Dani Alves heeft vandaag de Braziliaanse selectie bezocht. Door een blessure aan zijn rechterknie moest de rechtsachter van PSG een kruis maken over het WK, maar hij kon het niet laten zijn maatjes tijdens de lunch op te zoeken in Moskou. Alves zal de match tegen Servië vanavond in het stadion bijwonen. Brazilië heeft minstens een gelijkspel nodig om in het toernooi te blijven.
  5. 11 uur 24. Derde of vierde doelman voor Tunesië. Keepersproblemen bij Tunesië, dat al uitgeschakeld is in de groep van de Rode Duivels. Doelman Mouez Hassan liep in de eerste wedstrijd tegen Engeland een schouderblessure op en nu is ook tweede keuze Farouk Ben Mustapha niet meer inzetbaar. Hij blesseerde zich op training aan zijn knie. Voor het afsluitende duel tegen Panama zal ofwel derde doelman Ayman Mathlouthi of Ben Cherifia, die op de valreep nog werd overgevlogen, onder de deklat staan.
  6. 10 uur 31. Löw hoeft niet te vrezen voor ontslag. Duitsland moet Zuid-Korea met twee doelpunten verschil kloppen om zeker te zijn van een plek bij de laatste 16. Maar zelfs als de titelverdediger struikelt in de groepsfase, blijft bondscoach Joachim Löw op post. "Nog voor het WK hebben we beslist om het contract van Löw te verlengen (tot 2022) omdat we geloven dat er geen persoon beter geplaatst is om de Duitse ploeg na het toernooi weer op te bouwen. Die mening hebben we nog steeds", zegt Reinhard Grindel, voorzitter van de Duitse Voetbalbond.