• home
 • video
 • pas verschenen

  Liveblog: Bondscoach geeft al één naam: "Courtois speelt zeker"

  Nog één nachtje slapen en dan nemen de Rode Duivels het in hun laatste groepswedstrijd op tegen Engeland. Vandaag hebben de Belgen de verplaatsing naar Kaliningrad gemaakt. Roberto Martinez liet een beetje in zijn kaarten kijken: "Thibaut Courtois speelt zeker."

  De dag van de Rode Duivels:

  • De Rode Duivels zijn vandaag aangekomen in Kaliningrad
  • de Engelse pers verblijft in hetzelfde hotel als de Rode Duivels
  • Thomas Vermaelen: "Ik voel mij volledig fit en heb nergens last van"
  • Roberto Martinez: "Ik ga niet van keeper veranderen. Thibaut Courtois speelt"

  Fase per fase

  1. 19 uur 32. Geen Lukaku op het veld. Tussen de Rode Duivels geen spoor van Romelu Lukaku. Zoals verwacht blijft de nummer 9 van de Belgen vandaag binnen. De kans is dus ook klein dat hij morgen speelt tegen Engeland.
  2. 19 uur 29. Einde persconferentie, nu training. Ook de persconferentie van Roberto Martinez is afgelopen. Zo meteen trainen de Rode Duivels in Kaliningrad een laatste keer voor de wedstrijd tegen Engeland. Volg het eerste kwartier van de training live mee.
  3. 19 uur 27.

  4. 19 uur 24. "Thibaut Courtois staat ook tegen Engeland in doel. Van keeper veranderen tijdens een groot toernooi is geen goed idee. We hebben vertrouwen in Simon Mignolet, maar Courtois blijft in doel". Roberto Martinez.
  5. 19 uur 21. "Duitsland is één van de beste ploegen ter wereld, maar een wedstrijd winnen op het WK is meer dan alleen getalenteerde spelers hebben" . Roberto Martinez.
  6. 19 uur 18. "We willen het goed doen morgen, maar winnen is niet de prioriteit.". Roberto Martinez.
  7. 19 uur 16. "Het WK is een heel verrassend toernooi. Kleine details maken het verschil. Kijk maar naar Duitsland, Argentinië en Spanje". Roberto Martinez.