• home
 • video
 • pas verschenen

  Liveblog WK: "Als Sampaoli zo voortdoet, mag hij Argentinië niet meer in"

  Dag 4 van het wereldkampioenschap voetbal legt 3 wedstrijden op ons bord. Met Costa Rica-Servië, Duitsland-Mexico en Brazilië-Zwitserland weet u vandaag weer wat te doen. Volg alle nieuwtjes over en rond de Wereldbeker van zondag 17 juni in dit artikel.

  Het nieuws vanuit Rusland:

  • 3 wedstrijden: 14u Costa Rica-Servië, 17u Duitsland-Mexico, 20u Brazilië-Zwitserland
  • Ibrahimovic verwijt Deschamps: "Benzema moest hier zijn"
  • Marokkaan Amrabat mist match tegen Portugal door hersenschudding

  Fase per fase

  1. 18 uur 18. Maradona: "Als Sampaoli zo blijft spelen, mag hij Argentinië niet meer in". Diego Maradona was gisteren een opgemerkte toeschouwer bij Argentinië-IJsland (1-1). De analyse van de ex-bondscoach (hij sneuvelde in 2010 in de kwartfinales) is spijkerhard voor Sampaoli. "Als hij zo blijft spelen, mag hij niet terug naar Argentinië. Het is een schande. Hoe kun je de match voorbereiden zonder te weten dat IJsland gemiddelde 1,90m is... De spelers kan ik niets verwijten, tenzij het gebrek aan werkijver." En over Messi: "Hij heeft alles gegeven. Zelf heb ik ooit 5 penalty's na elkaar gemist en toch ben ik Maradona gebleven.".
  2. 17 uur 24. William Kvist verlaat de Deense selectie met gebroken ribben. Domper op de feestvreugde bij Denemarken na hun 1-0-overwinning tegen Peru. Voor de Deense international William Kvist zit het WK er immers na amper 1 wedstrijd al op. De 33-jarige middenvelder van Kopenhagen liep in een duel met Jefferson Farfan twee gebroken ribben en een klaplong op en moest zo al na 35 minuten afgevoerd worden. Kvist keert terug naar Denemarken om te herstellen. Denemarken blijft zo met 22 spelers over, geblesseerde spelers mogen enkel 24 uur voor de eerste wedstrijd nog vervangen worden.
  3. 14 uur 28. Japan bidt voor Okazaki. Japan begint dinsdag aan zijn WK tegen Colombia. De Samurai Blue maken zich momenteel zorgen over prijsschutter Okazaki, de 32-jarige spits van Leicester. De 113-voudige international, goed voor 50 goals, sukkelt met zijn kuit en trainde de voorbije dagen apart.
  4. Portugees Adrien Silva: "Je kunt Messi en Ronaldo niet vergelijken". 14 uur 16.
  5. 14 uur 15. "Ronaldo is onze leider". Real-boegbeeld Ronaldo liet meteen van zich spreken met een hattrick tegen Spanje, eeuwige Barça-rivaal Messi begon zijn WK in mineur met een gemiste penalty en gemiste punten tegen IJsland. Adrien Silva, ploegmaat van Ronaldo, weigerde de 2 te vergelijken. "Dat kan je niet", zei hij op een persmeeting. "Wij hebben een leider, hij is bij ons en hij moet doen wat hij moet doen. Hij moet zijn best doen om ons te helpen. Hij geeft het goeie voorbeeld, niet alleen tijdens de matchen, maar ook in zijn gedrag en zijn manier van leven naast het veld.".
  6. 14 uur 09. Senegal voert medische wissel door. Saliou Ciss raakt niet fit bij Senegal. De verdediger wordt vervangen door Adama Mbengue. Senegal speelt zijn eerste match overmorgen tegen Polen. Ciss blesseerde zich aan zijn enkel in de eerste voorbereidingsmatch tegen Luxemburg en trainde sindsdien niet meer mee. Mbengue (24) telt nog maar 3 selecties. De verdediger van Caen komt over uit Afrika. "Hij heeft zich bij hem thuis voorbereid, 's avonds door de ramadan. Fysiek is hij in orde", luidt het.