• home
 • video
 • pas verschenen

  Liveblog WK-dag 3: Neymar verft zijn haar, Salah is klaar

  De derde WK-dag was een drukke met liefst 4 wedstrijden, maar ook met heel wat ander nieuws in de marge. Lees het op deze pagina nog eens allemaal na.

  Fase per fase

  1. 21 uur 50. Neymar "niet 100%", maar als je haar maar goed zit. Neymar maakte al indruk tijdens de oefenmatchen van Brazilië, maar volgens bondscoach Tite is zijn sterspeler "nog altijd niet 100%". "Maar het gaat de goeie kant uit en hij zal tijdens het toernooi alleen maar beter worden.".
  2. 21 uur 48.
  3. 21 uur 44.
  4. 21 uur 09. Salah wellicht aan de aftrap tegen Rusland. Mo Salah zat in de openingsmatch van Egypte nog op de bank, maar tegen Rusland wordt de superster wel aan de aftrap verwacht. "Hij heeft vandaag de hele groepstraining kunnen afwerken. Hij is dus klaar", zegt teammanager Ihab Leheta. Salah speelde geen minuut meer sinds hij uitviel in de CL-finale.
  5. 21 uur 08.
  6. 20 uur . "We moeten aanvallend en verdedigend een perfecte match spelen, maar als iedereen zijn maximum geeft, zullen we dicht bij een goed resultaat zijn". Guillermo Ochoa (Mexico).
  7. 17 uur 59. "Ik heb een goed gevoel bij deze Zwitserse ploeg. Als de winnaarsmentaliteit aanwezig is, kan er vanaf de 1/8e finales veel gebeuren". tenniskampioen Roger Federer.
  8. 17 uur 55. Straks boete voor wie Russische spelers beledigt? Het Russische parlementslid Vitali Milonov heeft een wetsvoorstel ingediend dat het beledigen van de spelers van de nationale ploeg verbiedt. Wie zich toch laat gaan zou boetes tot 10.000 roebel (136 euro) kunnen krijgen. "Ik wil een signaal uitsturen dat je niet langer met onze jongens mag sollen", zegt Milonov.
  9. 15 uur 20. Australische bondscoach: "Bitter, we verdienden gelijkspel". Bert van Marwijk kon Frankrijk net niet in bedwang houden met Australië. "Dit is een bitter resultaat, want we verdienden een gelijkspel. Ik ben tegelijk fier en ontgoocheld. Niemand had verwacht dat we gelijke tred zouden kunnen houden met Frankrijk.".