• home
 • video
 • pas verschenen

  Liveblog WK 29/06: "Ik heb de wereld veroverd, nu verovert Zweden de wereld"

  We zijn ruim 2 weken ver op het WK en de eerste dag zonder wedstrijden is aangebroken. Stilte voor de storm, want morgen vinden de eerste 1/8e finales plaats. Volg alle nieuwtjes over het WK in dit artikel.

  Fase per fase

  1. Zweden won groep F, en droomt nu van meer. 15 uur 16.
  2. 15 uur 14. Ibrahimovic: "Ik zei voor het WK al dat Zweden wereldkampioen zou kunnen worden". Nadat Zweden op het WK nogal verrassend eerste werd in een poule met Duitsland, Mexico en Zuid-Korea, is Zlatan Ibrahimovic vol lof over zijn landgenoten. "Ik zei voor het WK al dat ze ver zouden geraken en dat ze zelf konden winnen," zegt Ibrahimovic op de website van zijn Amerikaanse club LA Galaxy. "Ik ben fier Zweeds te zijn. Ik heb de wereld veroverd, nu verovert Zweden de wereld. Iedereen die het tegen Zweden zal moeten opnemen, zal het moeilijk krijgen, ook wordt de wedstrijd tegen Zwitserland zeker lastig.".
  3. 15 uur 06. "Ik heb de wereld veroverd, nu verovert Zweden de wereld". Zlatan Ibrahimovic.
  4. 14 uur 57. "Scheids" Heimir Hallgrimsson. De bondscoach van IJsland is nog maar net thuis na de uitschakeling op het WK, of hij staat alweer op een voetbalveld. Hallgrimsson was vandaag scheidsrechter op een jeugdtoernooi in Vestmannaeyar, de stad waar hij zelf woont. Veel tijd om de WK-uitschakeling door te spoelen had Hallgrimsson dus niet nodig.
  5. De Gea flaterde in de wedstrijd tegen Portugal. 14 uur 46.
  6. 14 uur 44. Thiago is kritiek op doelman De Gea beu. Thiago Alcantara heeft zijn ongenoegen geuit over de aanhoudende kritiek op zijn landgenoot en Spaanse doelman De Gea, die in de openingswedstrijd tegen Portugal een schotje van Ronaldo nogal knullig door zijn handen liet glippen. "Wie David's prestaties bij Manchester United en de Spaanse nationale ploeg heeft gezien, weet dat hij een topkeeper is", vindt Thiago. "Een doelman heeft nu eenmaal de meest ondankbare positie op het veld. We hebben veel vertrouwen in hem, want op training werkt hij als een beest.".
  7. 14 uur 25. Argentijn Perez is terug. Enzo Perez is vandaag opnieuw op het trainingsveld verschenen. De Argentijnse middenvelder van River Plate, titularis tegen Kroatië en Nigeria, kampte met een lichte blessure aan zijn heup en sloeg de sessie van donderdag over. Zaterdag speelt Argentinië zijn 1/8e finale in Sotsji tegen Frankrijk. Perez wordt in de basis verwacht. .
  8. 14 uur 22. 2.700 negatieve dopingtests. De FIFA heeft sinds de start van het WK 2.700 dopingtests uitgevoerd. Tot dusver is geen enkele inbreuk tegen de antidopingwetgeving vastgesteld. "We hebben elke speler al minstens eenmaal getest", zegt de FIFA. "Bij iedere partij worden ook minstens 4 voetballers gecontroleerd. De stalen verhuizen daarna naar een lab in Zwitserland. Tot dusver is geen overtreding vastgesteld. We zijn tevreden met deze gang van zaken.".