Ga naar de inhoud
Zlatan Ibrahimovic ging op internationaal pensioen na het EK 2016 in Frankrijk
Zlatan Ibrahimovic ging op internationaal pensioen na het EK 2016 in Frankrijk
Luka Modric
Ivan Rakitic vindt ploegmaat Modric de beste Kroatisch voetballer aller tijden.

Liveblog WK 29/06: "Ik heb de wereld veroverd, nu verovert Zweden de wereld"

 vr 29 juni 2018 10:19

We zijn ruim 2 weken ver op het WK en de eerste dag zonder wedstrijden is aangebroken. Stilte voor de storm, want morgen vinden de eerste 1/8e finales plaats. Volg alle nieuwtjes over het WK in dit artikel.

Fase per fase

16:21
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
15:16

Zweden won groep F, en droomt nu van meer

15:14

Ibrahimovic: "Ik zei voor het WK al dat Zweden wereldkampioen zou kunnen worden"

Nadat Zweden op het WK nogal verrassend eerste werd in een poule met Duitsland, Mexico en Zuid-Korea, is Zlatan Ibrahimovic vol lof over zijn landgenoten. "Ik zei voor het WK al dat ze ver zouden geraken en dat ze zelf konden winnen," zegt Ibrahimovic op de website van zijn Amerikaanse club LA Galaxy. "Ik ben fier Zweeds te zijn. Ik heb de wereld veroverd, nu verovert Zweden de wereld. Iedereen die het tegen Zweden zal moeten opnemen, zal het moeilijk krijgen, ook wordt de wedstrijd tegen Zwitserland zeker lastig."
15:06

"Ik heb de wereld veroverd, nu verovert Zweden de wereld"

Zlatan Ibrahimovic
14:57
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
14:57

"Scheids" Heimir Hallgrimsson

De bondscoach van IJsland is nog maar net thuis na de uitschakeling op het WK, of hij staat alweer op een voetbalveld. Hallgrimsson was vandaag scheidsrechter op een jeugdtoernooi in Vestmannaeyar, de stad waar hij zelf woont. Veel tijd om de WK-uitschakeling door te spoelen had Hallgrimsson dus niet nodig.
14:46

De Gea flaterde in de wedstrijd tegen Portugal.

David De Gea
14:44

Thiago is kritiek op doelman De Gea beu

Thiago Alcantara heeft zijn ongenoegen geuit over de aanhoudende kritiek op zijn landgenoot en Spaanse doelman De Gea, die in de openingswedstrijd tegen Portugal een schotje van Ronaldo nogal knullig door zijn handen liet glippen. "Wie David's prestaties bij Manchester United en de Spaanse nationale ploeg heeft gezien, weet dat hij een topkeeper is", vindt Thiago. "Een doelman heeft nu eenmaal de meest ondankbare positie op het veld. We hebben veel vertrouwen in hem, want op training werkt hij als een beest."
14:25

Argentijn Perez is terug

Enzo Perez is vandaag opnieuw op het trainingsveld verschenen. De Argentijnse middenvelder van River Plate, titularis tegen Kroatië en Nigeria, kampte met een lichte blessure aan zijn heup en sloeg de sessie van donderdag over. Zaterdag speelt Argentinië zijn 1/8e finale in Sotsji tegen Frankrijk. Perez wordt in de basis verwacht.
14:22

2.700 negatieve dopingtests

De FIFA heeft sinds de start van het WK 2.700 dopingtests uitgevoerd. Tot dusver is geen enkele inbreuk tegen de antidopingwetgeving vastgesteld. "We hebben elke speler al minstens eenmaal getest", zegt de FIFA. "Bij iedere partij worden ook minstens 4 voetballers gecontroleerd. De stalen verhuizen daarna naar een lab in Zwitserland. Tot dusver is geen overtreding vastgesteld. We zijn tevreden met deze gang van zaken."
14:18

Delph even naar Engeland

Fabian Delph vliegt vanuit Rusland terug naar huis voor de geboorte van zijn derde kindje. Het is de bedoeling dat de 28-jarige Engelse middenvelder terugkeert nadat zijn vrouw bevallen is. Delph kwam als invaller in het veld bij bij de 6-1-overwinning tegen Panama en speelde de hele wedstrijd tegen België. Engeland neemt het dinsdag op tegen Colombia in de 1/8e finales.
12:44

Luka Modric is voorlopig bezig aan een schitterend WK

12:43

Rakitic: "Bij Kroatië is Modric een leider, en wij zijn zijn volgelingen"

Barcelona-middenvelder Ivan Rakitic is in de wolken met Modric, zijn collega-middenvelder in de Kroatische nationale ploeg. Rakitic gaat zelfs zover dat hij Modric de beste Kroatische speler aller tijden noemt, en zijn kwaliteiten gelijkstelt aan die van Barcelona-boegbeeld Andres Iniesta. "Het lijkt of zij allebei wel van een andere planeet komen. Het is een eer om met hen te spelen. Bij Kroatië is Modric een leider, en wij zijn zijn volgelingen."
12:39

"Modric komt van een andere planeet"

Kroatië-middenvelder Ivan Rakitic
12:37

In de poulefase vernederde Kroatië Argentinië met 3-0

Rakitic haalt uit
12:06

Khedira: "Mijn toekomst als international? In de komende dagen en weken hak ik de knoop door"

De Juventus-middenvelder is 31 en speelde wellicht zijn laatste WK. Khedira lijkt echter ook te twijfelen over een vroegtijdig afscheid bij die Mannschaft. "Voor mij is dat nog onduidelijk. Ik heb nu eerst even tijd en rust nodig om het onverklaarbare te kunnen verklaren, want ik wil geen beslissing nemen in volle emotie, afhankelijk van twee verliespartijen. Ik zal ook nog met Jogi Löw spreken. In de komende dagen en weken hak ik de knoop door."
12:02

Khedira: "Löw moet bondscoach blijven"

De Duitse middenvelder Sami Khedira heeft de uitschakeling van Duitsland nog niet verteerd, maar weigert intussen zijn bondscoach af te vallen. "Löw kan en moet bondscoach blijven. De beslissing is aan hem, maar hij heeft jarenlang geweldig werk verricht en het team kunnen verjongen. Als spelers nemen wij deze blamage voor honderd procent op ons."
12:00

Khedira in de poulewedstrijd tegen Mexico, die Duitsland met 0-1 verloor.

Sami Khedira