• home
 • video
 • pas verschenen

  Liveblog WK: Bar in Rio trakteert als Neymar valt, boete voor Shaqiri en Xhaka

  Dag 12 van het WK, dat betekent dat de laatste ronde in de poulefase van start gaat. Vandaag hebben we dus voor het eerst twee wedstrijden op hetzelfde tijdstip. Volg al het nieuws van de dag in dit artikel.

  Fase per fase

  1. 20 uur 28. Duitsland schorst 2 stafleden. De Duitse voetbalbond heeft 2 stafleden van de Mannschaft voorlopig op non-actief gezet. Teamleider Georg Behlau en Uli Voigt van de media-afdeling misdroegen zich zaterdag na de zwaarbevochten zege in blessuretijd op Zweden (2-1). Ze vierden de winnende treffer in blessuretijd van Toni Kroos door naar de bank van Zweden te rennen en daar te juichen, tot grote woede van de Zweden. De Duitse bond heeft ook al excuses aangeboden.
  2. 20 uur 28.
  3. 19 uur 33. Sampaoli blijft strijdvaardig. De Argentijnse bondscoach Jorge Sampaoli blijft optimistisch over de kansen van Argentinië, ondanks de bakken kritiek. "Ik ben ervan overtuigd dat we tegen Nigeria een nieuwe pagina zullen schrijven in de geschiedenisboeken van het nationale team", zei Sampaoli. Berichten over muiterij door zijn spelers, veegde hij van tafel. "Ik kan geen problemen oplossen die niet bestaan. Ik ben ervan overtuigd dat het team morgen met heel wat energie zal aantreden om de wedstrijd te winnen.".
  4. 19 uur 32.
  5. 19 uur 20. Boete voor Shaqiri en Xhaka. De FIFA heeft de Zwitsers Xherdan Shaqiri en Granit Xhaka een boete opgelegd. De twee spelers vierden hun doelpunt tegen Servië door met hun handen een tweekoppige adelaar uit te beelden, die ook op de Albanese vlaag staat. Shaqiri en Xhaka, allebei met Albanees-Kosovaarse roots, moeten allebei een boete van 10.000 Zwitserse Frank betalen, dat is ruim 8.000 euro. De Argentijns bond moet zo'n 91.000 euro betalen door het wangedrag van Argentijnse supporters in de match tegen Kroatië.
  6. 19 uur 19.
  7. 18 uur 22. Bar in Rio trakteert als Neymar valt. Een bar in Rio de Janeiro heeft een perfecte manier gevonden om meer klanten te lokken tijdens de wedstrijd van Brazilië tegen Servië. Iedereen krijgt er een gratis drankje bij elke val van Neymar. De Sir Walter Pub, in de populaire wijk Vila Penha in het noorden van Rio, plaatste op Facebook een foto met het bericht: "bij elke val van Neymar, een gratis rondje shots". Neymar is de speler die tijdens de eerste twee speeldagen van het toernooi de meeste fouten moest ondergaan: 10 tijdens het gelijkspel tegen Zwitserland (1-1) en 4 tegen Costa Rica (2-0 winst voor Brazilië).
  8. 18 uur 22.
  9. 15 uur 23. Geen Belgen in elftal van het WK. De Britse kwaliteitskrant The Guardian heeft na twee speelrondes een voorlopig WK-elftal opgesteld. Opvallend: de Rode Duivels en de Engelse spelers krijgen geen plekje. In doel staat de Iranees Alireza Beiranvand. In de defensie prijkt wel een bekende naam: Eupen-speler Moussa Wagué (Senegal) prijkt naast Manuel Akanji (Zwitserland), Maya Yoshida (Japan) en Jesus Gallardo (Mexico). Op het middenveld staan Hector Herrera (Mexico), Ivan Rakitic (Kroatië), Nordin Amrabat (Marokko), Luka Modric (Kroatië) en Aleksandr Golovin (Rusland). In de spits eist Cristiano Ronaldo de schijnwerpers op.