• home
 • video
 • pas verschenen

  Liveblog WK-dag 11: Rudy wil met masker spelen, Zuid-Korea mist aanvoerder tegen Duitsland

  De 11e dag op de Wereldbeker zit erop: een dag waarop Engeland klinkend uithaalde tegen Panama (6-1), Japan en Senegal billijk gelijkspeelden (2-2) en Colombia Polen wipte (3-0). Voor al het niet-Duivelse WK-nieuws kunt u hieronder nog eens terecht.

  Fase per fase

  1. 23 uur 57. Zuid-Korea mist aanvoerder Ki tegen Duitsland. Zuid-Korea, dat ondanks 2 nederlagen nog in aanmerking komt voor de 1/8e finales, kan in de slotmatch tegen Duitsland niet over zijn aanvoerder Ki Sung-yueng beschikken. De Zuid-Koreaanse coach meldde het forfait van de middenvelder van Swansea met een kuitblessure. Die liep Ki op bij de 1-2 tegen Mexico gisteren. Zuid-Korea moet hopen dat Zweden van Mexico verliest en zelf met veel goals verschil winnen van Duitsland.
  2. 19 uur 51. Ploegmaat Fagner: "Neymar heeft het recht om zijn emoties te tonen". Het was een opmerkelijk beeld: Neymar die tranen met tuiten weende na de late 2-0-zege tegen Costa Rica. De vedette was lang uit met een voetbreukje en draagt de last van de natie. Dat werd hem even te veel na de broodnodige overwinning. In Brazilië kwam die "zwakke houding" hem op kritiek te staan. Teammaat Fagner nam het op voor Neymar: "Elke sportman is een mens met emoties, die het recht heeft om van streek te zijn over wat men over hem zegt. Ik denk dat Neymar heel wat heeft moeten doorstaan. Mensen reageren op verschillende manieren en misschien was zijn emmer even vol." .
  3. 19 uur 50. Fagner: "Film van voorbije maanden speelde in zijn hoofd". Fagner denkt er het zijne van: "Het is moeilijk om Neymar te beoordelen. Ik denk dat hij in zijn hoofd de film van de voorbije maanden afspeelde. Hij maakte een goal en neemt opnieuw deel aan een Wereldbeker, wat de droom is van elke Braziliaanse voetballer." Neymar reageerde al op zijn sociale media dat het om "tranen van vreugde en kracht" ging, niet om een uiting van zwakte. Fagner zegt dat het hele team achter Neymar staat: "Wij steunen hem allemaal. Hij is een ervaren speler, die op de best mogelijke manier met deze situatie zal weten om te gaan.".
  4. Neymar barstte in tranen uit na Brazilië-Costa Rica (2-0). 19 uur 49.
  5. Rudy brak gisteren zijn neus tegen Zweden. 19 uur 08.
  6. 19 uur 05. Rudy: "Wil met masker spelen tegen Zuid-Korea". De Duitser Sebastian Rudy viel gisteren uit in het duel tegen Zweden na een ongelukkig contact met Ola Toivonen. Hij is ondertussen geopereerd aan zijn gebroken neus. De middenvelder van Bayern München hoopt woensdag zijn plaats in de basis weer op te eisen in de slotmatch tegen Zuid-Korea. "Ik heb momenteel nog wat last om te ademen, maar voel helemaal geen pijn meer. Ik hoop woensdag met een masker te kunnen spelen." Gisteren werd hij vervangen door Gündogan.
  7. 19 uur 04. Beste Japanse kopper zit in de tribune.

   Beste Japanse kopper zit in de tribune