• home
 • video
 • pas verschenen

  Dit was de dag van de Rode Duivels: geen training in het stadion, Mertens kleurt zijn haar

  Matchdag -1. De Rode Duivels en hun fans telden de uren af naar België-Panama. Er werd nog niet getraind in het stadion om de grasmat te sparen. Courtois en Martinez spraken in Sotsji nog een laatste keer voor de wedstrijd met de pers. Herlees alle nieuwtjes hieronder nog eens.

  Video player inladen...

  Dit was de dag van de Rode Duivels:

  • Martinez: "De blessure van Kompany is goed geëvolueerd."
  • Martinez: "De spelers zijn opgewonden en beseffen het belang van het moment."
  • de verwachte opstelling: Courtois, Alderweireld, Vertonghen, Boyata, De Bruyne, Witsel, Carrasco, Meunier, Mertens, Hazard en Lukaku
  • de Belgen trainen niet in het Fisjt Stadion om de grasmat te sparen
  • de laatste training van België voor de openingsmatch in groep G
  • de Belgische fans zijn massaal onderweg met het vliegtuig

  Fase per fase

  1. 23 uur 46. Duitsers en Nederlanders in het busje. De Duitser Bastian Dankert is de hoofdvideoarbiter (VAR) morgen tegen Panama. Hij wordt bijgestaan door zijn landgenoot Felix Zwayer en de twee Nederlanders Danny Makkelie en Sander van Roekel. Janny Sikazwe is de veldscheidsrechter voor het duel. Voor de 39-jarige Zambiaan wordt het zijn eerste WK-wedstrijd.
  2. 18 uur 40. Iets meer dan 1.000 Belgische fans verwacht. Van een Belgisch legioen zal er morgen absoluut geen sprake zijn in Sotsji. Van de 40.000 plaatsjes zullen volgens de KBVB maar iets meer dan 1.000 door Belgen ingenomen worden. Er werden slechts 311 tickets aangevraagd door Belgische fans voor het Belgische vak. De overige Belgen zullen op neutrale plaatsen in het stadion zitten.
  3. 17 uur 40. Martinez: "De weersomstandigheden zullen een rol spelen morgen".

   Martinez: "De weersomstandigheden zullen een rol spelen morgen"

  4. 17 uur 30. Thierry Henry tackelt met de voet vooruit op Dembélé.

   Thierry Henry tackelt met de voet vooruit op Dembélé

  5. 17 uur 17. Einde livestream. Het eerste kwartier van de training zit erop, de journalisten worden de tent uitgejaagd en dus stopt ook onze livestream hier. We zien de Rode Duivels morgen terug, als het om de knikkers gaat tegen Panama.
  6. 17 uur 10. Courtois: "Weet niet van waar die gekke vragen komen over de verdediging".

   Courtois: "Weet niet van waar die gekke vragen komen over de verdediging"

  7. 17 uur 07. Rondootjes. De ballen worden erbij gehaald en het is tijd voor een rondootje. Assistent-coach Thierry Henry doet gewoon mee en is nog even fanatiek als vroeger.
  8. 17 uur 04. Training. De training is begonnen, met een lichte opwarming. De spelers lijken heel ontspannen. Ze zijn meer met elkaar aan het babbelen dan dat ze echt intensief stretchen.
  9. 16 uur 30. Courtois: "Voel dat we voor elke match klaar zijn met een duidelijk plan".

   Courtois: "Voel dat we voor elke match klaar zijn met een duidelijk plan"

  10. 16 uur 28. "Sotsji is mooi, maar onze vakantie is voor nadat we het WK gewonnen hebben". Thibaut Courtois grapt over het kuuroord Sotsji.