• home
 • video
 • pas verschenen

  Liveblog WK: Iniesta (34) is het beu om over zijn leeftijd te spreken

  Dag 15 op het WK in Rusland staat in het teken van Engeland-België en betekent ook het einde van de groepsfase. Welke nieuwtjes zijn er te rapen in de verschillende kampen? Volg het hier.

  Dag 15 op het WK

  • Marcelo stelt Braziliaanse fans gerust over rugblessure
  • Geen 4e doelman voor Tunesië, staat spits onder de lat?
  • Reza (ex-Standard) en Azmoun stoppen bij Iran

  Fase per fase

  1. 14 uur 19. Iniesta wil niets meer zeggen over zijn leeftijd. Andres Iniesta is het beu om te moeten praten over zijn leeftijd. "Sinds mijn 30e wordt me voortdurend gezegd dat ik oud ben. Ik ben dat een beetje beu", zegt de Spanjaard. "Het is nu eenmaal zo. Ik ben 34, maar dat heeft geen invloed. Op deze leeftijd ken je jezelf beter. Je weet wanneer je goed speelde en wanneer niet. En dat is het enige dat telt: goed spelen. Ik denk niet voortdurend aan mijn leeftijd. Je zou er gek van worden.".
  2. 13 uur 37. Na Reza heeft ook Azmoun afscheid genomen van de Iraanse nationale ploeg. De 23-jarige spits stopt door de beledigingen aan zijn adres, die zijn moeder geen goed hebben gedaan. "Sommige zaken in het leven zijn belangrijker dan voetbal. Mijn moeder is net hersteld van een ernstige ziekte en ik was gelukkig. Door de beledigingen is haar gezondheid echter weer achteruitgegaan.".
  3. 13 uur 01. Gianni Infantino, voorzitter van de FIFA, geniet van het WK in Rusland. "De organisatie is perfect. Het is een mooi toernooi. "Ik denk dat het voetbal in Rusland een stap vooruit zal zetten na dit WK.".
  4. 12 uur 48. Argentinië heeft getraind zonder Enzo Perez. De middenvelder van River Plate, die titularis was tegen Kroatië en Nigeria, kampt met een lichte blessure aan de heup. Zaterdag speelt Argentinië zijn achtste finale op het tegen Frankrijk. Perez wordtwel in de basis verwacht want bondscoach Sampaoli zou, volgens een assistent, niets veranderen aan het elftal dat dinsdag Nigeria op de knieën kreeg en zich zo plaatste voor de tweede ronde.
  5. 11 uur 38. "Portugal-Uruguay is niet Ronaldo-Suarez". Europees kampioen Portugal speelt in de achtste finales tegen Uruguay. Beide landen hebben een topspits bij. "Maar het wordt niet gewoon een duel tussen Ronaldo en Suarez", denkt de Portugese verdediger Bruno Alves. "Er is nog ruimte voor verbetering bij ons, maar ik vond het spel zeker niet slecht. Met mooi voetbal win het ook niet altijd. We zullen alles doen om te winnen. We hebben enkele grote spelers met veel ervaring.".
  6. 10 uur 09. Een spits in doel? . Staat aanvaller Ben Youssef straks onder de lat tijdens Panama-Tunesië? Hij is alleszins de vervanger voor derde keeper Mathlouthi. Tunesië heeft nog maar één fitte doelman na het uitvallen van nummer 1 en nummer 2. Eerste keuze Hassen sneuvelde al na 16 minuten in de eerste match tegen Engeland en dinsdag blesseerde zijn vervanger Mustapha zich op training. Tunesië had daarom aan de FIFA gevraagd om een vierde doelman aan de selectie te mogen toevoegen, maar dat verzoek werd geweigerd. .
  7. 09 uur 41. Reza (ex-Standard) stopt als international. Reza Ghoochannejhad zet een punt achter zijn carrière als international bij Iran. De 30-jarige aanvaller maakte het nieuws bekend op Instagram. Hij speelde 44 matchen voor zijn land en scoorde 16 keer. In Rusland kwam de ex-Standard-speler niet van de bank. Iran werd in Rusland uitgeschakeld in de groepsfase. .
  8. 09 uur 38. Marcelo stelt fans gerust. Marcelo moest gisteren al na 10 minuten naar de kant gehaald worden tijdens de match tegen Servië. De Real Madrid-speler had last van zijn rug. "De blessure is niet ernstig", schreef de verdediger nu op Twitter. Ik zal snel terugkeren." Maandag speelt Brazilië in de achtste finales tegen Mexico. "Hij wordt vandaag behandeld", zegt de ploegdokter. "Over 1 of 2 dagen weten we dan of hij inzetbaar is voor die partij.".
  9. 09 uur 31. Laatste groepswedstrijden. Op de 15e dag van het WK in Rusland worden de laatste groepswedstrijden gespeeld. Ook De Rode Duivels zijn nog eens aan zet. Welk nieuws valt er te rapen bij de landen die nog wat langer op het WK mogen blijven? .