• home
 • video
 • pas verschenen

  Liveblog Duivels: Kompany verschijnt voor het eerst op oefenveld

  Na een dagje zonder trainen hebben de Rode Duivels vandaag de gewone voetbaldraad weer opgepikt. Om 10u stond een training op het programma. Youri Tielemans en Thomas Meunier praatten daarna met de pers. Volg al het Duivelse nieuws van deze eerste zomerdag hier.

  Dag 8 in een notendop:
  - Tielemans: "Ik amuseer me hier, maar sta ook klaar voor de coach."

  - Meunier: "Vermaelen heeft goed getraind. Hij is een van de beste verdedigers ter wereld."
  - Vermaelen trainde voor het eerst sinds zijn hamstringblessure met de groep.
  - Na een dag rust werkten de Rode Duivels een ochtendtraining af.

  Fase per fase

  1. 16 uur 43. Hoopgevend: ook Kompany verschijnt op oefenveld. Thomas Vermaelen sloot vandaag opnieuw aan op de groepstraining van de Rode Duivels. Van Vincent Kompany was er lang geen spoor... tot het middaguur. Dan werd de verdediger met een busje aan het oefenveld afgezet. "Hij heeft nog even getraind met de hulpcoach", vertelt Ruben Van Gucht. "Het was de eerste keer dat hij op het veld verscheen, dus dat moet de burger toch hoop geven.".
  2. 16 uur 30. Van Gucht: "Kompany heeft een extra sessie op het veld ingelast".

   Van Gucht: "Kompany heeft een extra sessie op het veld ingelast"

  3. 15 uur 30. Tunesisch bondscoach: "Belgische verdediging is traag". Nabil Maaloul, de bondscoach van Tunesië, heeft de achilleshiel van de Rode Duivels gevonden. "De Belgische verdediging is traag, daar moeten we van profiteren", zei hij. Hij zal zijn opstelling ook omgooien om België te bekampen. "We gaan de passlijn tussen De Bruyne en Hazard afsnijden om hen zo te isoleren om het middenveld.".