• home
 • video
 • pas verschenen

  Boyata: "Kompany heeft op alles een antwoord"

  Nog 2 keer slapen en de Rode Duivels spelen hun uitwuifwedstrijd tegen Costa Rica. Vandaag is er getraind in Tubeke. Volg de nieuwtjes rond de nationale ploeg in dit artikel.

  Fase per fase

  1. 14 uur 27. "Kompany en ik zijn echte vrienden". Toch blijft Boyata sportief en hoopt hij dat de andere verdedigers fit geraken. "Ik ken Kompany al 10 jaar. Hij is veel meer dan een collega, wij zijn echte vrienden", zegt hij. "We praten over alles en ik kan altijd bij hem terecht als ik mijn frustraties wil uiten of vragen heb. Hij heeft ook altijd op alles een antwoord, dat is typisch voor Vincent. En hij blijft altijd positief, zelfs als hij geblesseerd is. Het is jammer wat er tegen Portugal gebeurd is met hem, maar Vincent revalideert altijd zeer snel.".
  2. 14 uur 26. Boyata miste het EK 2016 door een blessure. "Toen ging ik mentaal door een zeer moeilijke peridoe. Die kan ik nu doorspoelen." Boyata mocht in de oefeninterlands tegen Portugal en Egypte tweemaal invallen, maar toch lijkt de kans klein dat hij speelminuten krijgt op het WK. "Ik heb hard gewerkt om erbij te geraken en ben klaar om Kompany en/of Vermaelen als dat nodig is te vervangen. Bij Celtic hebben we een heel jaar met een driemansverdediging gespeeld. Ik ben het systeem dus gewoon. Ik stond dit jaar zowel centraal als rechts in de verdediging en kan dus op verschillende plekken worden uitgespeeld.".
  3. 14 uur 21. Boyata: de allereerste keer. Dedryck Boyata maakt zich op voor zijn eerste grote toernooi. "Mijn eerste doel was om in de voorselectie te geraken. Daarna was ik wel wat bang dat ik niet bij de 23-koppige selectie zou horen, omdat ik nooit echt zeker ben geweest van mijn plaats bij de Rode Duivels", zei Boyata vandaag tijdens een persmoment in Tubeke. "Ik ben was dan ook enorm opgelucht en tevreden toen ik hoorde dat ik mee mocht, omdat het mijn eerste keer is.".
  4. 12 uur 01. Aangezien Dedryck Boyata en Laurent Ciman al speelminuten kregen, lijkt het dat Leander Dendoncker zich mag opmaken om tegen Costa Rica in actie te komen. De verdediger/middenvelder van Anderlecht en zijn voormalige ploegmaat Youri Tielemans zijn de enige twee veldspelers in de selectie van Roberto Martinez die in deze voorbereiding nog geen speelminuten kregen, op uitzondering van de geblesseerde Vermaelen.
  5. 11 uur 59. Laatste loodjes in België. De Rode Duivels trainen morgennamiddag een laatste keer op Belgische bodem. Maandagavond om 20.45u wacht het duel met Costa Rica. Dinsdag hebben de spelers een vrije dag, woensdag nemen ze het vliegtuig richting Rusland.
  6. 11 uur 52. Kompany beult zich af bij Lieven Maesschalck:.

   Kompany beult zich af bij Lieven Maesschalck:

  7. 11 uur 48. 22 man op het appel. Nog 2 keer slapen en de Rode Duivels spelen hun uitwuifwedstrijd tegen Costa Rica. Vandaag wordt er dus weer getraind in Tubeke. Roberto Martinez kan vandaag op 22 fitte spelers rekenen. In vergelijking met de open training van gisteren zijn Kevin De Bruyne en Yannick Carrasco opnieuw van de partij. Vincent Kompany (liesblessure) en Thomas Vermaelen (hamstrings) ontbreken nog.