• home
 • video
 • pas verschenen

  Buffalo Tienen zegeviert in Warmste Match van het Jaar na zinderende penaltyreeks

  Buffalo Tienen heeft zijn eigen galamatch tot een goed einde gebracht. Na 60 sfeervolle minuten stond de 3-3 op het scorebord tegen een ploeg superstars, maar de amateurploeg bleek bijzonder koelbloedig in de penaltyreeks.

  Buffalo Tienen wint de Warmste Match van het Jaar na strafschoppen

  Net voor de Rode Duivels het opnemen tegen Portugal verzorgde Buffalo Tienen, een ploeg uit het liefhebbersverbond Voetbal Vlaanderen, voor spektakel. Op een biljartvlak terrein met slordig gekalkte lijnen namen de dappere Tienenaren het op tegen een gelegenheidsploeg met BV's en ex-voetballers. Voor eigen publiek wilden de Buffalo's schitteren en de openingstreffer kwam dan ook van de gretige thuisploeg. Jelle "zuurke" Vanormelingen schoof de 1-0 in doel.

   

  Bij de BV's was er een glansrol weggelegd voor ex-Rode Duivels Jeroen Simaeys en Nico Claesen. Simaeys werd in de zestien onderuit gehaald en de scheidsrechter was onverbiddelijk: strafschop. Claesen hield zijn zenuwen voor het joelende publiek wonderwel onder controle en legde de 1-1 in het hoekje. De superstars namen de touwtjes in handen en nog voor de rust zorgde acteur Stijn Van Opstal voor de verdiende voorsprong. Hij dompelde Buffalo Tienen in rouw na een voorzet van Filip Daems.

   

  Na de pauze schakelde de partij ondanks de brandende zomerzon een versnelling hoger. Davey Van Rode bezorgde de bezoekende sterren al heel snel een leuke voorsprong. De ex-winnaar van De Mol maakte een knappe actie van Imke Courtois en Jeroen Simaeys af.

   

  Maar de verdediging van de superstars zakte plots als een kaartenhuisje in elkaar. Niels Materne legde de aansluitingstreffer eerst nog onbegrijpelijk naast, maar Rock Robbert zette dat foutje snel recht: 2-3. Het publiek ging met een fris pintje en een hamburger in de hand nog een keer vol achter de thuisploeg staan. Het inspireerde Vanormelingen tot zijn tweede treffer van de namiddag: 3-3.

   

  Een penaltyreeks moest de beslissing brengen en die kantelde na een enorme misser van Van Opstal in het voordeel van Buffalo Tienen. Zo wint de liefhebbersploeg de eerste editie van de Warmste Match van het Jaar. De opbrengst, 3.250 euro, schenken ze aan de G-sporters in Tienen.

   

   

  Bekijk enkele pareltjes uit de Warmste Match van het Jaar

  Fase per fase

  1. 16 uur 33. Buffalo Tienen wint de penalty's! Jasper Everaert redt de strafschop van Stijn Van Opstal en zo wint Buffalo Tienen de penaltyreeks met 4-2.
  2. 16 uur 33. Buffalo Tienen wint de strafschoppenreeks met 4-2.

   Buffalo Tienen wint de strafschoppenreeks met 4-2

  3. 16 uur 25. Er moeten toch een winnaar komen en dus worden er nog penalty's getrapt. Wie houdt zijn zenuwen in bedwang?
  4. 16 uur 25. EINDE: 3-3. De Warmste Match van het Jaar krijgt geen winnaar. Buffalo Tienen speelt 3-3-gelijk tegen de superstars.
  5. 16 uur 24. Rock mist zijn schot compleet. Hij mist de koelbloedigheid om de match te beslissen na balverlies van Van Rode.
  6. 16 uur 23. Ze vragen hier om een VAR. De scheidsrechter fluit een bijzonder kansrijke aanval van Buffalo Tienen af. Jammer genoeg heeft de KBVB geen busje naar Tienen gestuurd vanmiddag.
  7. 16 uur 22. Krijgen we nog een winnaar? Robbert Rock is zijn bewaker opnieuw te snel af. Hij mikt zijn kopbal naar de grond, maar de keeper van de superstars zit nog niet door zijn beste krachten heen. Hij houdt het gelijkspel op het scorebord.
  8. 16 uur 20. Het wordt heet voor het doel van de superstars. De 4-3 hangt in de lucht, maar het ene schot na het andere wordt afgeblokt.
  9. 16 uur 17. We naderen het einde van deze hoogstaande galawedstrijd. Wie heeft er nog een slotoffensief in huis?
  10. 16 uur 13. "De superstars moeten dringend een oplossing vinden om Robbert Rock in bedwang te houden". Aster Nzeyimana.