Ga naar de inhoud
Wedstrijdselectie Buffalo Tienen
1. Jasper Everaert
2. Stef Abts
3. Jeroen Goffin
4. Sander SD
5. Didier Beeten
6. Alexander Pierrieux
7. Jelle Vanormelingen
8. Kyle Dewil
10. Bram Moriaux
12. Ben Pacolet
13. Lukas Goossens
14. Loic Flusu
15. Jens Vandevelde
16. Jorge Huysmans
18. Robbert Rock
19. Yves Vermeerbergen
20. Niels Materne
Wedstrijdselectie BV-ploeg
1. Bert Haelvoet
2. Stijn Van Opstal
3. Lukas De Wolf
4. Michiel De Meyer
5. Sid Van Oerle
6. Pieter Verelst
7. Tim Ost
8. Henny Seroeyen
9. Niko Claesen
10. Filip Daems
11. Jeroen Simaeys
12. Imke Courtois

Buffalo Tienen zegeviert in Warmste Match van het Jaar na zinderende penaltyreeks

 za 2 juni 2018 19:00

Buffalo Tienen heeft zijn eigen galamatch tot een goed einde gebracht. Na 60 sfeervolle minuten stond de 3-3 op het scorebord tegen een ploeg superstars, maar de amateurploeg bleek bijzonder koelbloedig in de penaltyreeks.

Buffalo Tienen wint de Warmste Match van het Jaar na strafschoppen

Net voor de Rode Duivels het opnemen tegen Portugal verzorgde Buffalo Tienen, een ploeg uit het liefhebbersverbond Voetbal Vlaanderen, voor spektakel. Op een biljartvlak terrein met slordig gekalkte lijnen namen de dappere Tienenaren het op tegen een gelegenheidsploeg met BV's en ex-voetballers. Voor eigen publiek wilden de Buffalo's schitteren en de openingstreffer kwam dan ook van de gretige thuisploeg. Jelle "zuurke" Vanormelingen schoof de 1-0 in doel.

 

Bij de BV's was er een glansrol weggelegd voor ex-Rode Duivels Jeroen Simaeys en Nico Claesen. Simaeys werd in de zestien onderuit gehaald en de scheidsrechter was onverbiddelijk: strafschop. Claesen hield zijn zenuwen voor het joelende publiek wonderwel onder controle en legde de 1-1 in het hoekje. De superstars namen de touwtjes in handen en nog voor de rust zorgde acteur Stijn Van Opstal voor de verdiende voorsprong. Hij dompelde Buffalo Tienen in rouw na een voorzet van Filip Daems.

 

Na de pauze schakelde de partij ondanks de brandende zomerzon een versnelling hoger. Davey Van Rode bezorgde de bezoekende sterren al heel snel een leuke voorsprong. De ex-winnaar van De Mol maakte een knappe actie van Imke Courtois en Jeroen Simaeys af.

 

Maar de verdediging van de superstars zakte plots als een kaartenhuisje in elkaar. Niels Materne legde de aansluitingstreffer eerst nog onbegrijpelijk naast, maar Rock Robbert zette dat foutje snel recht: 2-3. Het publiek ging met een fris pintje en een hamburger in de hand nog een keer vol achter de thuisploeg staan. Het inspireerde Vanormelingen tot zijn tweede treffer van de namiddag: 3-3.

 

Een penaltyreeks moest de beslissing brengen en die kantelde na een enorme misser van Van Opstal in het voordeel van Buffalo Tienen. Zo wint de liefhebbersploeg de eerste editie van de Warmste Match van het Jaar. De opbrengst, 3.250 euro, schenken ze aan de G-sporters in Tienen.

 

 

Bekijk enkele pareltjes uit de Warmste Match van het Jaar

Fase per fase

16:33

Buffalo Tienen wint de penalty's!

Jasper Everaert redt de strafschop van Stijn Van Opstal en zo wint Buffalo Tienen de penaltyreeks met 4-2.
16:33

Buffalo Tienen wint de strafschoppenreeks met 4-2

16:25
Er moeten toch een winnaar komen en dus worden er nog penalty's getrapt. Wie houdt zijn zenuwen in bedwang?
16:25

EINDE: 3-3

De Warmste Match van het Jaar krijgt geen winnaar. Buffalo Tienen speelt 3-3-gelijk tegen de superstars.
16:24
Rock mist zijn schot compleet. Hij mist de koelbloedigheid om de match te beslissen na balverlies van Van Rode
16:23
Ze vragen hier om een VAR. De scheidsrechter fluit een bijzonder kansrijke aanval van Buffalo Tienen af. Jammer genoeg heeft de KBVB geen busje naar Tienen gestuurd vanmiddag.
16:22

Krijgen we nog een winnaar?

Robbert Rock is zijn bewaker opnieuw te snel af. Hij mikt zijn kopbal naar de grond, maar de keeper van de superstars zit nog niet door zijn beste krachten heen. Hij houdt het gelijkspel op het scorebord.
16:20
Het wordt heet voor het doel van de superstars. De 4-3 hangt in de lucht, maar het ene schot na het andere wordt afgeblokt.
16:17
We naderen het einde van deze hoogstaande galawedstrijd. Wie heeft er nog een slotoffensief in huis?
16:13

"De superstars moeten dringend een oplossing vinden om Robbert Rock in bedwang te houden"

Aster Nzeyimana
16:12

GOAL: 3-3

De verdediging van de superstars valt als een kaartenhuisje in elkaar. Zoveel geklungel kan niet ongestraft blijven en Vanomelingen maakt zijn tweede van de namiddag.
16:12

Vanomelingen maakt zijn tweede van de middag: 3-3

16:10

Robbert Rock brengt Tienen op 2-3

16:10
Van Opstal is doorgaans een erg goeie acteur, maar hier laat hij toch een steekje vallen. Hij probeert een duikkopbal à la Van Persie, maar gaat pijnlijk de mist in.
16:09

GOAL: 2-3

De supporters van Robbert Rock gaan uit hun dak. De aalvlugge spits zorgt voor de aansluitingstreffer. Dat zal deugd doen want de spits staat al een hele tijd droog. Het is hier nog zeker niet gespeeld.
16:07

De scheidsrechter fluit een hele goeie wedstrijd. Op galaniveau.

Aster Nzeyimana
16:03

Materne heeft de 2-3 aan de voet maar legt de bal naast

16:02

Wat een misser!

Niels Materne heeft de aansluitingstreffer aan zijn voet. Hij snijdt door de BV-verdediging als een mes door warme boter. Hij staat oog in oog met de keeper, maar legt het leer dan onbegrijpelijk naast.