Waasland-Beveren heeft op eigen veld punten laten liggen tegen Lommel, de voorlaatste uit de stand. Met 2 op 6 dreigt het nummer 2 RWDM uit het oog te verliezen.

Doelpunten:

3' Maderner 1-0
51' Saito 1-1

Na het gelijkspel tegen Deinze wou Waasland-Beveren voor eigen publiek weer aanknopen met de zege om in het spoor van RWDM te blijven.

De Oostenrijker Daniel Maderner had die boodschap goed in zijn oren geknoopt en sloeg al na 3 minuten toe. Een ideale start voor de thuisploeg.

Maar Lommel kwam steeds beter in de wedstrijd. Belghali en Sales zetten Nordin Jackers aan het werk, maar die hield de nul op het bord voor de rust.

Uitstel van executie, zo bleek na de pauze. Saito kon in de tweede helft snel een hoekschop voorbij Jackers koppen: 1-1. Waasland-Beveren duwde na die opdoffer stevig door, maar moest uiteindelijk vrede nemen met een punt.

RWDM kan morgen tegen hekkensluiter Virton verder uitlopen op Waasland-Beveren en druk zetten op leider Westerlo.