78'
Maxim De Cuyper
1 - 2
78'

Voor het eerst dit 1B-seizoen heeft leider Westerlo kunnen winnen van Deinze. Het verliet Oost-Vlaanderen met 1-2 en loopt daardoor 11 punten uit op eerste achtervolger RWDM.

In de drie eerdere confrontaties met Deinze kon Westerlo amper één punt pakken dit seizoen.

De wedstrijd kon voor de bezoekers niet beter beginnen. Na drie minuten spelen, lag de bal al in doel na een kopbalgoal op hoekschop van Soumah.

Deinze ging meteen op zoek naar de gelijkmaker, maar pas na de rust viel die ook. Janssens knalde een vrije trap heerlijk binnen.

Westerlo wilde zich geen vierde keer laten verrassen. Dankzij De Cuyper - met opnieuw een kopbaldoelpunt - kwam het opnieuw op voorsprong met nog een kwartier op de klok.

Het werd in de toegevoegde tijd nog even spannend toen diezelfde De Cuyper meteen rood kreeg voor een tackle langs achteren op Staelens, maar Westerlo liet de zege niet meer uit zijn handen glippen.