Marko Bakic
4 - 3
Marko Bakic
90+4'

Een spektakelstuk in 1B. Dat was de wedstrijd tussen Westerlo en Moeskroen. Na een blunder van doelman Jensen en de 0-2 leek Moeskroen op weg naar een stunt, maar Westerlo pakte alsnog uit met een onwaarschijnlijke remonte.

Doelpunten:

• 10' Jensen 0-1 (own)
  • 22' Chevalier 0-2
  • 56' Bernat 1-2 (pen)
  • 59' Daci 2-2
  • 66' Foster 3-2
  • 74' Daci 4-2
  • 90+3' Bakic 4-3

Wedstrijden van Westerlo saai en eenzijdig? Daar was vanmiddag helemaal geen sprake van!

Al na 10 minuten kwam de leider in 1B op achterstand. Niet Moeskroen, wel Westerlo-doelman Jensen trapte de bal - onbegrijpelijk - tegen de touwen.

Moeskroen putte vertrouwen uit de blunder bij de thuisploeg en zag een kans om te stunten. Teddy Chevalier verdubbelde de score, die de bezoekers vasthielden tot aan de rust.

Na de pauze een heel ander verhaal. Al snel mocht Myny terugkeren naar de kleedkamer na zijn tweede gele kaart voor een penaltyovertreding. Bernat zette de elfmeter om: het startschot van een indrukwekkende remonte.

Een goal van Foster en twee keer Daci beslisten de wedstrijd. Westerlo wint zo de spektakelmatch en steekt zijn keeper een hart onder de riem. Moeskroen kon nog milderen tot 4-3 in de slotfase, maar dat was slechts een voetnoot.

In de stand doet de ploeg een gouden zaak na het verlies van Waasland-Beveren. Westerlo telt nu 13 punten meer dan zijn eerste achtervolger.