Challenger Pro League - speeldag 13 - 26/11/21 - 20:01
4'
44'
0 - 3
44'

Waasland-Beveren heeft de maat genomen van Virton op speeldag 13 in 1B. De grote man bij de bezoekers luisterde naar de naam Kévin Hoggas. De Franse middenvelder had nog voor rust zijn hattrick beet en houdt zo zijn ploeg in het spoor van leider Westerlo.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Waasland-Beveren. 3 minuten na het eerste fluitsignaal van Michiel De Cuyper trof Kévin Hoggas al een eerste keer raak op hoekschop.

Virton was nog niet bekomen van de vroege schok, of daar was Hoggas opnieuw. Met een rake kopbal verdubbelde de Fransman de score.

Vlak voor rust ging het van kwaad naar erger voor de thuisploeg. Efford werd neergehaald in de zestien, Nkaka zette zich achter de elfmeter. Tot tweemaal toe miste de middenvelder zijn penalty, maar telkens werd hij gered door de lijnrechter, die zag dat doelman Sadin te gretig van zijn lijn kwam.

De derde penalty mocht man in vorm Hoggas - wie anders? - voor zijn rekening nemen. Hij schoot de bal tegen de touwen, Waasland-Beveren ging rusten met een comfortabele voorsprong.

Al vroeg in de tweede helft ontving Kryeziu zijn tweede gele kaart. Zo was de match helemaal onthoofd en vonden de bezoekers het welletjes. Waasland-Beveren versterkt zijn 2e plek en telt nu 20 punten.