Challenger Pro League - speeldag 7 - 03/10/21 - 16:01
26'
Daniel Maderner
26'
1 - 3

In de 1B Pro League blijft Waasland-Beveren de dichtste belager van leider Westerlo na een felbevochten overwinning. Tegen Virton haalde de thuisploeg een vroege 0-3-achterstand nog op.

Na de zege van Westerlo tegen Lommel moest Waasland-Beveren ook winnen om toch enigszins de voeling te behouden met de leider. Maar na goed 20 minuten stond de thuisploeg zowaar drie goals in het krijt. Allach sloeg twee keer toen en ook Guillaume trof raak.

Maderner prikte wel snel tegen voor Waasland-Beveren, maar dan was het wachten tot de slotfase. Daarin leek Virton met een 1-3-bonus en nog 10 minuten te gaan zijn schaapjes op het droge te hebben, maar toch liep het nog helemaal mis voor de bezoekers.

Schoonbaert, Efford en Montes zetten de scheve situatie nog helemaal recht en zo blijft Waasland-Beveren op 5 punten van de leider.

Doelpunten: 5' Allach 0-1, 19' Allach 0-2, 21' Guillaume 0-3, 25' Maderner 1-3, 81' Schoonbaert 2-3, 87' Efford 3-3, 90' Montes 4-3

Rode kaart: 90+4' Schoonbaert (WBe)