• home
 • video
 • pas verschenen

  Video: Seraing redt de spanning in 1B met zege tegen Union

  1. 40' - Verv. Danijel Milicevic door Ablie Jallow
  2. 13' - Doelpunt - Antoine Bernier (1 - 0)
  3. 6' - Geel - Brighton Labeau
  1. 90+6' - Geel - Abdelhafid Sabri
  2. 90+6' - Geel - Ablie Jallow
  3. 89' - Geel - Guillaume Dietsch
  4. 87' - Verv. Edisson Jordanov door Ibrahima Sory Bah
  5. 75' - Verv. Senne Lynen door Aron Sigurdarson
  6. 72' - Geel - Teddy Teuma
  7. 71' - Verv. Amadou Dia N'Diaye door Abdelhafid Sabri
  8. 67' - Verv. Brighton Labeau door Deniz Undav
  9. 65' - Geel - Loic Lapoussin
  10. 58' - Geel - Theo Pierrot
  11. 50' - Geel - Georges Mikautadze

  Na zes overwinningen op een rij weet Union opnieuw wat verliezen is in 1B. De Brusselse competitieleider verloor de topper tegen de nummer twee met het kleinste verschil: 1-0. De kloof in de stand tussen Union en Seraing is geslonken tot 4 punten. 

  De spanning in 1B, dat was de voornaamste inzet van de wedstrijd tussen de nummer twee en de nummer een in de stand. Bij winst liep Union namelijk 10 punten uit. 

   

  Union toonde ook meteen waarom het zo dominant is dit seizoen in 1B. Het creëerde drie goede mogelijkheden in de beginfase, maar werkte minder goed af dan gewoonlijk. Vanzeir, Labeau en Teuma lieten de 0-1 liggen.

   

  En het beste paard struikelt dan wel eens. Doelman Moris en verdediger Burgess hinderden elkaar en zo ging de bal in een rommelige fase over de doellijn. Seraing stond verrassend op 1-0 (zie video). 

   

  Union speelde daarna wat verkrampt en overhaast en het bevroren veld hielp ook niet. De gevaarlijkste kans in de eerste helft was nog een vrije trap van Nielsen. Die voorzag dat iedereen in de muur zou springen. Dat gebeurde ook, maar zijn prima poging verdiende beter dan net naast te gaan.

   

  In de tweede helft zette Seraing - een beetje tegen zijn eigen natuur in - een blok neer op de eigen speelhelft en loerde op de counter. Union miste de nodige creativiteit om grote kansen te creëren. Al de rest werd door een uitstekende doelman Dietsch gered. Op het einde kwam Seraing nog het dichtste bij een tweede goal.

   

  Union-aanvoerder Teuma pakte ook nog geel en is er daardoor niet bij volgende wedstrijd tegen Lierse.

  Fase per fase

  1. Gele kaart voor Abdelhafid Sabri van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 96
  2. Gele kaart voor Ablie Jallow van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 96
  3. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  4. tweede helft, minuut 94. Laatste fluitsignaal. Leider Union weet na 6 zeges op een rij opnieuw wat verliezen is. Het verliest de topper tegen Seraing na een tegengoal die het zelf weggaf.  .
  5. tweede helft, minuut 90. Mikautadze kan het op de counter helemaal afmaken voor Seraing, maar kraakt zijn schot helemaal.  .
  6. tweede helft, minuut 90. Vier minuten extra. Union krijgt vier extra minuten om nog een punt uit de brand te slepen. Het zou niet onverdiend zijn, maar de gelijkmaker zal uit de lucht moeten vallen. .
  7. Gele kaart voor Guillaume Dietsch van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 89
  8. tweede helft, minuut 87. Seraing is in overlevingsmodus overgeschakeld. Union blijft aandringen, maar mist creativiteit en tempo. En dat is eigenlijk al heel de wedstrijd zo. .
  9. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Union, Ibrahima Sory Bah erin, Edisson Jordanov eruit
  10. tweede helft, minuut 85. Undav komt alleen voor de doelman, maar wordt afgefloten voor terecht buitenspel. Bovendien schoot hij ook op doelman Dietsch. .