Eli Iserbyt sluit seizoen in schoonheid af met winst in Brussel én eindzege in X²O-trofee

  X²O Trofee
  veldrijden Veldrijden
  location Brussel
  trophy Eli Iserbyt
  einde
  startfinish
  012345678910

  Eli Iserby heeft in Brussel de laatste klassementscross van het seizoen gewonnen. Iserbyt was de sterkste in de Universiteitscross en verzekerde zich in de hoofdstad ook van de eindzege in de X²O-trofee.

  Al in de eerste ronde werd duidelijk dat het vandaag niet van Laurens Sweeck zou komen. Hij had geen zin in de Universiteitscross en nam een snipperdag om uiteindelijk pas 14e te worden.

   

  Eli Iserbyt en Lars van der Haar hadden wel hun zinnen gezet op de slotmanche van de X²O-trofee. Met z'n tweeën haspelden ze een razendsnelle openingsronde af, enkel Michaël Vanthourenhout raakte nog bij de twee vinnige springveren.

   

  De Nederlandse kampioen zat gevangen tussen de jongens van Pauwels Sauzen-Bingoal en toen Iserbyt in de vierde ronde ging, had Van der Haar het moeilijk om te volgen.

   

  Ronde na ronde werd de voorsprong van Iserbyt groter, zelfs een slipper in het amfitheater hield hem niet meer van dag- en eindwinst.

   

  Vanthourenhout maakt het rood-zwarte feestje compleet, Van der Haar werd derde. Jens Adams viel net naast het podium, maar springt in de eindstand wel nog over Ronhaar, die een slechte dag had, naar de vierde plaats.

  • Eli Iserbyt: "Ik voelde me heel goed vandaag en het parcours leende zich er ook toe om iets te proberen. Het was veel draaien en keren en dat is wel mijn ding. Het was jammer dat ik ten val kwam, anders was ik sneller gerust. Uiteindelijk maken we er een mooie ploegprestatie van en hebben we de koers hard gemaakt voor iedereen. Ik heb wel een moeilijk seizoen gehad, maar na de kerstperiode ben ik weer op niveau."

  Uitslag X²O-trofee BrusselUitslag X²O-trofee Brussel

  Fase per fase

  1. 16 uur 07. Laurens Sweeck is uiteindelijk op meer dan 4 minuten pas 14e geworden. Hij nam vandaag duidelijk een snipperdag. .
  2. 16 uur 04. Vanthourenhout maakt manager Mettepenningen dolgelukkig met de tweede plaats, Van der Haar is een mooie derde. .
  3. 16 uur 03. Iserbyt eindigt zijn seizoen met een stevige knal. Ruben Van Gucht.
  4. 16 uur 02 match afgelopen
  5. 16 uur . Voet aan de grond bij Van der Haar. Vanthourenhout is er toch nog in geslaagd om van Van der Haar af te komen na een foutje van de Nederlandse kampioen. Pauwel Sauzen-Bingoal gaat de X²O-trofee afsluiten met een één-tweetje. .
  6. 15 uur 59. De laatste schuine kant, voor het eerst in de korte geschiedenis van de Universiteitscross goed berijdbaar, zorgt niet meer voor problemen bij Iserbyt. .
  7. 15 uur 58. Iserbyt weet dat het binnen is. Een stukje taart zal er straks wel vanaf kunnen, zeker? Ruben Van Gucht.
  8. Nog 1 ronde. Met een geruststellende voorsprong van 34 seconden is Iserbyt aan de slotronde begonnen in Brussel. Net als Van Empel bij de vrouwen is hij op weg naar dag- en eindwinst. . 15 uur 57.
  9. 15 uur 56. De twee achtervolgers zitten een volledige lus achter. Als Iserbyt niets meer overkomt, dan is de zege binnen. .
  10. 15 uur 55. Het amfitheater heeft één keer voor wat moeite gezorgd bij Iserbyt, maar ondertussen rijdt hij al rondenlang vlekkeloos naar boven. .
  11. 15 uur 52. Van der Haar is weer bij Vanthourenhout gekomen. Het gebeurt op een halve minuut van leider Iserbyt. .
  12. 15 uur 51. Nog twee stuks. Iserbyt blijft de ronden foutloos afwerken. Nog twee ronden en zijn 7e overwinning van het seizoen is binnen. .
  13. 15 uur 50. Laurens Sweeck had hier weinig te zoeken. Dit klassement heeft hij aan zijn neus laten voorbijgaan. Paul Herygers over de "offday" van Sweeck.
  14. 15 uur 48. Van der Haar heeft zich neergelegd bij de suprematie van de jongens van Pauwels Sauzen-Bingoal. Hij laat Vanthourenhout van zich wegrijden. .
  15. 15 uur 45. Jens Adams is nog altijd erg knap vierde in de wedstrijd. Hij is bezig om nog een plaatsje te stijgen in het algemene klassement, van vijf naar vier. .
  16. 15 uur 44. Einde ronde 7. Er zit weer een ronde op in de hoofdstad. Iserbyt leidt comfortabel met een bonus van 20 seconden. .
  17. 15 uur 43. Ploegleider Mario De Clercq geeft eerst instructies aan Iserbyt en roept daarna ook Vanthourenhout wat toe langs de kant van het parcours. De ploegleider van Pauwels Sauzen-Bingoal kan voorlopig heel tevreden zijn over het werk van zijn jongens. .
  18. 15 uur 41. Slippertje Vanthourenhout. Van der Haar zet Vanthourenhout wat onder druk in de strijd voor de tweede plaats. De Europese kampioen blijft met moeite recht in een snelle bocht. .
  19. 15 uur 41. Vanthourenhout blijft met moeite recht in een snelle bocht.

   Vanthourenhout blijft met moeite recht in een snelle bocht

  20. 15 uur 40. Laurens Sweeck is bezig aan een cross om snel te vergeten. Op zijn gemakje komt hij nu pas over de finishlijn op net geen twee minuten van leider Iserbyt. Het is duidelijk dat de cross van vandaag hem niet al te veel interesseert. .