Lekke band Van Aert zorgt voor anticlimax, Van der Poel zegeviert in hol van de leeuw

  X²O Trofee
  veldrijden Veldrijden
  location Herentals
  trophy Mathieu van der Poel
  einde
  startfinish
  012345678

  Mathieu van der Poel heeft een einde gemaakt aan de zegereeks van Wout van Aert. Beide gladiatoren maakten er in Herentals - de thuishaven van Van Aert - opnieuw een bloedstollend duel van. Maar een lekke band van Van Aert in de absolute slotfase zorgde voor een anticlimax.

  “Ik moet het misschien anders aanpakken: meer afwachten en in het wiel crossen.”

   

  Een opvallend eerlijke Mathieu van der Poel liet vooraf in zijn kaarten kijken over zijn mogelijke tactische strategie en hield woord.

   

  Van der Poel reed meteen weg met – uiteraard – Wout van Aert en de verrassende Jens Adams, maar de Nederlander bleef daarna in zijn kot. 

   

  Hij koerste duidelijk met zijn verstand en nam met Van Aert na een tweetal ronden afscheid van Adams.

   

  Het is niet dat ze elkaar niet bestookten tijdens het zoveelste duet, maar de handrem werd nooit echt gelost. 

   

  Alles dan maar op een oerknal in de laatste ronde? Doodknijpen zat er niet in, de flits kwam er na het aftellen evenwel niet helemaal uit.

   

  Net toen de climax in zicht was, besliste materiaalpech over winst en verlies.

   

  Een lekke achtertube verkwanselde de kansen van Van Aert, Van der Poel kreeg de

  zege op een presenteerblaadje.

   

  Een anticlimax waarvoor de bescheiden Nederlander zich zelfs halfjes leek te verontschuldigen. Donderdag volgt een herexamen in Koksijde. 

  Uitslag Herentals crosstUitslag Herentals crosst

  Iserbyt: "Niet als kip zonder kop achter de leiders gereden"

  Eli Iserbyt eindigde 3e en blijft leider in de X²O-Trofee. "Ik ben blij met mijn podiumplaats in deze leuke sfeer."

   

  "Ik voelde me precies thuis in Wout van Aert-land. Het was echt aangenaam en ik ben blij dat zoiets kan in deze periode."

   

  "Ik was wel redelijk moe", gaf de groeiende Iserbyt nog mee. "Na Wout van Aert en Mathieu van der Poel als een kip zonder kop rijden, dat zat er niet in."

   

  "Maar ik heb mijn wedstrijd in de cross gereden. Lars van der Haar kloppen in de slotronde is niet simpel, maar ik kon bergop het verschil maken."

  Reacties na de cross in Herentals

  Fase per fase

  1. 16 uur . Van Aert wordt tweede voor Iserbyt en Van der Haar.  .
  2. 16 uur . Pech! Lekke band nekt Van Aert in het slot, Van der Poel wint in Herentals.

   Pech! Lekke band nekt Van Aert in het slot, Van der Poel wint in Herentals

  3. 15 uur 59. Van der Poel wint! Van der Poel wint in Herentals. Hij heeft verstandig gekoerst, maar het duel krijgt geen apotheose door pech. Jammer! Hij lijkt zich half te verontschuldigen en had het graag ook anders gezien.  .
  4. 15 uur 58. Van der Poel zal winnen "in het hol van de leeuw", maar nu krijgen we weer geen volledig antwoord op de waardeverhoudingen. Van Aert staat zo plat als een vijg achteraan.  .
  5. 15 uur 58. Anticlimax! Jammer, want materiaalpech beslist dit duel. Van Aert kan zijn kansen niet meer verdedigen door een lekke band net voorbij de materiaalpost. Einde verhaal.  .
  6. 15 uur 58. Van der Poel voert zijn plan tot in de puntjes uit. . Ruben Van Gucht.
  7. 15 uur 56. Van Aert zoekt zijn sloophamer in zijn achterzak, maar Van der Poel weigert te breken. Een sprint wordt steeds waarschijnlijker.  .
  8. 15 uur 56. Laatste keer skiberg, maar geen van beiden raakt los.

   Laatste keer skiberg, maar geen van beiden raakt los

  9. 15 uur 55. Heeft hij Van Aert nu uit zijn kot gelokt? De druk wordt opgevoerd.  .
  10. 15 uur 55. Van der Poel wil weer op kop aan de Skiberg beginnen, maar Van Aert wint de mentale oorlog. Het publiek wordt gek. .
  11. 15 uur 54. Het blijft wachten op de flits in deze slotronde. Van Aert ment voorzichtig, Van der Poel kiest zijn wiel. Er is nu zelfs bijna tijd voor een surplace.  .
  12. 15 uur 52. Einde ronde 7. Tijd voor de laatste ronde. Van der Poel spant zijn schoenen nog wat aan. Wordt het een langgerekte sprint?  .
  13. 15 uur 51. "Wachten is geen garantie op winst", merken onze commentatoren op. Kan Van der Poel eigenlijk wel beter? Op deze manier blijft het razendspannend, maar het is vooral wachten op de oerknal.  .
  14. 15 uur 49. Het is niet dat Van Aert het niet probeert, maar ze geven elkaar geen duimbreed toe. De verschillen blijven beperkt tot het absolute minimum.  .
  15. 15 uur 47. Van der Poel moet zijn rug krommen bij een nieuwe aanzet van Van Aert op de atletiekpiste. De Nederlander stuift hem zelfs voorbij. In het loopwerk is de Belgische kampioen de beste.  .
  16. 15 uur 47. Opgelet voor een eventuele sprint: het is geen lange rechte lijn. . Paul Herygers.
  17. Van Aert en Van der Poel laten elkaar niet los. 15 uur 47.
  18. 15 uur 45. Ook het vermelden waard: Cameron Mason rijdt een puike eindejaarsperiode. Hij heeft de top 5 en Pim Ronhaar in het vizier.  .
  19. 15 uur 45. Einde ronde 6. Nog 2 van de 8 ronden en het blijft status quo. Van der Poel wil de thuisspeler kloppen en houdt zijn plan vast: afwachten en straks toeslaan.  .
  20. 15 uur 42. De 3e plaats van Iserbyt leek al min of meer veilig, maar vechtjas Van der Haar toont nog maar eens dat hij een karakterbaasje is. Dat wordt nog spannend.  .