Ongenaakbare Eli Iserbyt is nog maar eens het alfamannetje op de Koppenberg

  X²O Trofeeeinde
  Oudenaarde
  6/6
  01u 00m
  0123456

   Eli Iserbyt heeft op de Koppenberg zijn 8e zege van het seizoen behaald. De Europese kampioen stak er met kop en schouders bovenuit, goed voor zijn 3e zege op een rij op de Koppenberg. Toon Aerts en Lars van der Haar flankeerden de West-Vlaamse slokop op het podium. 

   Bekijk de samenvatting:

   Iserbyt gaat er al snel vandoor

   Nog maar 4 keer dit seizoen kon Eli Iserbyt niet winnen, slechts 1 keer stond hij niet op het podium. Een week voor het EK bestond er geen twijfel over dat de titelverdediger ook op "zijn" Koppenberg nog eens zijn visitekaartje zou afgeven.

    

   Lars van der Haar kwam na het startsignaal dan wel als eerste boven op de pittige klim, Iserbyt zou in het veld meteen overnemen. En hoe?! De West-Vlaming deelde meteen een stevige prik uit, Toon Aerts en Van der Haar moesten de meubelen al redden.

    

   Bij de tweede prik bleef alleen Toon Aerts nog over in het spoor van de leider. En een spannende tweestrijd zou het nooit worden. Bij de tweede beklimming van de Koppenberg gaf Iserbyt er nog eens een lap op. Hij ging op de trappers staan, Aerts zag sterretjes.

    

   Toen Aerts in de achtervolging nog eens tegen de vlakte ging, was het pleit halverwege al beslecht. Ook een felle regenbui kon Iserbyt niet afstoppen. Integendeel, hij dreef vlot naar zijn 3e zege op rij op de Koppenberg na een indrukwekkend nummertje.

    

   Twijfel maar niet wie volgend weekend de Belgische kopman op het EK is: Eli Iserbyt. Toon Aerts kon de schade voor het klassement nog enigszins beperken, zijn ploegmaat Lars van der Haar vervolledigde het podium. 

   Iserbyt met de ultieme versnelling in de 2e ronde

   Iserbyt: "Het ging perfect"

   "Het was heel goed, ik zat meteen in mijn ritme. Het ging perfect, het was een hele goede dag voor mij", zei Iserbyt. "Ik had niet verwacht dat ik zo een goede dag zou hebben, omdat ik het voelde van Overijse."

    

   "Ik heb foutloos proberen te rijden, zeker op de kasseien was ik beter dan Toon, dus daar heb ik het kloofje ook geslagen. Het was zaak om alert te blijven en stevig door te rijden."

    

   Ook Toon Aerts besefte dat de 2e plek het hoogst haalbare was. "Eli is een lichte renner die zeer goed bergop kan rijden. In het veld kon ik het verschil nog enigszins beperken, maar op de kasseien speelt zijn gewicht in zijn voordeel."

    

   "Hij kon het verschil maken op de kasseien, behalve in de laatste ronde. Het EK zal te vergelijken zijn met vandaag. Ik denk dat het me zal liggen, dus ik kijk ernaar uit."

   Reacties na de Koppenbergcross

   Rituitslag KoppenbergcrossRituitslag Koppenbergcross

   Fase per fase

   1. 16 uur 07. Michael Vanthourenhout is compleet groggy aan de finish van de Koppenbergcross.

    Michael Vanthourenhout is compleet groggy aan de finish van de Koppenbergcross

   2. 16 uur 05. Slotronde is een ererondje voor sterke Iserbyt in de Koppenbergcross.

    Slotronde is een ererondje voor sterke Iserbyt in de Koppenbergcross

   3. 16 uur 04. Lars van der Haar, de tweede man van de Baloise - Trek Lions, vervolledigt het podium op 1'18" van Iserbyt.  .
   4. 16 uur 03. Toon Aerts heeft moedig gestreden, maar vandaag viel er niets te doen aan Eli Iserbyt. Hij beperkt de schade uiteindelijk tot 23 seconden. Stevig geknokt in de slotronde dus.  .
   5. 16 uur 02 match afgelopen
   6. 16 uur 01. Iserbyt zal stevig moeten schrobben onder de douche, want zijn witte kampioenentrui is bijna potzwart. Het is een Koppenbergcross voor de geschiedenisboeken geworden.  .
   7. 15 uur 58. Iserbyt valt niet stil: hij blijft een stevig tempo rijden en maakt amper foutjes. Er viel vandaag niet te doen aan de kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal, die op weg is naar zijn 8e zege van het seizoen.  .
   8. 15 uur 57. Er is werk aan om deze Eli Iserbyt te temmen. Paul Herygers.
   9. 15 uur 55. Iserbyt rijdt vandaag alles op een hoopje. Mario De Clercq.
   10. 15 uur 53. Toon Vandebosch en Michael Vanthourenhout rijden samen een voorlaatste keer de Koppenberg op. Ze zullen vandaag naast het podium vallen.  .
   11. Slotronde. Eli Iserbyt moet nog één ronde overleven om zijn 3e zege op rij te boeken. Toon Aerts is niet dichterbij gekomen: schrijf op, 41 seconden achterstand.  . 15 uur 53.
   12. Foutje van Iserbyt. Eli Iserbyt blijft met zijn stuur in de afsluiting hangen en moet even te voet verder. Een klein foutje, maar het zal zijn koppositie niet bedreigen.  . 15 uur 50.
   13. 15 uur 48. Toon Aerts weet dat hij moet blijven trappen als hij nog kans wil maken op de eindzege in de X2O-trofee. Het klassement is op tijd, dus het is zaak om de kloof zo klein mogelijk te houden.  .
   14. 15 uur 44. De spanning is er een beetje uit. . Michel Wuyts.
   15. 15 uur 44. Lars van der Haar lijkt het pleit te winnen voor de 3e plek. Toon Vandebosch is teruggeslagen na een sterke start.  .
   16. 15 uur 43. Twijfel alvast niet wie volgend weekend de kopman wordt op het EK veldrijden. Titelverdediger Eli Iserbyt geeft nog maar eens een visitekaartje af.  .
   17. 15 uur 42. Iserbyt weer boven. Eli Iserbyt moet nog twee keer de Koppenberg beklimmen. De overwinning lijkt hem bijna niet meer te kunnen ontsnappen. Toon Aerts volgt nu al op 34 seconden.  .
   18. 15 uur 40. De regenbui lijkt vooral Toon Aerts wat verder te hebben weggespoeld. Hij is in elk geval niet dichter geglibberd.  .
   19. 15 uur 36. De modder begint weer te blinken en je merkt dat Iserbyt wat voorzichtiger door een moeilijke strook gaat. Blijft iedereen recht? .
   20. Regenbui. Zoals voorspeld gaan de paraplu's langs het parcours open. De renners zullen nu ook doorweekt over de streep komen in deze loodzware editie van de Koppenbergcross. Iserbyt ritst alvast zijn vestje dicht. . 15 uur 34.