Valpartij, schoenproblemen en felle Pidcock houden Van Aert niet van 7 op een rij

  X²O Trofee
  veldrijden Veldrijden
  location Baal
  trophy Wout van Aert
  einde
  startfinish
  01234567

   Er is geen kruid gewassen tegen Wout van Aert dit seizoen, ook niet in het nieuwe jaar. Van Aert leek op weg naar een lange solotocht, maar na een valpartij en tijdverlies door problemen met zijn schoen werd het nog een inhaalrace. Uiteindelijk schudde hij Tom Pidcock op machtige wijze af in de finale.

   Bekijk het verslag:

   "Ik geef het algemene klassement nog niet op", liet Eli Iserbyt optekenen voor de cross in Baal. En dus dook hij als eerste het veld in.


   Pidcock, Van Aert en Aerts vergezelden de West-Vlaming in het eerste rondje, dat traditioneel eindigde met een sprint voor de bonificatieseconden. Toon Aerts was de snelste en pakte zo weer 5 seconden op zijn eerste achtervolger in de stand.


   Aerts maakte in de daaropvolgende ronde kennis met de houten omheining. Iserbyt vond dat een goed moment om vol gas te geven. Het podium leek beslist.


   Na enkele rondjes warmrijden achtte Wout van Aert zijn moment gekomen. Hij liet Pidcock en Iserbyt achter. In zijn enthousiasme gleed de Belgische kampioen onderuit, waardoor hij ook van schoeisel moest wisselen.


   Plots waren de rollen omgedraaid. De Brit deed er alles aan om zo veel mogelijk seconden voorsprong te verzamelen. Van Aert maakte zich op voor een inhaalrace.


   Eli Iserbyt moest er al snel aan geloven, en vlak voor de slotronde vond Van Aert ook de aansluiting met de koploper. Pidcock weerde zich nog fel, maar in de diepe modder maakte Wout van Aert het verschil.


   7 op 7 dus voor de Belgische kampioen. Eli Iserbyt eindigt op het podium en komt driekwart minuut dichter bij Toon Aerts in het algemene klassement.

   Van Aert glijdt stevig onderuit, en ziet Pidcock terugkomen

   Ai! Van Aert staat lang stil in de materiaalzone met een kapotte schoen

   Straf! Van Aert laat Pidcock achter in de slotronde en wint in Baal

   Van Aert: "Toen ik voelde dat de zege er nog inzat, ben ik er vol voor gegaan"

   "De valpartij was uiteraard mijn eigen schuld, de kapotte schoen maakte het nog wat lastiger", opende Van Aert na zijn 7e zege op rij. "Ik had een paar plekken op het parcours waar ik mijn kracht kwijt kon en dichter kwam bij Pidcock." 

    

   "Toen ik voelde dat de overwinning er nog in zat, ben ik er vol voor gegaan. Het was een mooie strijd."


   "Op deze manier winnen zorgt voor meer ontlading. Anderzijds haal ik die problemen een beetje onnodig op mijn nek. Ik had het ook prima gevonden om mijn eerste door te trekken tot de streep."


   Het was niet de eerste keer dat de Belgische kampioen moest afrekenen met een felle Tom Pidcock: "Je beseft wel tegen wie je rijdt. Hij is niet de eerste de beste om te kloppen." 

    

   "Ik maakte een plan voor de laatste ronde en wist dat ik op de strook bergop de kop moest overnemen en iets proberen. Daar was ik iets sterker en ik wist dat ik moest toeslaan", besloot Wout van Aert.

   Pidcock: "Wout was supersterk in het lopen"

   Iserbyt: "Leuk om weer eens vooraan mee te rijden"

   Rituitslag GP Sven Nys BaalRituitslag GP Sven Nys Baal

   Fase per fase

   1. 16 uur 05. Straf! Van Aert laat Pidcock achter in beklijvende slotronde en wint in Baal.

    Straf! Van Aert laat Pidcock achter in beklijvende slotronde en wint in Baal

   2. 16 uur 04 match afgelopen
   3. 16 uur 01. Een forse uithaal van Van Aert! Pidcock buigt, maar breekt nog niet. De Belgische kampioen lijkt wel op weg naar zege 7 op een rij. .
   4. 15 uur 58. Van Aert maakt zich op voor een ultieme jump. In de diepe modder gaat hij op en over de Brit. Op de loopstrook vergroot hij de strook. .
   5. Iserbyt loert op 9 seconden. Ook Eli Iserbyt is nog niet uitgeteld voor de overwinning. Hij volgt op een luttele 9 seconden. Toon Aerts geeft nog tegengas en komt na 55 seconden over de streep.  . 15 uur 56.
   6. 15 uur 54. Net achter de twee koplopers rijdt Iserbyt een dijk van een wedstrijd met het oog op het klassement. Toon Aerts volgt op een minuut op plek 4. .
   7. 15 uur 52. Van Aert heeft Pidcock te pakken. Het wordt een spannende slotronde. Pidcock en Van Aert vinden elkaar. .
   8. 15 uur 52. Van Aert rijdt naar Pidcock toe.

    Van Aert rijdt naar Pidcock toe

   9. 15 uur 49. Pidcock en Van Aert maken er een spannende strijd van. Het verschil bengelt tussen de 5 en 10 seconden.  .
   10. 15 uur 49. Sterke Van Aert komt terug tot op 6 seconden van Pidcock.

    Sterke Van Aert komt terug tot op 6 seconden van Pidcock

   11. 15 uur 46. Toon Aerts volgt op een dikke halve minuut van Iserbyt. Blaast de West-Vlaming de X²O-Trofee nieuw leven in? .
   12. Nog 9". De voorsprong van Pidcock smelt als sneeuw voor de zon. Van Aert moet nog 9 seconden goedmaken. . 15 uur 45.
   13. 15 uur 43. Van Aert heeft Iserbyt te pakken. Nummer 2 in koers is opgerold. Pidcock heeft nog 19 seconden voorsprong op de Belgiche kampioen. .
   14. 15 uur 40. Ai! Van Aert staat lang stil in de materiaalzone met een kapotte schoen.

    Ai! Van Aert staat lang stil in de materiaalzone met een kapotte schoen

   15. 15 uur 39. Pidcock kijkt niet meer om. De Brit neemt een optie op de zege. .
   16. Nieuw schoeisel Van Aert. Wout van Aert moet achtervolgen na een schoenwissel. Hij verliest daarmee 15 seconden en maakt jacht op Iserbyt en Pidcock. . 15 uur 38.
   17. 15 uur 37. Van Aert glijdt stevig onderuit, en ziet Pidcock terugkomen.

    Van Aert glijdt stevig onderuit, en ziet Pidcock terugkomen

   18. 15 uur 36. De kloof is niet meer. Pidcock gaat erop en erover. .
   19. Slipper Van Aert. Wout van Aert glijdt tijdens zijn beulwerk onderuit. Pidcock heeft hem opnieuw in het vizier. . 15 uur 35.
   20. 15 uur 35. Van Aert vliegt weg van de rest.

    Van Aert vliegt weg van de rest