Hondenweer noch landgenoten kunnen Lucinda Brand blussen in Lille

  X²O Trofee vrouwen
  veldrijden Veldrijden
  location Lille
  trophy Lucinda Brand
  einde
  startfinish
  01234

   Lucinda Brand heeft met overmacht de Krawatencross in Lille naar haar hand gezet. Ze trapte haar frustraties van het WK van zich af en zette haar concurrenten op meer dan een minuut. Brand kan de eindzege in de X²O-trofee nauwelijks nog mislopen.

   Bekijk het verslag:

   Ondanks de barre weersomstandigheden staken klassementsleidster Lucinda Brand en Ceylin Alvarado al snel het vuur aan de lont in Lille.

   Het Nederlandse duo ploeterde zich op het gladde parcours al meteen naar een stevige voorsprong. Tweede in de stand Denise Betsema stapelde ondertussen de foutjes op in de achtergrond.

   Het gaf Europees kampioene Brand vleugels, want na een foutje van Alvarado besloot ze er vervolgens alleen op uit te trekken.

   Het begin van een indrukwekkende demonstratie, waar niemand nog een antwoord op had. De Nederlandse renster bleek enkele maatjes te groot en had aan de finish uiteindelijk een bonus van een kleine minuut op Annemarie Worst.

   Denise Betsema kreeg inclusief de bonificatieseconden 2'34" aan de broek gesmeerd en lijkt de eindzege te mogen vergeten. Alicia Franck eindigde als eerste Belgische op een 6e plek.

   Brand: "Ging makkelijker dan ik in de verkenning had verwacht"

   Lucinda Brand (1e): "Het ging makkelijker dan ik in de verkenning had verwacht. Ik rijd volgende week nog in Brussel en hoop ook het laatste weekend nog te rijden. Het wegseizoen staat ook nog op het programma natuurlijk."

    

   Annemarie Worst (2e): "Het ging iets minder dan gisteren, maar het was ook wel heel zwaar vandaag. Op een bepaald moment had ik door dat ik het gat op Alvarado aan het dichtrijden was en in de laatste ronde heb ik dan gewoon echt alles gegeven."

    

   Ceylin Alvarado (3e): "De laatste ronde was heel erg zwaar. Ik was moe en had ook last van mijn rug. Ik sukkel al een heel seizoen met die pijn, maar hopelijk vinden we een oplossing tegen de zomer. "

   Alvarado maakt foutje, het sein voor Brand om te versnellen

   Brand komt nooit meer in de problemen in de slotronde en wint de Krawatencross

   Reacties na de Krawatencross bij de vrouwen:

   Rituitslag Krawatencross (vrouwen)Rituitslag Krawatencross (vrouwen)

     naamresultaat
   1Lucinda Brand46'00"
   2Annemarie Worst57"
   3Ceylin del Carmen Alvarado1'51"
   4Manon Bakker2'11"
   5Aniek Van Alphen212"
   6Alicia Franck2'17"
   7Denise Betsema2'24"
   8Marion Norbert Riberolle3'11"
   9Marie Schreiber3'36"
   10Rebecca Gariboldi3'41"

   Fase per fase

   1. 14 uur 31. Brand komt nooit meer in de problemen in de slotronde en wint de Krawatencross.

    Brand komt nooit meer in de problemen in de slotronde en wint de Krawatencross

   2. 14 uur 30. Brand juicht na indrukwekkende solo! De vrouw van de dag heet Lucinda Brand. De Europese kampioene pakt in Lille haar 18e zege van het seizoen en verstevigt haar leidersplaats in het klassement. Worst en Alvarado vervolledigen het podium. Betsema eindigt 7e en krijgt in totaal 2'34" aan de broek. .
   3. 14 uur 30. Zonder ongelukken kunnen we de top 3 van vandaag nu al noteren. Brand gaat straks met de bloemen naar huis terwijl Worst en Alvarado het podium vervolledigen.  Nog iets verder vechten Van Alphen en Bakker nog een snedige strijd uit. .
   4. 14 uur 28. Alvarado waait omver! Tot overmaat van ramp gaat Alvarado ook nog eens tegen de grond. Komt haar derde plaats nog in gevaar? .
   5. 14 uur 26. In de strijd voor de tweede plek lijkt Worst aan het langste eind te zullen trekken. Alvarado is niet bij machte om de kloof nog te dichten. .
   6. 14 uur 24. Demonstratie Brand. In de achtergrond blijft Betsema zwoegen op het modderige parcours. Brand voert voorin een echte demonstratie op. Het contrast kan niet groter zijn. .
   7. 14 uur 20. LAATSTE RONDE. Terwijl de bel van de laatste ronde weeerklinkt, duikt Brand voor een laatste keer het veld in. De Nederlandse lijkt een gouden zaak te zullen doen voor het eindklassement. .
   8. 14 uur 20. Brand heeft nu al een halve minuut voorsprong op eerste achtervolgster Worst. Alleen pech kan de Europees kampioene nog van de zege houden. .
   9. 14 uur 18. Alvarado moet Worst laten gaan. Worst zet nu Alvarado onder druk en neemt enkele meters voorsprong. Geraakt Alvarado nog tot op het wiel van haar landgenote? .
   10. 14 uur 16. Het lijkt niet het dagje van Betsema, die zich samen met Van Alphen en Bakker in het tweede achtervolgende groepje bevindt. Kan de Nederlandse de achterstand tegenover Brand nog wat verkleinen? .
   11. 14 uur 14. Brand kiest nog eens voor een propere fiets. Geen overbodige luxe in deze natte en modderige cross.  Ondertussen strijden Worst en Alvarado nog steeds voor plek 2. .
   12. 14 uur 12. Lucinda moet nu zoveel mogelijk seconden proberen te nemen. Ploegleider Sven Nys over Lucinda Brand.
   13. 14 uur 12. Betsema blijft wat aanmodderen en komt niet dichter.

    Betsema blijft wat aanmodderen en komt niet dichter

   14. 14 uur 09. Stand van zaken. - Brand - Worst en Alvarado op 19" - Bakker op 46" - Betsema op 50" .
   15. 14 uur 08. Ontketende Brand. Ook achtervolgers Alvarado en Worst lijken geen vuist te kunnen maken. Brand is vandaag in uitstekende doen en neemt hier een grote optie op eindwinst als ze dit tempo aanhoudt. .
   16. Brand lijkt op weg naar de zege. 14 uur 07.
   17. 14 uur 05. Brand stoomt zonder omkijken door en bouwt haar voorsprong op Worst en Alvarado steeds verder uit. Betsema rijdt op de 5e plek rond en lijkt geen aanspraak te maken op de overwinning vandaag. .
   18. 14 uur 03. Alvarado maakt foutje, het sein voor Brand om te versnellen.

    Alvarado maakt foutje, het sein voor Brand om te versnellen

   19. 14 uur 01. Brand lost Alvarado. Voorin probeert Brand Alvarado op enkele lengtes te zetten. De leidster lijkt na enkele foutjes toch het goede ritme te pakken te hebben. .