Ga naar de inhoud
Daan Soete en Alicia Franck zijn er klaar voor
WK veldrijden 2022 in Fayetteville (VS)
vrijdag 28 januari mixed team relay Italië
zaterdag 29 januari vrouwen junioren Zoe Bäckstedt (GBr)
  mannen beloften Joran Wyseure
  vrouwen elite Marianne Vos (Ned)
zondag 30 januari mannen junioren Jan Christen (Zwi)
  vrouwen beloften Puck Pieterse (Ned)
  mannen elite Tom Pidcock (GBr)

België blijft achter met 3e plek na experiment met mixed relays op WK veldrijden

 vr 28 januari 2022 20:03
Mixed Team Relay
WK veldrijden
4 rondes
19:30 Fayetteville
einde
  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4

    Italië is de eerste (officieuze) wereldkampioen in de mixed relays op het WK veldrijden. Het Belgische kwartet begon als favoriet aan het UCI-experiment, maar Italië  en de VS bleken sterker.

    Soete uitstekend van start

    3e dus en niet de verhoopte 1e plaats. België stond nochtans als de topfavoriet, ook door het verstek van Nederland, aan de start van dit testevenement. Het event kort samengevat: 4 renners/rensters die elk 1 rondje rijden en elkaar telkens aflossen. 

     

    De start was alvast veelbelovend voor ons land. Daan Soete moest als 1e loeihard van start gaan en hij reed op een nijdige helling ook al meteen aan de leiding.


    Met een voorsprong van zo'n 13 seconden werd Kiona Crabbé in de strijd gegooid. Tsjechië lag echter op de loer met Michael Boros. Die nam na materiaalpech de leiding gewoon over. Crabbé tikte dan als 4e af.

    Toch op het podium

    Het was dan aan Alicia Franck om wat te knabbelen aan die achterstand. De renster weerde zich ook, maar moest onder meer de Amerikaanse Honsinger laten gaan.


    Alle eieren dan in het mandje van Niels Vandeputte. Vooraan ontspon zich in de laatste ronde een duel tussen de Amerikaan Funston en de Italiaan Toneatti. 

     

    Vandeputte ging furieus van start. Alles om de kloof met de koploper te dichten, maar zover kwam het echter niet. Italië ging met de zege aan de haal. België moet het dus doen met de 3e plek.

    Lees ook:

    Fase per fase

    20:00

    Italië wint

    De 1e mixed team rally zit in de zak van Italië. Amerika A bolt als 2e over de streep. Voor België met Niels Vandeputte. Een bronzen plak dus voor ons land.

    20:00

    De Italiaan Toneatti vindt het welletjes geweest. Hij neemt afstand van de Amerikaan Funston. Italië kan de beste papieren voorleggen. 

    19:58

    Vandeputte doet er alles aan en schuift nu op naar een 3e plek. Het is nu jagen op het leidende duo. Met een kloof van 14 seconden is het nog speelbaar. 

    19:56

    Niels Vandeputte moet enorm achtervolgen

    19:55

    Vooraan ontwikkelt zich een strijd tussen Amerika en Italië. Snel gevolgd door Tsjechië en dan België. 

    19:55

    Laatste ronde

    We duiken de laatste ronde in met Tsjechië nog steeds op kop. Niels Vandeputte moet het nu voor België gaan doen. Kan hij nog iets uit de brand slepen?

    19:52

    33 seconden

    Is de Tsjechische vogel al gaan vliegen? Zemanova heeft een voorsprong van 10 seconden op Italië. België volgt als 4e, op 33 seconden. 

    19:48

    Alicia Franck heeft ondertussen de 3e plek te pakken. Al kleeft de Amerikaanse Honsinger wel in haar wiel. 

    19:48

    Alicia Franck moet lang wachten voor ze kan starten

    19:47

    Halfweg koers

    Tsjechië begint aan de 3e ronde als koploper. Voor België moet Alicia Franck de meubelen nu redden. Zit er nog een podium in? 

    19:46

    Boros heeft de strijdbijl nog niet begraven. Met het einde van de 1e ronde in zicht, wisselt de Tsjech toch als 1e. Snel gevolgd door Kiona Crabbé is ondertussen weggezakt naar de 4e plek. 

    19:45

    Kiona Crabbé gaat als 2e van start voor de Belgen

    19:43

    Pech voor Boros

    Boros rijdt niet al te lang op kop. Hij krijgt af te rekenen met materiaalpech. Ondertussen neemt Persico de touwtjes in handen. 

    19:42

    Michael Boros raapt ondertussen Italië en Amerika op. Hij springt ook op en over de leidster Crabbé. 

    19:40

    Amerika en Italië zijn op achtervolgen gewezen. Clouse en Persico willen de bres maar al te graag dichten. Kiona Crabbé laat dat natuurlijk niet zomaar gebeuren.

    19:39

    Tik! Zo gaat de overgang eraan toe in de mixed relay

    19:37

    Wissel

    Daar is de 1e wissel al. Daan Soete zijn wedstrijd zit erop. Kiona Crabbé vertrekt voor België met een mooie voorsprong. 

    19:37

    Daan Soete doet wat er van hem verwacht wordt: ijzersterk openen. Hij heeft een flinke voorsprong te pakken op de achtervolgende Amerikaan. 13 seconden bedraagt de kloof.