Iserbyt moet in de absolute slotfase zijn meerdere erkennen in Pidcock

  Wereldbeker veldrijden
  veldrijden Veldrijden
  location Rucphen
  trophy Tom Pidcock
  einde
  startfinish
  0123456789

   Tom Pidcock is met de zege aan de haal gegaan in de Wereldbekercross in Rucphen. In de slotfase ging de Brit op en over Eli Iserbyt, die op de leiderstroon blijft zitten in het klassement.

   Bekijk de hoogtepunten van de mannen in Rucphen

   Mathieu van der Poel moest door een knieblessure passen voor zijn eerste veldrit van het seizoen, Wout van Aert vertoeft op stage in Spanje. Dus lagen er wat kansen in het Nederlandse Rucphen.

    

   Lars van der Haar - met zijn kenmerkende snelle start - nam meteen de leiding, met toch nog een Van der Poel in zijn wiel: David. Maar op het einde van een snelle eerste ronde zaten alle grote namen nog samen.

    

   Iserbyt, Sweeck, Vanthourenhout, Aerts, Hermans... Maar nog geen Tom Pidcock. De olympische kampioen mountainbiken had wat meer tijd nodig om vanuit de achterhoede te komen aansluiten.

    

   Bij het ingaan van de 4e ronde liet de Brit zich toch eens zien. Pidcock nam over en zweepte het tempo de hoogte in. Maar net als bij pogingen van Vanthourenhout, Hermans en Iserbyt bleef iedereen op een lint hangen.

    

   Tot in de voorlaatste ronde ploegmaats Iserbyt en Vanthourenhout een kloofje sloegen. Iserbyt bleef trekken en sleuren, maar nog was de klus niet geklaard. Want met een sterk manoeuvre werkte derde musketier Pidcock zich nog voorbij Vanthourenhout en op de balkjes nam hij in één beweging ook Iserbyt te grazen. In de sprint maakte Pidcock het sterk af, goed voor zijn eerste Wereldbekerzege.

   Pidcock springt in de slotronde naar de zege

   Pidcock: "Ze maakten me het heel moeilijk"

   Nog wat buiten adem kon Tom Pidcock toch zijn verhaal van de race doen. "Ik verloor veel tijd en had moeite om bij Iserbyt en Vanthourenhout te blijven", zei de Brit. "Elke ronde moest ik jagen, ze maakten me het heel moeilijk."

    

   "Maar in de slotronde op de balken dacht ik: f*ck it. Het is mijn eerste zege in de Wereldbeker. Het was een waanzinnig tempo, maar in de laatste ronde heb ik geen fouten gemaakt."

    

   Eli Iserbyt kon zich neerleggen bij de 2e plek. "Misschien was ik iets te hevig in het begin", vertelde hij. "In de laatste ronde was het net iets te veel op het einde. Ik heb ervoor gestreden, maar soms win je en soms verlies je."

    

   "Ik dacht dat Pidcock mijn lijn zou volgen op de balken, maar hij nam een andere lijn. Ik was verrast en zat niet meer in zijn wiel op het asfalt. Het is jammer, want ik voelde me wel goed vandaag."

   Rituitslag Wereldbeker mannen RucphenRituitslag Wereldbeker mannen Rucphen

   Fase per fase

   1. 16 uur 09 match afgelopen
   2. 16 uur 08. Spanning troef. Het gaat tussen Pidcock en Iserbyt: wie wint?  .
   3. 16 uur 08. In één manoeuvre vliegt Pidcock voorbij Vanthourenhout. Iserbyt kijkt over zijn schouder en ziet dat hij een kwaaie klant heeft aan de Brit in de sprint.  .
   4. 16 uur 07. Op de lange rechter stukken komt Pidcock weet wat dichter, maar Iserbyt laat zich op geen foutje betrappen. Onze landgenoot is niet van plan om de zege uit handen te geven.  .
   5. 16 uur 05. Met een verbeten gezicht probeert Vanthourenhout in het spoor van Iserbyt te blijven. Ondertussen blijft Iserbyt een verschroeiend tempo opleggen. Zo blijft Pidcock aan de rekker hangen.  .
   6. 16 uur 03. Schrijf ook Quinten Hermans nog niet af. Hij probeert in de slipstream van Pidcock te blijven.  .
   7. Slotronde. Iserbyt en Vanthourenhout maken er voorlopig een tweestrijd voor de zege van. Komt de derde musketier Tom Pidcock er nog bij? . 16 uur 02.
   8. 16 uur 01. In de zandbak blijft Pidcock wel weer recht en maakt hij tijd goed op de koplopers. Ondertussen rijdt Iserbyt verbeten door. .
   9. 16 uur . Alsof hij op zijn BMX zit, springt Pidcock over een heuvel. Toch moet hij nog wat goedmaken op Vanthourenhout.  .
   10. 15 uur 59. Daar is Iserbyt weer: de West-Vlaming  trekt stevig door, alleen Vanthourenhout bij zich nu vast in zijn kuiten. Pidcock moet een kleine gaatje laten.  .
   11. 15 uur 55. Vanthourenhout met versnelling. Michael Vanthourenhout, de nummer 2 in Val di Sole, trekt door. Bij het ingaan van de de voorlaatste ronde moeten Pidcock en Iserbyt op hun tanden bijten om te volgen.  .
   12. 15 uur 50. Toon Aerts buigt het hoofd nog niet. Dankzij het beukwerk van Quinten Hermans komen ze nu toch weer dichter. .
   13. 15 uur 48. Met drie weg? Pidcock, Iserbyt en Vanthourenhout vormen samen een gevaarlijk trio. Ze zetten Toon Aerts op een handvol meters. Is dit het podium? .
   14. 15 uur 47. Het parcours is enorm snel. Het is een heel moeilijke koers. De beslissing zal pas in de laatste ronde vallen. Richard Groenendaal.
   15. 15 uur 46. In de zandbak komt Pidcock weer tot aan de hielen van Iserbyt. De strijd is nog niet gestreden.  .
   16. 15 uur 45. Pidcock geeft Iserbyt zeker nog geen vrij spel. De Brit sleurt Vanthourenhout en Aerts mee in zijn spoor.  .
   17. 15 uur 44. Iserbyt snijdt de bochten met meer risico aan, maar ziet nog steeds een lang lint achter zich. Toch moet Pïdcock een klein gaatje laten op de West-Vlaming. .
   18. 15 uur 41. Daar is Iserbyt weer. Iserbyt heeft er genoeg van en schudt eens aan de boom. Plots zijn alleen Pidcock en Vanthourenhout mee. Hermans, Van Kessel en Aerts proberen mee te glippen.  .
   19. 15 uur 37. Nog veel mogelijk. Quinten Hermans verveelt zich nog niet vooraan en blijft frisse lucht opsnuiven op kop. Tom Pidcock hangt nog steeds in zijn wiel. De eerste 12 renners zitten binnen de 12 seconden, dus er is nog veel mogelijk. .
   20. 15 uur 34. Na een fietswissel is Laurens Sweeck ook aanwezig bij de koplopers, samen met ploegmaat Michael Vanthourenhout. Ook Toon Vandebosch kan nog aanspraak maken op de zege. .