Zoals Wout van Aert: Eli Iserbyt voert een onemanshow op in Frankrijk

  Wereldbeker veldrijden
  veldrijden Veldrijden
  location Flamanville
  trophy Eli Iserbyt
  einde
  startfinish
  012345678

   Wereldbekerleider Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft een demonstratie opgevoerd in de voorlaatste manche. In Flamanville was hij heer en meester. Toon Aerts finishte als tweede op het kasteeldomein in Frankrijk, op bijna 1 minuut van de winnaar.

   De ruime samenvatting:

   Iserbyt voert onemanshow op na foutje Aerts

   In afwezigheid van de grote tenoren wilde Eli Iserbyt zijn eindwinst in de Wereldbeker nog wat extra glans geven. Samen met zijn rode brigade van Pauwels Sauzen-Bingoal nam de 24-jarige renner dan ook meteen het heft in handen.

   Met ook nog Van Kessel, Dubau en Aerts ontstond er zo een kopgroep van 7. Maar toen Aerts in de derde ronde plots in de fout ging, koos Iserbyt resoluut voor het hazenpad.

   De Wereldbekerleider keek niet meer om en bouwde zijn voorsprong gestaag uit tot een halve minuut. Over de winnaar bestond er toen al lang geen twijfel meer rond het kasteel van Flamanville.

   Aerts gaat in de fout, maar blijft nog net recht

   Tactische bandenkeuze maakt Aerts 'best of the rest'

   Voorin viel dus al snel niets meer te beleven, maar in de strijd voor de tweede plaats zorgden klassementsconcurrenten Aerts en Vanthourenhout wel nog voor het nodige spektakel.

   Uiteindelijk was het de miezerige regen die het pleit in het voordeel van Aerts beslechtte. De renner van Telenet-Baloise Lions had met zijn stevige modderbanden meer grip op de steeds gladder wordende ondergrond en finishte uiteindelijk op een minuut van de vierende Iserbyt.

   Sweeck (4e) en Kuhn (5e) vervolledigden de top 5 in Frankrijk.

   Iserbyt komt nooit meer in de problemen in het slot en wint in Flamanville

   Iserbyt: "Met publiek rijden, geeft toch dat tikkeltje meer"

   Eli Iserbyt (1e): "Als ik met publiek kan rijden, kan ik toch dat tikkeltje meer. Het was ook een parcours dat op mijn lijf geschreven was en vanaf het begin voelde ik me echt goed. Ik ben wel tevreden dus."

   "Ik wist dat ik niet heel slecht was, maar nu heb ik het goede gevoel wel te pakken. Het is ook goed voor het mentale en hopelijk ben ik nu opnieuw vertrokken richting het WK."

   Toon Aerts (2e): "Het is misschien wel dankzij de bandenkeuze dat ik vandaag als 2e eindig. Halfweg ben ik van banden veranderd en twee ronden voor het einde heb ik ook nog eens een nieuwe fiets genomen. Op dat vlak heb ik denk ik wel wat krachten gespaard.

   Eli (Iserbyt) was echt wel sterk vandaag. Hij reed vrij gemakkelijk van ons weg, leek het wel. Ik begon vandaag niet zo goed, maar ben wel blij met mijn tweede koershelft."

   Michael Vanthourenhout (3e): "In de voorlaatste ronde begon het te regenen en dat had wel een grote impact op het parcours. Ik moest dan nog wisselen, maar Toon (Aerts) was toen al te ver weg. Al bij al had ik ook niet voldoende overschot, dus derde was misschien wel het hoogst haalbare voor mij vandaag."

   Rituitslag Wereldbeker Flamanville (Fra)Rituitslag Wereldbeker Flamanville (Fra)

     naamresultaat
   1Eli Iserbyt1'01"51
   2Toon Aerts59"
   3Michael Vanthourenhout1'12"
   4Laurens Sweeck1'39"
   5Kevin Kuhn1'44"
   6Jens Adams1'46"
   7Corné van Kessel1'46"
   8Toon Vandebosch2'10"
   9Joshua Dubau2'13"
   10Timon Rüegg2'17"

   Fase per fase

   1. 16 uur 08. Iserbyt komt nooit meer in de problemen in het slot en wint in Flamanville.

    Iserbyt komt nooit meer in de problemen in het slot en wint in Flamanville

   2. 16 uur 07. Iserbyt heerst in Flamanville! Na een indrukwekkende solo komt Eli Iserbyt helemaal alleen over de streep. De eindwinnaar van de Wereldbeker domineerde bijna de volledige wedstrijd en kan rustig de tijd nemen om te vieren. Toon Aerts wint de strijd om de 2e plek ten koste van Michael Vanthourenhout. .
   3. 16 uur 02. Zonder ongelukken nestelt Aerts zich straks op de tweede plek. Een knappe prestatie die de slotwedstrijd in Hoogerheide nog uiterst interessant maakt voor plek 2 in het klassement. .
   4. 16 uur 01. Het verschil tussen Aerts en Vanthourenhout bedraagt nog steeds 8 seconden. Kan de renner van Pauwels Sauzen de strijd voor de 2e plek nog spannend maken? .
   5. 16 uur . LAATSTE RONDE. Eli Iserbyt maakt zich ondertussen op voor de laatste ronde. Alleen pech kan onze landgenoot nog van een overwinning houden. .
   6. 9 seconden voor Aerts. Aerts heeft voorlopig een bonus van 9 seconden op Vanthourenhout. Laurens Sweeck bevindt zich nog iets verder. . 15 uur 59.
   7. 15 uur 57. Veldrijden of F1? Aerts lijkt dan toch weg te rijden van Vanthourenhout. De ondergrond wordt natter door de regenval, waardoor de modderbanden van Aerts nu veel meer grip opleveren. Een slimme bandenkeuze voor de renner van Telenet-Baloise. .
   8. 15 uur 54. De strijd tussen Aerts en Vanthourenhout is er niet alleen een voor de tweede plek in de wedstrijd, maar ook in het klassement. Mocht de renner van Telenet-Baloise hier na Iserbyt over de streep komen, wordt de slotwedstrijd in Hoogerheide nog zeer spannend. .
   9. 15 uur 48. Aerts probeert Vanthourenhout te lossen. Toon Aerts lijkt dan toch zijn tweede adem te hebben gevonden en probeert Vanthourenhout op enkele lengten te zetten. Sweeck moet dan weer helemaal passen. .
   10. 15 uur 48. Laurens Sweeck probeert zich ondertussen te mengen in het debat voor de 2e plek. Het gat op Aerts en Vanthourenhout bedraagt nog amper 3 seconden. .
   11. 15 uur 46. Corné van Kessel rijdt voorlopig op een 6e plek rond en is de laatste die nog binnen de minuut achterstand blijft van Iserbyt.  .
   12. Halve minuut. Aerts en Vanthourenhout kijken al tegen een achterstand van 30 seconden aan. Er staat vandaag gewoon geen maat op Iserbyt.  . 15 uur 42.
   13. 15 uur 41. Over de winnaar lijkt er geen twijfel meer mogelijk te zijn. Iserbyt rijdt steeds verder weg van de achtervolgers. Voor de tweede plek voeren Aerts en Vanthourenhout wel nog een hevige strijd. .
   14. Iserbyt is op weg naar winst in Flamanville. 15 uur 38.
   15. 15 uur 38. Na 4 ronden tikt Vanthourenhout af op 20 seconden van Iserbyt. Toon Aerts bevindt zich nog 6 seconden verder. .
   16. 15 uur 35. Zwieper Aerts. Toon Aerts stapelt ondertussen de foutjes op. Na een bocht zwiept de Belg met zijn achterband tegen de afsluiting. De renner van Telenet-Baloise komt met de schrik vrij. .
   17. 15 uur 35. Aerts gaat in de fout, maar blijft nog net recht.

    Aerts gaat in de fout, maar blijft nog net recht

   18. 15 uur 34. Onemanshow. We lijken ons te mogen opmaken voor een onemanshow want Iserbyt rijdt alleen maar verder weg van Aerts en Vanthourenhout. Met een voorsprong van 17 seconden heeft de WB-leider wel wat foutenmarge. .
   19. 15 uur 31. 11 seconden. Het gaat van kwaad naar erger voor de achtervolgers, want de voorsprong van Iserbyt dikt steeds meer aan. Een bonus van 11 seconden is het verdict voorlopig. .
   20. 15 uur 29. Voor Aerts lijkt het tempo van Iserbyt niet aan te kunnen en schakelt een versnelling lager. De vogel lijkt gaan vliegen, want de achterstand wordt met de haverklap verdubbeld. 6 seconden. .