3 op een rij: wereldkampioene Lucinda Brand wint opnieuw in Kortrijk

  X²O Trofee vrouweneinde
  Kortrijk
  5/5
  00u 45m
  012345

   Lucinda Brand heeft in Kortrijk voor de derde keer op een rij de Urban Cross gewonnen. Na een mindere start trok de Nederlandse wereldkampioene in de slotronde het laken naar zich toe na een duel met landgenote Ceylin del Carmen Alvarado.

   Bekijk de samenvatting:

   Sanne Cant wou in Kortrijk bewijzen dat ze niet zo slecht is zoals haar uitslagen doen vermoeden. De Belgische kampioene maakte een kanonstart, maar zakte na een schuiver weg van de 1e naar de 10e positie.

   Ook Lucinda Brand stond al snel voor een inhaalrace nadat ze opgehouden was. Ceylin Alvarado en Denise Betsema kwamen wel zonder kleerscheuren door de openingsronde.

   Brand kwam aanpikken bij Alvarado en Betsema. Het Nederlandse toptrio bleef tot de slotronde zusterlijk bij elkaar.

    

   Toen Brand aan alle takken van de bomen schudde, kon enkel Alvarado de wereldkampioene in het vizier houden. Betsema mocht er een kruis over maken na een val tegen een dranghekken.

   Een herboren Alvarado knokte en kwam na een schuiver van Brand weer helemaal voorin. Maar toen de wereldkampioene nog een kogel afvuurde, was de veer bij Alvarado gebroken.

    

   Cant kon tevreden zijn met de 6e plaats. Betsema neemt de leiderspositie in de X2O-Trofee over van Honsinger, die pas al 9e aantikte in Kortrijk.

   Brand rijdt weg van Alvarado in de laatste ronde

   Brand: “Het was met vallen en opstaan”

   Alvarado: “Glibberen en glijden, vond het heel tof"

   Betsema: “Het lag er totaal anders bij dan vorig jaar”

   Rituitslag Urban Cross Kortrijk (vrouwen)Rituitslag Urban Cross Kortrijk (vrouwen)

   Fase per fase

   1. 14 uur 32. Brand triomfeert. Voor de 3e keer op een rij mag Brand haar vuist ballen in Kortrijk. Alvarado is een mooie tweede, op 5 seconden. Betsema vervolledigt het podium, op 35 seconden. .
   2. 14 uur 31. Brand weer solo. Tot een sprint laat Brand het niet komen. Ze ritst weg van Alvarado, de definitieve kloof lijkt geslagen. .
   3. 14 uur 31. Brand maakt een foutje, Alvarado zit weer op het wiel. Een thriller is in de maak. .
   4. 14 uur 30. Brand heeft een klein voordeel. Ruben Van Gucht.
   5. 14 uur 27. Brand pakt uit . Snedige versnelling van Lucinda Brand, haar handelsmerk in de slotronde. Maar Alvarado geeft zich niet zomaar gewonnen. .
   6. 14 uur 24. Passage na 4 van de 5 rondes. Brand, Alvarado en Betsema op 29" Worst en Kay op 32" Norbert-Riberolle op 37" Cant .
   7. 14 uur 23. Laatste ronde. De bellenman vervult zijn plicht. Brand, Alvarado en Betsema duiken met z'n drieën de slotronde in. .
   8. 14 uur 22. Brand zwiert haar natte handschoenen weg en schudt daarna onmiddellijk aan de boom. Gevloek bij Betsema, die net de materiaalpost was ingedoken na een fietswissel. .
   9. 14 uur 21. Ik heb niet het gevoel dat er iemand bovenuit steekt in de kopgroep. Ruben Van Gucht.
   10. 14 uur 19. Alvarado en Betsema zetten de scheve situatie recht en grijpen Brand bij haar nekvel. Hoelang duurt het tot er weer een bommetje gedropt wordt? .
   11. 14 uur 17. Brand geeft er een snok aan. Plots is de wereldkampioene 6 seconden los. Betsema en Alvarado zitten op hun tandvlees. Is de vogel gaan vliegen? .
   12. 14 uur 17.
   13. 14 uur 15. Voorin bulkt Alvarado van het zelfvertrouwen totdat ze wegglijdt. Brand en Betsema vliegen haar voorbij. .
   14. 14 uur 14. Passage na 3 van de 5 rondes. Alvarado, Betsema en Brand op 17": Kay, Worst en Norbert-Riberolle op 30": Cant .
   15. 14 uur 13. Het kan hier straks ook op een sprint uitdraaien. Ruben Van Gucht.
   16. 14 uur 11. Worst en Kay strijden voorlopig voor de 4e plaats. Belgisch kampioene Cant jaagt op Norbert-Riberolle (de Française die sinds dit jaar onder de Belgische vlag uitkomt). .
   17. 14 uur 10. Goede Cant. Achter het Nederlandse strijdgewoel is Sanne Cant een goede cross aan het rijden. Ze vertoeft momenteel in 7e positie. .
   18. 14 uur 10. Sanne Cant is goed bezig. Erwin Vervecken.
   19. 14 uur 09. Betsema en Alvarado vechten even een robbertje uit en gaan daarbij schouder-tegen-schouder. Brand blaast uit na haar inspanning. .
   20. 14 uur 08. Nederlands koptrio. Brand heeft Betsema en Alvarado zo goed als te pakken. We krijgen een Nederlands toptrio in de kop van de koers. .