Ga naar de inhoud

Kettingprobleem maakt einde aan zegereeks Van Aert, Pidcock wint "vliegmeeting" in Hulst

Wereldbeker veldrijden
veldrijden Veldrijden
location Hulst
trophy Tom Pidcock
einde
startfinish
0123456789

Geen 8e overwinning op een rij voor Wout van Aert. In de WB-cross in Hulst was zijn wedstrijd vlak na de start eigenlijk al voorbij, na problemen met zijn ketting. Zo kregen we op het snelle parcours in Zeeland een duel tussen Iserbyt en Pidcock, dat in het voordeel van de laatste werd beslecht. Eli Iserbyt had aan plek 2 wel genoeg om nu al de eindzege in de Wereldbeker op zak te steken. 

Bekijk het verslag:

Van Aert eindigt onmogelijke inhaalrace op plek 4

Waar Van Aert dit seizoen startte, won hij. Ook nu schoot hij razendsnel uit de startblokken, maar plots stond hij te voet. Zijn ketting draaide in de soep en de Belgische kampioen had veel tijd nodig om het euvel op te lossen. Hij sprong uiteindelijk opnieuw op de fiets in positie 40.

 

Dat zou een lange inhaalrace worden, maar er was een probleem: het parcours in Hulst leende zich daar niet toe. Van Aert zat vaak strop achter wat renners, maar vond uiteindelijk wel zijn ritme. Hij rolde nog tientallen renners op en finishte net naast het podium als 4e.

 

Geen 8 op 8 dus voor Wout van Aert. Over enkele dagen zal hij voor eigen publiek in Herentals iets willen rechtzetten.

Van Aert verliest heel veel tijd na kettingprobleem in de eerste ronde

Razendsnelle Pidcock houdt vinnige Iserbyt af

Geen Van Aert dus voorin en zo kwamen de kleine en wendbare renners op het voorplan met Pidcock, Iserbyt en Van der Haar. De Europese kampioen vloog er als eerste af, maar reed na een eenzame race wel naar de derde podiumplek.

 

Pidcock was in zijn sas. Gisteren zag hij de zege net uit zijn handen glippen en dat zou hem vandaag niet opnieuw gebeuren. De olympische kampioen op de MTB vloog door de bochten en Iserbyt moest enkele seconden prijsgeven.

 

De kloof werd nooit groter dan 10 seconden en Iserbyt weigerde het hoofd te buigen. Hij hoopte misschien op een foutje van de koploper, maar dat gebeurde niet. Pidcock mocht dus juichen, maar ook Iserbyt had een reden om de champagne te ontkurken.

 

Hij is op twee races van het einde al zeker van de eindzege in het klassement.

Pidcock laat Iserbyt achter in de 5e ronde

Pidcock komt niet meer in de problemen in het slot en wint de WB in Hulst

Iserbyt: "De Wereldbeker kan ik al afvinken, nu een mooi BK rijden"

Tom Pidcock: "Ik voelde me goed en ik duwde door. Ik sloeg een kloof maar het bleef bij een paar seconden. Iserbyt bleef de druk op mij houden. In de laatste ronde kreeg ik mijn ketting niet meer op het grote blad. Ik moest dus wat opletten dat mijn ketting er niet zou afvallen. Nu nog Gullegem en Herentals en dan een stage."

Eli Iserbyt: "We bleven beiden hetzelfde tempo rijden, nog sneller ging niet op dit rondje. Maar ik verloor wel wat tijdens het lopen, jammer. Ik had misschien wel gehoopt dat hij nog een foutje zou maken. Winnen is altijd belangrijk, maar ik ben blij met mijn vorm. De wereldbeker kan ik al afvinken, nu wil ik ook een mooi BK rijden. En dan kan ik hopelijk wat extra rust nemen met oog op het WK."

Lars van der Haar: "Ik wilde goed starten om niet in de problemen te komen, maar toen ze overnamen, kwam ik in de problemen. Ik heb afgezien. De vorm is weer een stuk beter dan vorige week en ik heb er ook weer zin in. Dat is ook belangrijk."

Pidcock: "Eli bleef me de hele wedstrijd onder druk zetten"

Iserbyt: "Hoopte dat hij nog ergens een foutje ging maken"

Van der Haar: "Foutje van me om de eerste 2 rondes aan kop te rijden"

Van Aert: "Dacht na een halve ronde: 'shit, ik zit wel heel ver'"

Rituitslag Hulst (mannen)
naamresultaatploeg
1
Tom Pidcock
1'03"49
2
Eli Iserbyt
12"
3
Lars van der Haar
33"
4
Wout van Aert
1'09"
5
Toon Aerts
1'30"
6
Michael Vanthourenhout
1'41"
7
Quinten Hermans
1'48"
8
Laurens Sweeck
1'57"
9
Vincent Baestaens
2'08"
10
Toon Vandebosch
2'11"

Fase per fase

 1. 16 uur 10. Pidcock komt niet meer in de problemen in het slot en wint de WB in Hulst.

  Pidcock komt niet meer in de problemen in het slot en wint de WB in Hulst

 2. 16 uur 09. Van Aert op 4. De derde plek is voor Van der Haar en dan is het wachten op Wout van Aert. Ze zegereeks is dus ten einde, maar wat een prestatie was het van de Belgische kampioen. Na pech maakte hij nog meer dan 30 plaatsjes goed. .
 3. 16 uur 08 match afgelopen
 4. 16 uur 08. Pidcock trekt langs de materiaalpost het gashendel nog eens vol open. De zege ligt voor het grijpen nu. .
 5. 16 uur 06. 7". Een schuivertje van Pidcock. Nog een halve ronde moet hij dit volhouden en Iserbyt geeft niet op. .
 6. 16 uur 04. Je zou Van der Haar haast vergeten. We switchen van het duel vooraan naar Van Aert, maar hij zit daar nog tussen. Michel Wuyts .
 7. 16 uur 03. Het zal allicht net geen podium worden voor Van Aert. Hij is wel opgeschoven van plek 40 naar plek 4, maar Lars van der Haar is buiten schot. De zegereeks is doorbroken door een koppige ketting. .
 8. 16 uur 01. Slotronde! De bel van de slotronde. Iserbyt heeft nog altijd een achterstand van 8 seconden.  .
 9. 15 uur 59. Van Aert op zoek naar Aerts. Zo Wout van Aert blijft nog opschuiven. Hij heeft intussen Toon Aerts in het vizier. Dat is van plek 40 naar plaats 4. .
 10. 15 uur 59. Lekker rijden is dit toch niet voor Pidcock. Paul Herygers.
 11. 15 uur 56. De stewards langs de weg moedigen Lars van der Haar aan: "Komaan, Jack Russell!" .
 12. 15 uur 54. Nog 2 rondjes. Pidcock kijkt niet achterom. Hij heeft nu een bonus van bijna 10 seconden. Nog twee rondjes afwerken en deze is binnen. .
 13. 15 uur 52. Van Aert heeft het wiel van Hermans en Vanthourenhout te pakken. De inhaalrace loopt goed, maar hij zal dit vooral beschouwen als een training. .
 14. 15 uur 49. Iserbyt is op dit moment virtueel winnaar van het wereldbekerklassement. .
 15. Wie kan Pidcock nog van de zege houden? 15 uur 49.
 16. 15 uur 48. De podiumplaatsen wijzigen al een tijdje niet meer. Pidcock en Iserbyt zijn weg, daarachter is het Van der Haar die op weg is naar brons. .
 17. 15 uur 47. Hij blijft malen als een molen onze vriend Iserbyt. Paul Herygers.
 18. 15 uur 47. Pidcock raapt de gedubbelden op. Hij lijkt te vliegen en toch blijft Iserbyt op 6 seconden hangen. .
 19. 15 uur 44. Pidcock klimt de muur op, Iserbyt komt aan de voet wanneer de Brit al aan de top is. Volstaat deze voorsprong? .
 20. Een podiumplaats wordt moeilijk voor Van Aert. 15 uur 42.