Van der Poel voert onemanshow op in Hulst, Van Aert blijft WB-leider

  Wereldbeker veldrijden
  veldrijden Veldrijden
  location Hulst
  trophy Mathieu van der Poel
  einde
  startfinish
  012345678910

   Er staat voorlopig geen maat op Mathieu van der Poel in 2021. In de Wereldbekercross van Hulst reed de wereldkampioen van start tot finish op kop. Wout van Aert versloeg Pidcock in de strijd voor de 2e plek en blijft leider.

   Verslag van WB in Hulst bij de mannen

   Van der Poel rijdt lange solo, Van Aert wint strijd om plek twee

   Ook in zijn derde cross in evenveel dagen zat er nog geen sleet op de benen van Van der Poel. De snelle start was voor Toon Aerts, maar hij vroeg Van der Poel in een strook in de wind om de kop over te nemen. De juiste keuze? De Nederlander nam de kans alleszins met twee handen aan.

    

   De wereldkampioen keek eens achterom, zag dat Van Aert te ver zat en begon aan een solo van 9 rondjes. De achtervolgers kregen minuten om de oren. En na meer dan een uur cross liet Van der Poel zijn spierballen rollen aan de finish.

    

   Van Aert kwam nooit in de buurt van plaats 1. Na een mislukte fietswissel leek hij zijn ritme een hele tijd kwijt te zijn. Pas na een halve cross kreeg hij uitzicht op zilver. Hij liet Vanthourenhout achter en moest dan enkel nog afrekenen met Pidcock.


   De Brit was een taaie klant, maar na een mooi duel trok de Belg aan het langste eind. Van Aert doet zo een goede zaak in het wereldbekerklassement. Hij blijft leider, maar voelt Van der Poel wel naderen. Dat wordt nog spannend in Overijse.

   Van der Poel gaat ervandoor in de 2e ronde

   Van der Poel: "Misschien wel mijn beste dag dit veldritseizoen"

   "Ik had nog nooit drie dagen na elkaar gecrost, dus dat was voor mij ook een vraagteken. Ik had nog wat stramme benen, maar ik voelde tijdens de opwarming al wel dat ik goed hersteld was."

    

   "Ik had misschien wel mijn beste dag tot nu toe dit veldritseizoen. En ik had ook een heel goed gevoel op het parcours. Ik had een mooi tempo te pakken en ik vond de goeie lijnen. Het was een leuke middag."

    

   "Deze verschillen zeggen niet veel. Vorige week kreeg ik ook bijna 3 minuten aangesmeerd. Veel hangt af van de vorm van de dag."

    

   Van der Poel vertrekt nu op stage met oog op het WK. "We weten nog niet naar waar en hoelang. We weten niet hoe het zit met de quarantaineregels voor sporters. Dat zullen we vanavond bekijken."

   Van Aert: "Het BK? Er staat deze week thuis van alles te gebeuren"

   "Mijn mecanicien stond klaar voor die wissel, maar plots kwam iemand de beweging verstoren", vertelt Van Aert over de bizarre fietswissel. "Ik wou naar mijn fiets grijpen en ineens was hij weg. Ik verloor een paar keer mijn momentum in het begin van de cross. Ik had niet de juiste benen."

    

   "Mijn benen draaiden niet zoals ik het wou en ik dacht: misschien ligt het aan de banden. Ik ben dan naar een minder grof profiel gegaan, maar het liep niet veel beter. Als Mathieu zijn beste dag heeft, moet je zelf top zijn om in de buurt te komen. En dat was ik niet. Voor de koers had ik een beter gevoel dan in Baal, maar het zat er niet in."

    

   Van Aert is de topfavoriet voor het BK. "Dat klinkt stom, maar ik heb er nog niet over nagedacht. Er staat de komende dagen van alles te gebeuren", lacht de aanstaande vader. "Ik heb mijn adem ingehouden om de kerstperiode door te komen en nu ben ik vooral met thuis bezig. Het BK is al volgende week, maar het lijkt nog veraf voor mij. Ik heb graag controle maar wanneer ik papa zal worden, dat heb ik niet in de hand."

   Pidcock: "Als je Van der Poel ziet rijden, weet je dat het een koers wordt voor plek 2"

   Iserbyt: "Voelde iets kraken of scheuren in die elleboog"

   Rituitslag WB veldrijdenRituitslag WB veldrijden

   Fase per fase

   1. 16 uur 12 match afgelopen
   2. 16 uur 11. Van Aert rijdt nu even eenzaam naar plaats twee. Na een slechte fietswissel leek hij zijn ritme niet meer te vinden. Hij komt binnen op 1'25". .
   3. 16 uur 10. 3 op 3. Dit is de derde cross in evenveel dagen die Van der Poel op zak steekt. De Nederlander wint in eigen land met minuten voorsprong. .
   4. 16 uur 08. We krijgen nog wat fraaie beelden van Van der Poel die foutloos door de modder klieft. Mooi om te zien. .
   5. 16 uur 07. Het is een intervalkoers en daar is Van der Poel voor op de wereld gezet. Michel Wuyts.
   6. 16 uur 06. Vanthourenhout heeft bij het ingaan van de laatste ronde al meer dan twee minuten aan zijn broek.  .
   7. 16 uur 04. Wout van Aert heeft Pidcock afgeschud in de strijd om de tweede podiumplaats. Het is toch een gat van enkele meters. .
   8. 16 uur 04. De bel! Van der Poel hoort de bel. Misschien denkt hij wel: "eindelijk". Het is een lange en eenzame race geweest. .
   9. 16 uur 01. Pidcock zet Van Aert ondertussen stevig onder druk. Wie haalt het straks: de Brit of de Belg? .
   10. 16 uur 01. Renaat Schotte heeft zich in de camper van Eli Iserbyt gezet. "Na die val in de openingsronde ging het echt niet meer om aan mijn stuur te trekken. Ik denk dat ik wat extra schade heb aangericht vandaag." .
   11. 16 uur 01. Iserbyt: "Voelde iets kraken of scheuren in die elleboog".

    Iserbyt: "Voelde iets kraken of scheuren in die elleboog"

   12. 15 uur 59. Iedereen valt hier op zijn plaats. Paul Herygers.
   13. 15 uur 57. Nog 2 stuks. Het is rondjes tellen hier in Hulst. Van der Poel heeft er nog twee op zijn programma staan. .
   14. 15 uur 56. Van Aert en Pidcock zijn nu samen op pad. Deze strijd om plaats twee is waar de toeschouwers zich aan kunnen optrekken.  .
   15. 15 uur 52. Van Aert en Pidcock hebben Vanthourenhout afgeschud. We kennen de renners die straks op het podium zullen staan. .
   16. 15 uur 52. Zou het bij Van Aert zoals in Baal zijn dat hij zijn goeie tempo op het einde nog vindt? Michel Wuyts.
   17. 15 uur 50. Vanthourenhout glijdt even weg met zijn achterwiel en zo pakt Wout van Aert een paar metertjes.  .
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   mannenveldrijdenFayetteville, AR - Fayetteville, AR7Quinten Hermans
   mannenveldrijdenIowa City - Iowa City10Eli Iserbyt
   mannenveldrijdenZonhoven - Zonhoven10Toon Aerts
   mannenveldrijdenOverijse - Overijse7Eli Iserbyt
   mannenveldrijdenTabor - Tabor8Lars van der Haar
   mannenveldrijdenDendermonde - Dendermonde8Wout van Aert
   HoogerheideveldrijdenHoogerheide - Hoogerheide9Eli Iserbyt
   mannenveldrijdenWaterloo - Waterloo9Eli Iserbyt
   mannenveldrijdenKoksijde - Koksijde7Eli Iserbyt
   BesançonveldrijdenBesançon - Besançon6Eli Iserbyt
   ValveldrijdenVal di Sole - Val di Sole7Wout van Aert
   mannenveldrijdenRucphen - Rucphen9Tom Pidcock
   mannenveldrijdenNamen - Namen7Michael Vanthourenhout
   (mannen)veldrijdenHulst - Hulst9Tom Pidcock
   FlamanvilleveldrijdenFlamanville - Flamanville8Eli Iserbyt