• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Iserbyt demonstreert ook in Bern en rijdt naar 3 op 3 in de Wereldbeker

  Wereldbeker veldrijdeneinde
  Bern
  8/8
  01u 05m
  012345678

   Eli Iserbyt heeft zijn dominantie in de Wereldbeker nog eens in de verf gezet. Na twee overwinningen in de Verenigde Staten zette onze landgenoot ook de cross in Zwitserland naar zijn hand. Hij ploeterde in Bern solo naar de zege voor Belgisch kampioen Toon Aerts en Michael Vanthourenhout.

   Ruim verslag van de WB veldrijden in Bern bij de mannen

   Iserbyt probeerde in de openingsronde meteen het verschil te maken, maar dat lukte niet. De leider in het WB-klassement nam daarna wat gas terug en wachtte op zijn moment. 

    

   Dat kwam er iets na halfkoers. Met een dubbele versnelling liet hij Belgisch kampioen Toon Aerts ter plaatse. In geen tijd reed dé man in vorm weg van zijn concurrenten. Het gevaar kwam uiteindelijk nog uit eigen ploeg. Michael Vanthourenhout probeerde naar Iserbyt te rijden, maar waaide vanzelf terug naar Aerts en Quinten Hermans.

    

   In de slotronde perste Aerts alles uit zijn benen voor de tweede podiumplaats, Iserbyt was dan al lang zegezeker. Vanthourenhout maakte het feestje van Pauwels Sauzen-Bingoal compleet met de derde stek.

    

   Met 3 op 3 in de Wereldbeker en dus het maximum van de punten lijkt de eindzege in de Wereldbeker Iserbyt nu al niet meer te kunnen ontsnappen. De volgende afspraak staat op 16 november op het programma in Tabor, daarna volgen drie WB-crossen in eigen land (Koksijde, Namen en Heusden-Zolder).

   Iserbyt rijdt weg van de rest in de 5e ronde

   "Goede gevoel na een paar fietswissels"

   • Eli Iserbyt (winnaar): "Ik maakte ooit wel al eens een hattrick in het voetbal, maar in de cross lukte dat nog niet, denk ik. In het begin van de wedstrijd moest ik lang zoeken naar de juiste bandendruk. Na een paar fietswissels had ik dan toch het goede gevoel te pakken. De mannen van Telenet probeerden een paar keer te versnellen, maar ik had alles goed onder controle. Ik heb ook veel aan Vanthourenhout te danken, hij bleek de ideale ploegmaat voor mij."
    
   • Toon Aerts (tweede): "Eli was vandaag heel sterk. Maar met een eerste en een tweede plaats mag ik niet ontevreden zijn over mijn weekend. Het was heel lastig hier in Bern en ik had niet de beste benen. Zo'n reis hakt wel stevig in op het lichaam. Uiteindelijk viel iedereen op zijn plaats. Dankzij de ploegtactiek kon ik tweede worden. Quinten Hermans gaat dan wel naar een ander team, we blijven toch voor elkaar werken. Dat is het mooie aan onze ploeg."
    
   • Michael Vanthourenhout (derde): "Veel mensen zullen zeggen dat ik niet echt ziek was in het begin van de week. Maar tot donderdag heb ik niet op de fiets gezeten. Deze podiumplaats is dan ook boven mijn verwachtingen. De verwijten van de mensen hebben mij vandaag ook sterker gemaakt. Ze zwijgen beter voor ze iets zeggen. Ik heb nog geprobeerd om Eli bij te benen, maar als je hem 5 seconden geeft, weet je dat het moeilijk wordt. Die inspanningen heb ik in de laatste ronde een beetje moeten terugbetalen."

   Reacties na de WB in Bern bij de mannen

   Uitslag
   1. Eli Iserbyt 1u01'26"
   2. Toon Aerts +35"
   3. Michael Vanthourenhout +44"
   4. Quinten Hermans +52"
   5. Corné van Kessel (Ned) +1'01"
   6. Lars van der Haar (Ned) +1'02"
   7. Tim Merlier +1'15"
   8. Laurens Sweeck +1'20"
   9. Joris Nieuwenhuis (Ned) +1'23"
   10. Daan Soete +1'38"
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   veldrijden:Tabor - Tabor8 rondesMichael Vanthourenhout
   veldrijden:Overijse - Overijse8 rondesWout van Aert
   veldrijden:Hulst - Hulst10 rondesMathieu van der Poel
   veldrijden:Dendermonde - Dendermonde7 rondesWout van Aert
   Veldrijden:Namen - Namen9 rondesMathieu van der Poel

   Fase per fase

   1. 16 uur . Reacties na de WB in Bern bij de mannen.

    Reacties na de WB in Bern bij de mannen

   2. 15 uur 40. Iserbyt houdt stand in de slotronde en wint de WB in Bern.

    Iserbyt houdt stand in de slotronde en wint de WB in Bern

   3. 15 uur 36 match afgelopen
   4. 15 uur 34. Iserbyt blijft ongeslagen. 3 op 3. Na zeges in Iowa en Waterloo, is Iserbyt ook duidelijk de beste in Bern. Hij verstevigt ook zijn leidersplaats in de Wereldbeker. Toon Aerts komt op een halve minuut als tweede over de finishlijn, Michael Vanthourenhout maakt het podium vol.
   5. 15 uur 33. Aerts perst de citroen nu helemaal uit. Vanthourenhout moet de Belgische kampioen laten gaan.
   6. 15 uur 32. Aerts blijft het tempo hooghouden, Vanthourenhout kraakt niet. Iserbyt geniet ondertussen van zijn ereronde.
   7. 15 uur 30. Aerts zet de anderen onder druk met een versnelling, Vanthourenhout kan volgen, Hermans moet een gaatje laten.
   8. Laatste ronde. Iserbyt duikt in zijn eentje de laatste ronde in. Enkel materiaalpech of een valpartij kan hem nog van een 3 op 3 in de WB houden. 15 uur 28.
   9. 15 uur 25. Vanthourenhout heeft het gezelschap gekregen van Aerts en Hermans. Alles kan nog voor de twee resterende podiumplaatsen.
   10. 15 uur 23. De zege lijkt voor Iserbyt, maar de strijd om de tweede plaats is wel nog spannend. Aerts en Hermans komen tot op vijf seconden van Vanthourenhout.
   11. 15 uur 20. Iserbyt legt zich nog eens plat in de laatste rechte lijn. Vanthourenhout waait terug richting Aerts en Hermans.
   12. 15 uur 17. Iserbyt is er niet gerust op. De kloof is wel wat groter geworden. Vanthourenhout geeft 10 seconden toe.
   13. 15 uur 14. De achterstand van Vanthourenhout is 8 seconden bij het ingaan van de zesde ronde. Iserbyt is niet van plan om zijn ploegmaat terug te laten keren.
   14. 15 uur 11. Vanthourenhout krijgt het gat op Iserbyt niet dicht.
   15. 15 uur 08. Michael Vanthourenhout heeft de twee renners van Telenet Baloise ter plaatse gelaten in de achtervolging op Iserbyt. De WB-leider is nog niet buiten schot.
   16. 15 uur 07. Eli maakte de juiste keuze door gisteren niet te rijden. . Bondscoach Sven Vanthourenhout.
   17. 15 uur 05. Het tempo van Iserbyt ligt duidelijk hoger dan dat van de achtervolgers. Is de man uit Bavikhove gaan vliegen?
   18. 15 uur 05. In de laatste rechte lijn perst Iserbyt alles uit zijn lijf. Aerts probeert te volgen, maar heeft het moeilijk. Vanthourenhout en Hermans kleven aan het wiel van de Belgische kampioen.
   19. 15 uur 05. Iserbyt rijdt weg van de rest in de 5e ronde.

    Iserbyt rijdt weg van de rest in de 5e ronde

   20. 15 uur 04. De WB-leider duldt Aerts niet lang in zijn spoor. Iserbyt zet de rest weer ferm onder druk.