Shirin van Anrooij verzilvert topvorm in Zonhoven, dubbele zandsalto nekt Van Empel

  Wereldbeker veldrijden (vrouwen)
  veldrijden Veldrijden
  location Zonhoven
  trophy Shirin van Anrooij
  einde
  startfinish
  0123456

  Shirin van Anrooij blijft de zeges aan elkaar crossen. In de Kuil van Zonhoven liet de Nederlandse zich op geen foutje betrappen. Wereldbeker-leidster Fem van Empel was wat ziekjes en maakte een dubbele salto in de openingsronde. Ze beperkte als 3e wel de schade op naaste belager Puck Pieterse (2e). 

  Fem van Empel vertelde voor de start dat ze zich wat ziekjes voelde, de eerste studieronde met de Kuil van Zonhoven was geen gewenst medicijn. 

   

  De Nederlandse maakte een harde klapper en ook bij de volgende afdaling bleef ze niet recht. 

   

  Haar vertrouwensbarometer zakte onder nul na die dubbele salto, maar Van Empel herpakte zich daarna wel. 

   

  Ze beperkte de schade in plaatsen, maar helemaal voorin was het verhaal al snel geschreven. Het was een kwestie van wie de foutenlast tot het minimum kon beperken.

   

  Shirin van Anrooij nam Puck Pieterse nog even op haar bagagedrager, maar na een zandhap van Pieterse was de winnares nog voor een derde van deze cross al ingevuld. 

   

  Een zelfverzekerde en foutloze Van Anrooij won net als in Koksijde. De vrouw van het moment kreeg Pieterse en Van Empel naast zich.

  Winnares Van Anrooij: "Ik heb me misschien niet 100 procent moeten geven"

  "Het was zwaar, maar ik zat in een hele goeie flow en ik vond de juiste lijnen", lachte Shirin van Anrooij. "Ik had veel vertrouwen en dan is het een van de leukste dingen."

   

  "Ik heb me misschien niet helemaal 100 procent moeten geven", verraste ze toch enigszins. 

   

  "Ik heb geprobeerd om het gat zo groot mogelijk te maken, zodat ik daarna minder risico's hoefde te nemen. Ik heb zeker afgezien, maar niet zoveel als in andere wedstrijden."

   

  Van Anrooij is een favoriete voor het WK, maar twijfelt nog tussen de beloften en profs. "Dit maakt het alleen maar moeilijker", bekende ze.

   

  "Als ik hier buiten de top 3 was geëindigd, dan zou ik voor de beloften gegaan zijn. Maar nu speelt de twijfel weer op. Het is nog even afwachten. Het NK van volgend weekend sla ik zeker over."

  Fem van Empel: "Enorm veel last na die valpartij"

  "Dit is enorm balen", lachte Fem van Empel groen. "Rugnummer 13, daar zullen we het op steken", vertelde ze over haar rugnummer.

   

  "Ik heb wel enorm veel last van die eerste val. Op adrenaline kon ik terugkeren en het publiek was geweldig. Ik mag blij zijn met mijn 3e plaats."

   

  "Ik verlies niet veel punten op Puck (Pieterse), maar die eerste ronde is enorm jammer. Het is nu afwachten hoe mijn knie reageert, maar ik had wel goeie benen."

  Uitslag WB Zonhoven (vrouwen)Uitslag WB Zonhoven (vrouwen)

    naamresultaat
  1Shirin van Anrooijin 51'44"
  2Puck Pieterseop 37"
  3Fem van Empel54"
  4Lucinda Brand1'46"
  5Ceylin del Carmen Alvarado2'10"
  6Inge van der Heijden2'27"
  7Annemarie Worst2'41"
  8Blanka Vas2'59"
  9Line Burquier (Fra)3'35"
  10Laura Verdonschot3'39"

  Fase per fase

  1. 14 uur 35. Top 10: Van Anrooij Pieterse Van Empel Brand Alvarado Van der Heijden Worst Vas Burquier Verdonschot .
  2. 14 uur 31. Finish! Daar is de oververdiende winnares: Shirin van Anrooij was oppermachtig in Zonhoven. Ze krijgt Puck Pieterse en Fem van Empel naast zich op het podium.  .
  3. 14 uur 30. De 4e plaats biedt nog wat spanning: Lucinda Brand en Ceylin Alvarado spelen haasje-over.  .
  4. 14 uur 28. Puck Pieterse (1x) en Fem van Empel (2x) kunnen de valpartijen inroepen, maar eerlijk en rechtuit als ze zijn, zullen ze zonder veel moeite bekennen dat deze Shirin van Anrooij oppermachtig was. De Nederlandse straalt frisheid en hoogvorm uit.  .
  5. 14 uur 26. Shirin van Anrooij straalt vertrouwen uit en is tegelijk lucide genoeg om geen risico's meer te nemen. Ze loopt tijdens een van de afdalingen naar beneden.  .
  6. 14 uur 25. De verschillen lopen toch weer hoog op. Laura Verdonschot sluit de top 10 af op meer dan 3 minuten.  .
  7. 14 uur 23. De posities bij het aansnijden van de slotronde: Van Anrooij Pieterse Van Empel Alvarado Brand Van der Heijden Worst Vas Burquier Verdonschot Cant Clauzel Franck Vos (14e) .
  8. 14 uur 22. Einde vijfde ronde. Daar is de bel voor Shirin van Anrooij. Zij kan al rustig nadenken over haar zegegebaar van straks.  .
  9. 14 uur 20. Fem van Empel knabbelt een beetje aan haar achterstand op Puck Pieterse. Ook die laatste speelvogel voelt zich niet helemaal in haar sas.  .
  10. 14 uur 18. De entourage van Shirin van Anrooij bevestigt nog eens bij Play Sports dat er nog geen beslissing is gevallen voor het WK. Het NK van volgend weekend laat ze wellicht voor wat het is.  .
  11. 14 uur 16. Met de kampioenschappen in aantocht wil iedereen de benen hebben van Shirin van Anrooij. De Nederlandse twijfelt nog of ze het WK bij de beloften dan wel bij de profs zal rijden.  .
  12. Van Anrooij heeft alles onder controle. 14 uur 15.
  13. 14 uur 14. Einde vierde ronde. Shirin van Anrooij tikt nog een ronde weg. De Nederlandse is momenteel in topvorm, zoveel is duidelijk. Ze kwam een beetje moeizaam op gang na een druk wegseizoen, maar is nu helemaal op dreef. Puck Pieterse wordt op 29" geklokt, Fem van Empel op 1'05". .
  14. 14 uur 12. De strijd lijkt gestreden. . Ruben Van Gucht.
  15. 14 uur 10. De tijdsverschillen: Van Anrooij Pieterse op 29" Van Empel op 1'01" .
  16. 14 uur 09. Ondanks haar ziekte en dubbele salto beperkt Fem van Empel de schade. Ze kruipt naar de 3e plaats.  .
  17. 14 uur 07. De top 10. Van Anrooij Pieterse Van Empel Van der Heijden Alvarado Brand Vas Burquier Verdonschot Cant .
  18. 14 uur 07. Einde derde ronde. We zijn halfweg. Shirin van Anrooij stoomt door en boekt nog enkele seconden winst: 23" op Puck Pieterse. Inge van der Heijden doet een gooi naar het podium, Fem van Empel heeft zich hersteld en wil mee.  Bij Ceylin Alvarado en Lucinda Brand gaat het moeizamer.  .
  19. 14 uur 06.
  20. 14 uur 04. De beginfase stond bol van het spektakel, momenteel ligt alles wat vast. Ook het kwartet op de 3e positie blijft min of meer in elkaars buurt.  .